Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Bouwhelm blauw

Een blauwe bouwhelm wordt altijd gedragen door uitvoerend technisch personeel. Het kan gaan om elektriciens, timmerlieden en andere technische professionals. Heb jij bouwhelmen nodig? Koop dan de gewenste kleur bouwhelm(en) in de webshop.

Filters

Bescherm je hoofd, draag een bouwhelm!

Een bouwhelm draag je natuurlijk voor je eigen veiligheid. Om je hoofd te beschermen als je aan het werk bent. Dat kan op een bouwplaats zijn, maar ook op andere werkplekken waar de kans groot is dat er iets op je hoofd valt. Zoals in een magazijn bijvoorbeeld. Op plaatsen waar met gevaarlijke gereedschappen of zware materialen gewerkt wordt is een bouwhelm of veiligheidshelm ook vaak verplicht. Deze wordt in verschillende kleuren gedragen. Eén van de kleuren van een bouwhelm die je ziet, is blauw. Wanneer draag je een blauwe bouwhelm?

Bouwhelm of veiligheidshelm?

Een helm is een helm. Of toch niet? Nee, er is wel degelijk verschil. Je ziet het niet direct aan de buitenkant, maar niet elke helm biedt dezelfde bescherming. Een veiligheidshelm is meestal van lichter materiaal gemaakt. Aan een bouwhelm worden strengere eisen gesteld. Deze helmen zijn sterker en aan de binnenkant zit vaak nog een extra laag. Allemaal bedoeld om jouw hoofd zo goed mogelijk te beschermen. Daarom is het verstandig om op een bouwplaats de zwaardere variant op te zetten. Op veel plekken - zoals een bouwplaats - is dit ook verplicht.

Verschillende kleuren

Bouwhelmen zijn er in veel verschillende kleuren. Maar je kunt er niet zomaar eentje uitkiezen die je mooi vindt. Die kleuren hebben een betekenis. Het is een vorm van communicatie zonder woorden.  Ben jij een elektricien, een timmerman of heb je een ander technisch beroep? Dan draag je een blauwe bouwhelm. Dan weten de anderen op de bouwplaats dat jij bij het uitvoerend technisch personeel hoort. Dat is niet alleen handig, maar maakt het werken met elkaar ook veiliger. 

Bouwhelm blauw

De kleur is bekend. Nu wil je nog weten welk type helm je moet kopen. Dat ligt eraan welke eisen je eraan stelt én welke verplichting er geldt op je werk. Mag je zelf kiezen? En wil je de beste bescherming voor je hoofd? Kies dan altijd voor een bouwhelm die voldoet aan de EN397 regelgeving. Voorkomen is beter dan genezen. Moet jij een blauwe bouwhelm dragen? Je vindt diverse soorten in de webshop. Onder andere ook een bouwhelm in het blauw met een doorzichtig vizier voor extra goed zicht.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company