Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Brandblusser voor in de auto

Onze auto brandblussers zijn ontworpen om je gemoedsrust te geven tijdens elke autorit. Compact en gemakkelijk op te bergen, bieden ze een snelle en effectieve oplossing voor noodsituaties op de weg. Dit assortiment aan brandblussers is zeer geschikt.

Filters

Brandblusser auto

In de auto-industrie krijgt veiligheid de hoogste prioriteit. Dat moet ook wel, want in de auto loop je tal van risico’s. Fabrikanten investeren miljarden om hun auto’s nog veiliger te maken. En met succes, want auto’s zijn veiliger dan ooit. Het is daarom des te opvallender dat een brandblusser in de auto in ons land nog niet verplicht is. Sterker nog: veruit de meeste auto’s worden af-fabriek zonder brandblusser geleverd. Is dat niet vreemd? Want het risico op brand is in alle auto’s aanwezig. In oude auto’s is bijvoorbeeld het brandstofsysteem nog kwetsbaar bij een ongeluk. Bij moderne auto’s wordt de brandstoftoevoer automatisch onderbroken bij een crash, waardoor het risico op brand op dat gebied sterk afneemt. Maar in moderne auto’s zit tegelijkertijd ook ontzettend veel elektronica. Het risico op brand is dus altijd aanwezig. Daarom is een brandblusser in de auto altijd een goed idee.

 

Hoe werkt een brandblusser in de auto?

Een brandblusser in de auto verschilt in wezen niet van de brandblusser die je thuis of in een bedrijf gebruikt. Het voornaamste verschil is natuurlijk dat een brandblusser in de auto kleiner van formaat is. Althans: voor de meeste auto’s. In een gezinswagen, lease-auto of kleine bedrijfswagen heb je meestal niet de ruimte om een brandblusser met een inhoud van talloze liters te plaatsen. Dat hoeft ook niet; een brandblusser met een kleinere inhoud zal in vrijwel alle gevallen afdoende zijn om een brand volledig te blussen.

Vaak is een brandblusser in de auto een poederblusser of een schuimblusser. Vergelijkbare blusmiddelen met die van thuis of op het werk, dus. Met schuim- en poederblussers kunnen vrijwel alle autobranden worden geblust. Daarnaast is voor in de auto ook een sprayblusser verkrijgbaar. Een sprayblusser heeft een blusmiddel vergelijkbaar met dat van een schuimblusser, maar is wat handzamer van formaat en de blusopening is ideaal voor gebruik in de auto en/of andere plekken waar ruimte schaars is. Een sprayblusser is wat kleiner van formaat en daardoor op meerdere manieren in de auto te monteren.

 

Waar monteer je de brandblusser in de auto?

Een brandblusser in de auto laat je natuurlijk nooit zomaar los liggen. Dat is ontzettend gevaarlijk. Tijdens hard remmen of een uitwijkmanoeuvre zou de blusser dan de hele auto door kunnen schieten, met alle mogelijk ernstige gevolgen van dien.

Brandblussers voor in de auto kunnen worden geleverd inclusief bevestiging. Waar je de brandblusser in de auto monteert, is afhankelijk van de beschikbare ruimte en het gebruik. Meestal wordt de brandblusser in de cockpit gemonteerd. Dat is logisch, want hier zit je als bestuurder. Wanneer er brand uitbreekt, wil je zo snel mogelijk de brandblusser kunnen pakken. Vaak wordt deze dan ook in de voetenruimte gemonteerd, nabij de plek waar je ook de lifehammers vindt. Bij bestelauto’s en bedrijfsauto’s worden brandblussers vaak ook in de laadruimte gemonteerd. Al dan niet in combinatie met een blusser voor in de cabine. Afhankelijk van het type auto en wat je vervoert, kan er natuurlijk sprake zijn van een (extra) risico op brand in de laadruimte.

De stelregel is: probeer de brandblusser in de auto daar te plaatsen waar hij snel en moeiteloos te pakken is en/of waar er sprake is van een verhoogd risico op brand.

 

Wat voor soorten kan ik kopen?

Wij schreven zojuist al dat er meerdere soorten brandblussers voor in de auto zijn: de schuimblusser, poederblusser en sprayblusser. Voor het aanschaffen van al deze blussers ben je bij ARBO winkel aan het juiste adres. In onze webshop, en in onze fysieke winkel in Ede vind je:

 • Een sprayblusser van 0,75 liter
 • Vorstvrije schuimblusser van 2 liter
 • Poederblusser van 1 kg
 • Poederblusser van 2 kg
 • 12 pack sprayblussers van 0,75 liter

 

Moet een brandblusser in de auto gekeurd worden?

Je hoopt natuurlijk dat je brandblusser in je auto nooit nodig hebt. Maar áls je deze nodig hebt, moet je natuurlijk kunnen vertrouwen op een goede werking. De regels voor brandblussers in de auto zijn wat dat betreft gelijk aan die van brandblussers in gebouwen. Dit betekent dat er voor particulieren (nog) geen keuringsplicht is. Bij zakelijk (bedrijfsmatig) gebruik van brandblussers in de auto, ben je wél verplicht om deze periodiek te laten keuren. Neem deze dan ook gelijk mee in de keuringen van al je andere brandblussers. Let op: het is belangrijk om te allen tijde goedgekeurde brandblussers te gebruiken, om eventuele problemen bij inspecties of met verzekeraars te voorkomen.

Brandblussers in de auto hebben net als reguliere brandblussers ook een maximale houdbaarheidsdatum. Controleer deze: de productiedatum van de blussers staat aangegeven. Ze zijn maximaal 20 jaar na productie houdbaar.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company