Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Veiligheidsbrillen

Een veiligheidsbril is cruciaal als het aankomt op bescherming van de ogen tegen bewegende voorwerpen, chemische stoffen of straling. Ieder werkveld kent een ander risico en daarom komen veiligheidsbrillen in veel verschillende soorten.

Filters

Een veiligheidsbril kopen?

Het is een gegeven dat de meeste mensen niet graag een veiligheidsbril dragen. Desondanks is het een onmisbaar item om de risico’s op oogbeschadiging tijdens het werk zoveel mogelijk uit te sluiten. Want door onvoldoende bescherming vinden jaarlijks talloze ongevallen plaats, die zelfs tot permanente schade aan het gezichtsvermogen kunnen leiden. Zoals door UV-straling, splinters, kleine metaaldeeltjes of opspattende vloeistoffen. Daarom is een geschikte veiligheidsbril een must in dit soort situaties. Daarmee kies je op een simpele manier voor een deugdelijke bescherming. Want een goede veiligheidsbril sluit je ogen helemaal af, niet alleen aan de voor- en zijkant, maar ook aan de onder- en bovenzijde. Je ogen vormen immers niet alleen het meest kwetsbare deel van je gezicht, maar ook je kostbaarste bezit!

De eigenschappen van een goede veiligheidsbril

We hebben het hier over dé veiligheidsbril, maar in feite zijn er meerdere soorten verkrijgbaar. Types die elk aan verschillende eisen dienen te voldoen, afhankelijk van het soort werk waarvoor de bril wordt ingezet. Een veiligheidsbril lijkt min of meer op een gewone bril, maar het verschil zit hem vooral in de glazen, die doorgaans van gehard glas of kunststof gemaakt zijn.
Van alle extra opties, die mogelijk zijn bij de keuze van een veiligheidsbril, is veiligheid uiteraard het belangrijkste aspect. De zekerheid dat het model afdoende bescherming biedt om letsel te voorkomen staat voorop. Daarom dient een veiligheidsbril wel heel goed aan te sluiten, maar niet oncomfortabel aan te voelen, waardoor je de neiging zou kunnen krijgen om hem af te zetten. Ook een goed ventilerend vermogen om beslaan te voorkomen is van belang. Een goede veiligheidsbril dient bovendien voorzien te zijn van een CE keurmerk. Dat geeft je de zekerheid dat je met een kwalitatief goedgekeurd product te maken hebt.

De verschillende soorten veiligheidsbrillen

Naast de traditionele veiligheidsbril, die bescherming biedt tegen stof en de meeste andere risico’s voor je ogen, zijn er ook andere soorten verkrijgbaar, zoals skibrillen, duik-, vuurwerk- en zonnebrillen. Stuk voor stuk zinvolle beschermingsproducten als je gaat duiken, skiën of als je naar de zon gaat. Maar is dit artikel bespreken we de met name de veiligheidsbrillen die voor allerlei werkzaamheden worden gebruikt, zoals in de bouw en diverse andere technische sectoren. Aan dat type veiligheidsbrillen worden uiteraard de hoogste veiligheidseisen gesteld.
Enkele voorbeelden:

  • Lasbrillen: Zoals de naam al aangeeft, zijn lasbrillen speciaal geschikt als bescherming bij laswerkzaam-heden. Tegen rondvliegende vonken en metaalspetters, maar ook tegen ultraviolet licht, dat zonder deugdelijke bescherming lasogen kan veroorzaken. Dit type veiligheidsbril beschikt over een losse glaskap, die tussentijds makkelijk omhoog te klappen is.
  • Een ruimzichtbril:  is een veiligheidsbril die de ogen van alle kanten beschermt, waardoor deze geschikt is voor het werken met gevaarlijke stoffen zoals zuren, gassen, chemicaliën en oplosmiddelen.
  • Een overzet- en zuurbril: wordt gebruikt voor mechanische werkzaamheden (aangegeven met BT), of voor damp- en spatbescherming (aangeduid met een F). Dit type is echter bedoeld als aanvulling, niet ter vervanging van een veiligheidsbril.

Belangrijke eigenschappen van een veiligheidsbril

Als je een veiligheidsbril aanschaft zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Qua materiaalkeuze gelden polycarbonaat, acetaat en glas als de meest gebruikte materialen, elk met hun eigen voordelen. Zo zijn polycarbonaat en acetaat beide relatief licht en zeer impactbestendig, maar niet zo geschikt tegen chemicaliën en krasgevoeliger dan glas. Dat is echter zwaarder dan kunststof. Ook de pasvorm speelt een rol. Geen enkel gelaat is volkomen symmetrisch, dus is het belangrijk dat je je veiligheidsbril nauwkeurig kunt aanpassen aan je eigen gezicht.

