Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos navulling

Is jouw verbanddoos (bijna) leeg maar wil je niet direct een nieuwe doos kopen? Ook navullingen zijn bij ons los te bestellen. Deze vind je hier.

Filters

Het aanschaffen van een goede verbanddoos is een belangrijke stap op het gebied van veiligheid. Dat geldt ook voor het compleet houden met behulp van verbanddoos navulling. Of het nu gaat om een thuissituatie of op het werk. Een verbanddoos bewijst zijn nu bij zeer veel verschillende ongevallen en kwetsuren. Of het nu gaat om een klein ongelukje als een snee in een vinger, of hulp bij een serieuze calamiteit, zoals het warmhouden van een collega met een reddingsdeken: de juiste verbanddoos biedt hulp in vrijwel alle situaties.

In een ideale situatie zou een verbanddoos nooit gebruikt worden omdat er geen ongelukken gebeuren. Helaas weet iedereen dat het in de praktijk niet zo werkt. Daarom is het niet alleen belangrijk om voor een goede verbanddoos te zorgen, maar ook om hier naar om te blijven kijken. In de loop der tijd worden er artikelen uit de verbanddoos gebruikt. Van sommige artikelen zijn grote hoeveelheden aanwezig, denk aan pleisters. Van andere artikelen, zoals de eerder genoemde reddingsdeken, is er maar een enkel exemplaar aanwezig. Daarom is het belangrijk om na gebruik van de verbanddoos de inhoud te controleren.

Een verbanddoos heeft weinig nut wanneer op het moment dat deze gebruikt moet worden geconstateerd wordt dat de benodigde artikelen missen. In bedrijven worden verbanddozen elk jaar gecontroleerd. Zo weet men zeker dat inhoud altijd compleet is en dat er geen artikelen over de gebruiksdatum zijn. Bij privégebruik is zo’n controle/keuring niet verplicht. Toch is het verstandig om hier wel werk van te maken.

Bij intensief gebruik van de verbanddoos is er altijd een risico aanwezig dat de inhoud sneller wordt verbruikt dan in een jaar tijd. Zo’n jaarlijkse controle is dan ook niet voldoende. Verbanddoos navulling kan te allen tijde besteld worden. Wacht dus niet totdat artikelen op zijn. Dat is onnodig.

Welke verbanddoos navulling kan besteld worden?


Bij ARBO winkel kunnen alle artikelen die in door ons geleverde verbanddozen aanwezig zijn ook worden nabesteld. Het is echter ook mogelijk om extra artikelen na te bestellen of een lege verbanddoos aan te schaffen die zelf gevuld kan worden met de gewenste artikelen. Voor vragen of advies staat ARBO winkel uiteraard altijd klaar.

De meest gebruikelijke verbanddoos navulling

Kijkend naar de meest gebruikelijke verbanddoos navulling, ziet men altijd bepaalde artikelen terugkomen. Sommige artikelen uit een verbanddoos worden alleen gebruikt bij ernstigere verwondingen. Andere artikelen worden zeer vaak gebruikt. Onderstaand een overzicht van verbanddoos navulling die vaak wordt besteld.

Wondpleisters

Wondpleisters zijn in vrijwel alle gevallen de artikelen die het vaakst worden gebruikt. Kleine kwetsuren komen bijna dagelijks voor. In veel gevallen is een pleister voldoende om het bloeden te stoppen en de wond te beschermen zodat deze kan helen. Wondpleisters zijn dan vaak ook het eerste artikel dat wordt verbruikt. Tenminste: wanneer het om de artikelen gaat waarvan er meerdere exemplaren in de verbanddoos aanwezig zijn.

In vrijwel elke verbanddoos zitten meerdere wondpleisters. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van het type verbanddoos. Ook kan de doos speciale pleisters bevatten. Denk aan een verbanddoos voor horeca, die bijvoorbeeld gekleurde pleisters bevat. Zorg altijd voor voldoende pleisters op voorraad.

