Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Bedrijfs EHBO koffer

Een ongelukje zit altijd in een klein hoekje en dan is het prettig als je snel hulp kunt verlenen. De meeste ongelukken komen rondom het huis voor, op school of op het werk. Daarom is het prettig als je altijd de juiste EHBO-materialen bij de hand hebt.

Filters

Een ongelukje zit altijd in een klein hoekje en dan is het prettig als je snel hulp kunt verlenen. De meeste ongelukken komen rondom het huis voor, op school of op het werk. Daarom is het prettig als je altijd de juiste EHBO-materialen bij de hand hebt.

Altijd binnen handbereik

Een EHBO doos, tas of koffer is ideaal om altijd binnen handbereik te hebben, dan is de kans groot dat je gelijk hulp kunt bieden. Bijvoorbeeld om een wond te verzorgen, een splinter te verwijderen of misschien zelfs een reddingsdeken? Er zijn verschillende soorten EHBO koffers, met ook een andere inhoud. Hierdoor kun je voor een EHBO koffer kiezen die het beste bij de omstandigheden past.

De richtlijnen van het Oranje Kruis

Het Oranje Kruis heeft speciale richtlijnen opgesteld waaraan bepaalde verbanddozen of EHBO koffers moeten voldoen. Dit is niet in alle gevallen een wettelijke verplichting, maar de richtlijn zorgt er wel voor dat de veiligheid wordt bevorderd. Het is ook verstandig om de inhoud van de EHBO doos of koffer regelmatig te controleren op het feit of alles nog compleet is of dat er dingen aangevuld moeten worden. In een bedrijf of instelling is dit meestal de taak van de BHV’er.

Verschillende soorten EHBO koffers

Er bestaan verschillende soorten verbanddozen en EHBO koffers. Zo is er een basis-set, een bedrijfs-set, een Eerste Hulp set, een sport-set, een industrie-set, een school of kinder-set, een evenementen-set, een HACCP-set, een auto-set of een andere optie. Vanzelfsprekend zijn de verschillende sets afgestemd op veel voorkomende situaties op een bepaalde plek. De meeste sets zijn ingericht volgens de advies richtlijn van het Oranje Kruis. Er zijn ook simpele sets, met de meest voorkomende hulpmiddelen.

Richtlijnen verbandkoffer

Bij de aanschaf van een verbandkoffer moet je op een aantal dingen letten. Allereerst moet de EHBO-verbanddoos goedgekeurd zijn volgens de NEN-normering. In de doos of koffer moeten een aantal zaken zitten die eventueel nodig zijn bij een EHBO inzet. Hierbij kun je denken aan verband, pleisters, een schaar, kompressen en een pincet. Alle producten die met wondverzorging te maken hebben, zijn meestal voorzien van een houdbaarheidsdatum. Controleer dus met regelmaat of de producten niet over deze datum heen zijn.

De meest gangbare EHBO koffer

Als we naar de richtlijnen van het Oranje Kruis kijken, moet een EHBO koffer in ieder geval de onderstaande attributen bevatten:

 • Pleisters
 • Gaaskompressen
 • Wondsnelverband
 • Schaar
 • Elastisch verband
 • Een tekentang
 • Een pincet
 • Wegwerphandschoenen
 • Reinigingsalcohol
 • Hechtstrips
 • Een reddingsdeken
 • Een elastische hydrofiel zwachtel
 • Hechtstrips

  Zo is er bijvoorbeeld een speciale EHBO koffer volgens de veiligheidsnorm van het Oranje Kruis. Deze koffers kunnen ook met een bandbeugel geleverd worden, waardoor hij makkelijk op te hangen is. Het is sowieso belangrijk dat een EHBO koffer op een overzichtelijke en goed bereikbare plek hangt. Eigenlijk moet de EHBO koffer binnen 30 seconden beschikbaar kunnen zijn.

Voor bedrijven

Voor de BHV’er zijn er ook speciale EHBO-koffers. Natuurlijk is er een verschil als het gaat om de sector. Een BHV’er bij een kantoor zal vaak andere eerste hulpmiddelen nodig hebben dan bijvoorbeeld een BHV’er in de industriesector. Voor fabrieken en bedrijven in bijvoorbeeld de chemische sector kunnen EHBO-producten zoals brandwond kompressen, oogspoeling, traumazwachtels of andere items weer erg belangrijk zijn. Voor bedrijven in de voedingsindustrie en horeca zitten er bijvoorbeeld blauwe pleisters in de EHBO-koffer. Deze blauwe pleisters vallen eerder op als ze los raken tijdens het eten bereiden.

Voor scholen

Een EHBO koffer kopen moet dus afgestemd worden op de behoefte. Zo is er bijvoorbeeld ook een EHBO koffer die uitstekend geschikt is om op scholen of universiteiten opgehangen te worden. Deze koffers zijn ook meestal leverbaar met een wandhouder, zodat ze opgehangen kunnen worden op een plek waar je er makkelijk bij kunt. In dit soort koffers zitten natuurlijk alle items van de Oranje Kruis richtlijnen, maar bijvoorbeeld ook hot/ cold packs, extra pleisters en wondhechtstripjes. Als je kiest voor een EHBO koffer die speciaal is ingericht voor het kinderdagverblijf, kom je ook producten zoals speciale kinderpleisters, Betadine jodium of Prikweg gel tegen.

