Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Volgende keuring op

ARBOwinkel.nl heeft een groot assortiment keuringsstickers met opdruk "Volgende keuring op". De keuringsstickers zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Wil je een andere kleur of een andere afmeting? Neem contact op met de klantenservice!

Filters

Volgende VCA keuring op

VCA kent meerdere facetten. Bedrijven met medewerkers in dienst, zijn verplicht om aan de regels van VCA te voldoen. Voor de meeste bedrijven betekent dit dat zij ook rekening moeten houden met de veiligheid van machines en gereedschappen. Talloze gereedschappen dienen gekeurd te worden. Dit betekent dat je alleen met deze gereedschappen mag werken indien zij goedgekeurd zijn.

Keuringen moeten periodiek plaatsvinden. De keuringsperiode kan per geval verschillen. Daarom is het belangrijk om dit goed bij te houden. Je wilt voorkomen dat een keuring verloopt. Je voldoet op dat moment niet aan de wettelijke verplichtingen. Medewerkers lopen dan ook een risico. Zij hebben niet de zekerheid dat zij met goede, veilige spullen werken.

Hoe zorg je er dan voor dat je op tijd een nieuwe VCA keuring plaats laat vinden? Met handige stickers. Wij verkopen stickers waarop staat “Volgende VCA keuring op”. Bij de keuring wordt hierop aangegeven wanneer de volgende keuring weer plaats moet vinden.

Waarom moet er eigenlijk gekeurd worden?

De keuringssticker "Volgende VCA keuring op" gebruik je bij het periodiek keuren van gereedschappen. Een VCA keuring is door de Arbowetgeving verplicht gesteld. Medewerkers moeten veilig met gereedschap en apparatuur kunnen werken. Het periodiek keuren van gereedschap is daarom verplicht.

Arbeidsmiddelen slijten bij veelvuldig gebruik daarvan. Vroeg of laat kan dit tot gevaarlijke situaties leiden die verkeerd af kunnen lopen. Het Arbeidsomstandighedenbesluit, in de praktijk veelal afgekort tot Arbobesluit, verplicht de werkgever dan ook om die arbeidsmiddelen die men gebruikt regelmatig te laten keuren. Met een keuringssticker van ARBOwinkel.nl geef je aan wanneer de volgende VCA keuring weer plaats moet vinden.

De VCA keuringssticker is gemaakt van zelfklevende folie en is voorzien van een laminaatlaag voor extra bescherming. Door de permanente lijm is de keuringssticker geschikt voor binnen en buiten. De VCA keuringssticker is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en aantallen.

Zijn volgende VCA keuring op stickers verplicht?

Het beste kun je er van uit gaan dat deze stickers verplicht zijn. Je bent niet verplicht om exact deze “volgende VCA keuring op” stickers te gebruiken. Je bent wel verplicht om op alle spullen die gekeurd moeten worden te laten zien dat zij gekeurd zijn. Iedereen moet kunnen zien dat er sprake is van een geldige keuring. Ook moet staan aangegeven wanneer die volgende keuring moet plaatsvinden.

Wat is er dan handiger dan stickers waarop aangegeven staat wanneer dit is? Door de stickers duidelijk zichtbaar te plakken, ziet iedereen die met het gereedschap  werkt of de keuring nog geldig is. Dit helpt de veiligheid op de werkvloer vergroten. Als medewerker mag je er natuurlijk van uitgaan dat je werkt met veilige, goedgekeurde producten. Het is wel zo fijn als je dit ook echt kunt zien en bevestigen.

Wat gebeurt er wanneer er niet op tijd gekeurd wordt?

Er is natuurlijk een verschil tussen niet op tijd keuren en vergeten om keuringsstickers aan te brengen. Om met dat tweede geval te beginnen: je bent verplicht om te bewijzen dat gereedschappen voorzien zijn van een geldige keuring. Dat doe je met keuringsstickers. Maar na een keuring ontvang je ook een certificaat. Ben je vergeten om de keuringssticker te plaatsen, dan kun je altijd nog met het certificaat bewijzen dat er wel tijdig een keuring heeft plaatsgevonden. Het is slordig, maar niet al te ernstig.

Niet of te laat keuren, is wel een serieus probleem. Je wilt medewerkers toch niet met mogelijk onveilig gereedschap laten werken? Daarnaast riskeer je problemen indien er een calamiteit plaatsvindt waarbij ongekeurd gereedschap is betrokken. Je bent dan niet je wettelijke verplichtingen nagekomen en dat kan gevolgen hebben voor je verzekering, maar ook op juridisch gebied.

Hoe zien de stickers eruit?

Het is natuurlijk belangrijk dat de stickers goed zichtbaar zijn en dat direct te zien is wanneer de volgende VCA keuring plaats moet vinden. Daarom zijn deze ronde stickers voorzien van een schijf met hierop jaartallen en maanden. Je kunt het jaartal en de maand waarin gekeurd moet worden perforeren. Je hoeft dan verder niets meer te doen, behalve de sticker te plakken. Doe dit altijd op een duidelijk zichtbare plek.

Volgende VCA keuring op stickers met eigen logo

ARBO winkel biedt je de mogelijkheid om volgende VCA keuring op stickers in de gewenste kleur en met eigen logo te laten bedrukken. Dat zorgt voor een stuk herkenbaarheid en uitstraling.

Heb je geen behoefte aan gepersonaliseerde stickers? Tegen een zeer scherpe prijs haal je 100 stickers tot wel 1.100 stickers op rol in huis. Ze zijn niet alleen in verschillende aantallen maar ook in verschillende afmetingen leverbaar.

Wil je wel stickers op maat laten maken? Wij helpen je. Je kunt in kleur naar eigen wens een logo en/of tekst aan laten brengen. Ook zijn de stickers zelf leverbaar in verschillende kleuren. Zo kun je stickers op maat laten maken die helemaal bij je bedrijf passen.

Vergeet de gaatjestang niet

Bestel je volgende VCA keuring op stickers bij ARBO winkel? Vergeet dan de gaatjestang niet. Met deze tang perforeer je snel en eenvoudig de juiste datum uit de stickers.

Wie voert eigenlijk een VCA keuring uit?

Keuringen kunnen voor elektrische handgereedschappen worden uitgevoerd door NEN 3140 keurmeesters. Voor apparaten en keuringen die niet onder de NEN 3140 bepaling vallen, zijn er aparte instanties die de keuring kunnen verrichten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company