Driekante doek

Wanneer men denkt aan een verbanddoos, wordt vaak gedacht aan wonden. Dit is zeker niet de enige vorm van letsel die vaak voorkomt. Dat bewijst een driekante doek wel. Een driekante doek is belangrijk om ondersteuning te bieden bij kneuzingen of andere verwondingen aan bijvoorbeeld armen en schouders. De doek kan gebruikt worden als mitella. In de meeste verbanddozen is hier een exemplaar van aanwezig. Meer exemplaren bestellen is dus niet zo zeer verbanddoos navulling, alsook aanvulling.

Steriele gaasjes en kompressen

Bij open wonden is het belangrijk om deze goed te reinigen. Dat kan alleen wanneer er steriel gereinigd wordt. Steriele gaasjes en kompressen zijn een cruciaal onderdeel van de inhoud van een verbanddoos omdat een wond hiermee steriel bedekt kan worden. Deze mogen bij het bestellen van verbanddoos navulling dan ook zeker niet vergeten worden.

Desinfectans

Voor het goed reinigen van wonden zijn niet alleen steriele gaasjes en kompressen belangrijk, maar ook wonddesinfectans. Hiermee kunnen worden goed en veilig worden schoongemaakt. Desinfectans heeft een uiterste datum waarvoor gebruik wordt aanbevolen. Wordt deze datum overschreden, dan is dit niet gevaarlijk maar kan het wel betekenen dat het middel wat minder goed werkt. Wanneer verbanddoos navulling besteld wordt, is het dus belangrijk om ook te kijken naar de houdbaarheid van de inhoud. Artikelen waarvan de adviesdatum is verstreken, kunnen dan worden vervangen.

Snelverband

Snelverband is, zoals de naam al doet vermoeden, zeer handig om wonden snel mee te verplegen. Dit is een wondkussen en zwachtel in een. Deze verbanden zijn steriel en kunnen daarom snel en veilig worden aangebracht op een wond die snel verzorging nodig heeft. Zeker bij sportclubs worden snelverbanden vaak gebruikt en zijn dit artikelen die tijdig dienen te worden nabesteld.

Ideaalzwachtel

Ideaalzwachtel wordt geleverd op rollen. Een enkele rol kan men heel wat keren gebruiken aangezien de rol vele meters zwachtel bevat. Desalniettemin is dit iets om altijd te controleren. Ideaalzwachtel maakt eigenlijk standaard onderdeel uit van verbanddoos navulling omdat het een belangrijke rol speelt. Zo wordt het gebruikt om druk uit te oefenen en bloedtoevoer af te knellen bij ernstige bloedende wonden.

Kleefpleisters

Naast wondpleisters zijn in vrijwel alle verbanddozen ook rollen kleefpleisters aanwezig. Het voordeel van een voorverpakte wondpleister is dat deze direct gebruikt kan worden. Kleefpleisters op rol hebben als voordeel dat deze op de juiste maat kunnen worden geknipt. Zo kunnen deze ook gebruikt worden voor grotere wonden. Meteen een extra tip: als het goed is, is in de verbanddoos ook een schaar aanwezig. Ontbreekt deze? Zorg dat er dan direct een nieuwe wordt besteld bij het kopen van verbanddoos navulling. Zo komt men nooit in de situatie dat een pleister niet kan worden afgeknipt.

Ook voor minder alledaagse artikelen

De bovenstaande artikelen vormen een goed voorbeeld van veel voorkomende verbanddoos navulling. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat er behoefte is aan meer specifieke artikelen. Ook daarvoor kan men bij ARBO winkel terecht. Neem contact op voor vragen of advies.

Belangrijk bij het bestellen van nieuwe artikelen die in eerste instantie niet in de verbanddoos aanwezig waren, is wel dat er ook goede instructies van de artikelen aanwezig zijn. Elke verbanddoos wordt geleverd met bijbehorende instructies. Is het plan om verbanddoos navulling te bestellen die sterk afwijkt van de originele inhoud? Dan kan het verstandiger zijn om een nieuwe, complete verbanddoos te bestellen die aan de wensen en behoeften voldoet. Deze beschikt dan tevens over instructies met betrekking tot de i

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company