Want een veiligheidsbril dient je niet alleen optimaal te beschermen, maar hij moet ook prettig zitten. Daarbij bepalen het materiaal en kleur van de lens niet alleen het optisch effect, de kleur bepaalt tevens de intensiteit van de gekozen bescherming. Andere aspecten als vormgeving, UV bestendigheid, comfort en het gebruik van allergeenvrij materiaal vormen belangrijke aanvullende eisen, die meewegen bij een zorgvuldige keuze. Ook een anti-kras coating kan een waardevolle eigenschap zijn, zeker als je bril regelmatig tussen het gereedschap ligt.

Een veiligheidsbril op sterkte

Naast alle extra opties waar je voor kunt kiezen is een optimaal gezichtsvermogen, om scherp te kunnen zien, toch een eerste vereiste. Want als je zicht te wensen overlaat, doordat je ogen een bepaalde sterkte nodig hebben, heb je een probleem. Een bril zonder aangepaste sterkte kan dan tot onveilige situaties leiden. En dat is nou net wat we willen voorkomen.


Kies in dat geval voor een op maat afgestemde veiligheidsbril, eventueel met variofocus glazen. Zodat je ziet wat je doet, en je je taken foutloos kan uitvoeren. Uiteraard is het zorgvuldig vaststellen van de juiste sterkte van de glazen daarbij onmisbaar. Bij voorkeur door een gediplomeerd opticien, die de juiste sterkte van jouw bril perfect kan bepalen. Daarom is het aanbevolen om ook later regelmatig een oogmeting te laten doen, om een blijvend goed zicht te garanderen. Want de juiste sterkte biedt de (veiligheids)brildrager naast optische kwaliteit ook een stukje betrouwbaarheid. Een veiligheidsaspect dat tevens gewaarborgd wordt door de EN-166 norm voor veiligheid, en het CE-keurmerk, die beide de garantie bieden dat jouw veiligheidsbril de juiste bescherming biedt tegen alle mogelijke risico’s van buitenaf.

Een Bollé veiligheidsbril bestellen

Bollé Safety is een betrouwbaar merk in veiligheidsbrillen voor comfortabele monturen, die ook nog eens aan de eisen van de laatste trends voldoen. Mooie monturen die op sterkte geleverd kunnen worden met hoogwaardig veiligheidsglas. Producten, die niet alleen qua veiligheid afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, maar die ook aangenaam zijn om te dragen. Bollé Safety huldigt het principe dat oogbescherming optimaal aan de gebruiker aangepast dient te kunnen worden. Daarom biedt de organisatie dan ook een brede selectie beschermingsbrillen met correctieglazen in diverse monturen en diverse sterktes. Ook unifocale, multifocale en bifocale glazen behoren tot de mogelijkheden.

Het bedrijf is immers continu bezig met het innoveren van haar producten voor de meest effectieve bescherming voor elke doelgroep. Daarbij voldoen alle veiligheidsbrillen van Bollé Safety aan de huidig geldende Europese wet- en regelgeving voor persoonlijke beschermingsmiddelen, en zijn ze bovendien voorzien van de wettelijk verplichte gravures in het glas inzake de resistentie.

Overige tips bij het kiezen van een veiligheidsbril

Naast alle beschikbare opties, zijn er nog een aantal zaken, die bijdragen aan het comfort van een veiligheidsbril, zoals gewicht en gebruiksgemak. Een licht montuur, afwasbare neuspads, zijwaartse afscherming en schroefjes die geborgd zijn geven extra comfort. Daarnaast biedt een diep facet (gleuf voor de glazen) de mogelijkheid om meerdere sterktes in het montuur te kunnen toepassen.

Ook glazen met ontspiegeling zijn een zinvolle toevoeging, ideaal tegen weerkaatsing van reflecterende oppervlakten. Een krasvaste coating waarborgt een langere levensduur en de toepassing van UV bestendigheid geldt als een belangrijke gezondheidskundige bescherming voor zowel ooglens als hoornvlies van je ogen.

Eigen merk veiligheidsbril van ARBO centrum

ARBO centrum is een totaalaanbieder op het gebied van veiligheid, met een breed en kwalitatief hoogstaand assortiment aan producten die de veiligheid waarborgen. De veiligheidsbril van ARBO centrum is een speciaal veiligheidsproduct, vervaardigd om je optimaal te beschermen tegen de invloed van schadelijke stoffen en alle overige risico’s voor je ogen.

Daarmee brengt het bedrijf een veiligheidsbril op de markt, die een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding biedt, zo weet je je ogen altijd beschermd, zonder daarvoor de hoofdprijs te moeten betalen. Naast de diverse veiligheidsartikelen biedt de onderneming ook cursussen, keuringen en advies op gebied van veiligheid. Alles tegen scherpe prijzen en met een 100% tevredenheidsgarantie. Want veiligheid staat altijd voorop!

Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company