Voor de sport

Ook clubs en verenigingen moeten eigenlijk allemaal een EHBO koffer hebben. Je kunt ervoor kiezen om de EHBO koffer in de kantine, clubhuis of bestuurskamer op te hangen, maar het is natuurlijk ook prettig als er een EHBO koffer of tas tijdens de wedstrijd of training in de buurt is. Daarom kun je kiezen voor een koffer met wandhouder of draagbare EHBO koffers en tassen. In de speciale sportkoffers vind je natuurlijk extra veel sport verbandmiddelen. Er is een checklist waarmee je de koffer iedere keer op compleetheid kunt checken en eventueel navulling bijkopen. Ook wij kunnen langskomen voor een check van de EHBO koffer.

Voor de bouw

Ook in de bouwsector is een EHBO koffer een vereiste. In de koffer die hier speciaal voor is samengesteld zitten bijvoorbeeld extra lange pleisters, oogspoelampullen, traumazwachtels en nog veel meer nuttige zaken. Zo kan er snel eerste hulp verleend worden als er ongevallen zijn bij bouwbedrijven.

Voor in de auto

Het is sowieso handig om altijd een EHBO kit in de auto te hebben. Deze compacte en lichte kit bestaat uit een aantal basisartikelen waardoor je altijd op een vervelende situatie bent voorbereid. Eigenlijk zou een dergelijke kit standaard in iedere auto moeten liggen, zowel in de bedrijfsauto als in de privéauto. Noodsituaties kunnen overal voorkomen, bij evenementen, sportvelden, auto-ongelukken of bij het bos. Met een noodkit heb je altijd iets bij je om eerste hulp te verlenen totdat eventueel een ambulance arriveert. Voor vrachtwagens zijn er speciale verbanddozen die je eventueel in het voertuig op kunt hangen.

EHBO koffer kopen voor binnen of buiten

Het maakt niet uit of je een EHBO koffer koopt voor thuis, op kantoor, op school in de auto of waar dan ook. Het gaat er om dat als er binnen of buiten iets voorvalt dat je snel eerste hulp kan verlenen. Vaak gebeuren er ongelukjes op plekken waar je ze het minst verwacht en is het dus altijd handig als er een EHBO kit in de buurt is. Het is vooral belangrijk dat je eerst hulp kunt verlenen bij onder andere wonden die niet heel ernstig zijn, maar waarbij bijvoorbeeld wel infectiegevaar op de loer ligt. Met de EHBO koffer kun je vaak nare complicaties voorkomen. Zelfs als het grote wonden zijn, kun je met de EHBO koffer zorgen dat het niet nog verder uit de hand loopt. Er zitten bijvoorbeeld producten in zoals een steriel gaas waarmee je de wond zou kunnen bedekken en eventueel druk uit kunt oefenen. Natuurlijk wel met wegwerphandschoenen aan en die zitten ook in een degelijke EHBO koffer.

Medische achtergrond

Natuurlijk is het prettig als iemand een EHBO-cursus heeft gedaan of als er medisch personeel of BHV’ers in de buurt zijn, maar een EHBO koffer is een prima basismiddel voor de kleine ongelukken. Of totdat er meer medische hulp is bij grotere ongevallen. Hiermee maak je de omgeving een stuk veiliger doordat er sneller hulp geboden kan worden.

EHBO koffer keuren wettelijk verplicht

Om te zorgen dat een EHBO koffer altijd paraat is om eerste hulp te verlenen, kun je de EHBO koffer laten keuren. Dit wordt gedaan door gecertificeerde specialisten. Zij kunnen alle BHV-voorzieningen binnen een organisatie keuren, zowel de EHBO koffer, als de AED, blusmiddelen of de verbandtrommel. Dit wordt gedaan volgens de keuringsrichtlijnen die hiervoor gelden. Ook kan er geadviseerd worden over de wetgeving met betrekking tot de EHBO koffer of andere producten en de keuringen. Het is bijvoorbeeld in veel gevallen zelfs wettelijk verplicht om de EHBO koffer jaarlijks te laten keuren. Dat is alleen maar prettig, hierdoor ben je altijd voorbereid op hulp verlenen in het geval van calamiteiten.

Vulling voor de EHBO koffer of tas nabestellen

Behalve complete EHBO koffers kunnen er natuurlijk ook navullingen voor de koffer worden besteld. Dit wordt geleverd in speciale modules. Zo is er onder andere een module voor de reiniging van de wond, een model schaaf- en brandwonden, een module instrumenten, een module voor verstuikingen en kneuzingen of de module voor bloedingen. Ook is er een speciale navulling voor de verbanddoos voor thuis. Daarnaast zijn er ook andere attributen los te bestellen, zoals oogspoelflessen, pleisterdispensers of een lege EHBO koffer of EHBO tas. Zelfs de stickers waarop aangegeven kan worden wanneer een product voor het laatste gekeurd of gecontroleerd is kunnen geleverd worden.

Een uitgebreid assortiment

De ARBO-winkel is een initiatief vanuit het ARBO-centrum waar je terecht kunt voor verschillende veiligheidszaken en cursussen. Maar ook de keuringen en de veiligheidsartikelen kunnen door ons geleverd worden. Er is altijd een uitgebreid en hoogwaardig assortiment voor scherpe prijzen in de winkel of de webshop. Daarbij bieden wij een uitstekende service. Neem gewoon eens een kijkje bij de verschillende mogelijkheden en producten. Zijn er nog vragen? Dan staan onze klantvriendelijke medewerkers klaar om deze te beantwoorden.

Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company