Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Roze hesjes

Roze hesjes koop je gemakkelijk online bij ARBO centrum.

Filters

Veiligheidshesjes zijn er in tal van kleuren. Je kunt in principe gewoon zelf kiezen welke kleur of kleuren je wilt gebruiken. Er zijn geen verplichtingen, maar wel ongeschreven regels. Voor roze hesjes zijn die er eigenlijk niet. Deze kunnen door iedereen gebruikt worden om extra op te vallen.

Ondanks dat er op de meeste plekken geen eisen zijn wat betreft de kleur van de hesjes, zijn er toch bepaalde gewoontes en gebruiken. Zo zul je in veel beroepen in de bouw en infrastructuur veel gele en oranje hesjes tegenkomen. Dit zijn de meest gebruikte kleuren om te waarschuwen. Hoe zit het dan met roze hesjes? Waar kun je deze voor gebruiken?

Roze hesjes om op te vallen

Om met het belangrijkste te beginnen: je schaft veiligheidshesjes vooral aan om op te vallen. Dat gaat zeker lukken met roze hesjes. Roze mag dan niet de felste kleur zijn; deze kleur heeft wel een voordeel ten opzichte van enkele andere kleuren. Kijk maar eens rond in de omgeving. Roze is een kleur die zelden van nature voorkomt. In welke omgeving je ook bent. Tenzij het in een veld vol bloemen is. Met andere woorden: je bent gegarandeerd van goede zichtbaarheid.

Overdag val je dus op. Maar hoe zit dat in het donker? Bijvoorbeeld ‘s avonds of in een donkere omgeving zoals een tijdens een concert. De roze hesjes die je bij ARBO winkel kunt kopen, zijn voorzien van reflecterende strepen. Een kunstmatige lichtbron zoals verlichting, een zaklamp of koplampen van een voertuig, zorgt ervoor dat de strepen fel oplichten. Dat gebeurt al vanaf grote afstand. Ook in het donker ben je met roze hesjes dus perfect zichtbaar.

Wie dragen roze hesjes?

Wie dragen roze hesjes? Dat is niet aan ons om in te vullen. Het is echter wel goed om te weten dat er op sommige plekken en bij andere persoonlijke beschermingsmiddelen kleurcodes bestaan.

Een vrij algemene kleurcode voor roze hesjes, is dat roze hesjes worden gebruikt voor bezoekers. Zeker in combinatie met andere aanwezigen, die dan misschien geen hesjes of juist hesjes in een andere kleur dragen. Veiligheidshesjes worden vaak niet alleen gebruikt om extra op te vallen, maar ook om direct te kunnen zien in welke hoedanigheid iemand aanwezig is.

In de bouw wordt gebruikgemaakt van kleurcodes op bouwhelmen. De standaard kleuren zijn wit (voor ingenieurs en leidinggevenden), blauw (voor elektriciens en technici), rood (voor brandweer), groen (voor veiligheidsmedewerkers), grijs (voor bezoekers), geel (voor arbeiders en grondverzetters) en bruin (voor lassers en mensen die werken met hete materialen). Roze is dus geen kleur die standaard is opgenomen in de kleurcodes in de bouw. Die sector is wat dat betreft leidend.

Je kunt roze hesjes dus het beste gebruiken voor bezoekers. Dat wil zeggen: op plekken waar ook andere hesjes gedragen worden. Waar je ook voor kiest: het belangrijkste is dat je goede afspraken maakt en iedereen weet wat de kleurcodes betekenen.

Maar roze hesjes kunnen natuurlijk ook stand alone worden gedragen. Ze hoeven niet gedragen te worden in combinatie met andere hesjes. Of dat nu wel of niet gebeurt: roze hesjes kunnen tal van toepassingen hebben. Gewoon om mensen op te laten vallen, maar ook om onderscheid te maken op bijvoorbeeld leeftijd of geslacht. De hesjes worden in tal van bedrijven, scholen en sportverenigingen gebruikt.

Twee typen hesjes

Bij ARBO winkel kun je twee typen roze hesjes kopen. Een RWS hesje en een uitgebreider, steviger hesje met rits. RWS staat voor Rijkswaterstaat. Een RWS hesje voldoet dus aan de eisen van Rijkswaterstaat, wat betekent dat het is goedgekeurd voor gebruik langs de weg en ander professioneel gebruik.

Een roze RWS hesje

Het RWS hesje zorgt voor veiligheid op de werkvloer, in openbare ruimtes en tijdens evenementen. Door de kleur roze en de horizontale en verticale reflecterende strepen die oplichten in het donker valt het veiligheidshesje extra goed op. Het hesje is gemaakt van 100% polyester en heeft een klittenband sluiting. De maten zijn M, XL en daardoor geschikt voor iedere volwassene. Het veiligheidshesje is conform EN ISO20471 C2.

Een roze hesje met rits

Het RWS veiligheidsvest met rits in roze uitvoering zorgt voor veiligheid op de werkvloer, in openbare ruimtes en tijdens evenementen. Het veiligheidshesje valt extra goed op door de kleur roze en de 5 cm brede reflectiebanden rond het lichaam en over beide schouders. Deze lichten op in het donker wanneer een lichtbron erop schijnt. Het hesje is gemaakt van 100% polyester en heeft een ritssluiting. De toegankelijke zakken en sleutelhouder zorgen ervoor dat je pennen, sleutels, mobiele telefoons en walkie-talkies makkelijk mee kunt nemen. Dit maakt hen extra geschikt voor professionals die tijdens het werk spullen mee moeten nemen.

Neem contact op bij vragen of om de mogelijkheden te bespreken

Heb je vragen over roze hesjes? Neem dan contact met ons op. Je kunt de hesjes direct bestellen in de webshop, maar bij vragen staan we je natuurlijk graag te woord.

Dat geldt ook voor het bespreken van eventuele speciale wensen. Wij kunnen de hesjes bijvoorbeeld leveren in diverse kleuren, met tekst/opdruk of met eigen logo.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company