Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hot / Cold packs

Hot / Cold packs zijn veelzijdige hulpmiddelen voor het verlichten van pijn en het bevorderen van herstel bij diverse blessures en aandoeningen. Je bestelt ze hier.

Filters

Hot cold packs voor warme en koude behandeling

Ben je op zoek naar hot cold gelpacks voor scherpe prijzen? Een hot cold pack om de spieren mee te verwarmen of een cold pack voor blessures of hoofdpijn vind je bij ons in verschillende afmetingen. Wij hebben zowel varianten die je eenmalig gebruikt als kompressen die herbruikbaar zijn. Bij de afname van een overdoos wordt de prijs per hot cold gelpack goedkoper.

Hot cold pack voor warm en koud gebruik

Een hot cold gelpack kan je op twee manieren gebruiken voor het verminderen van pijn: warm of koud. In de gebruiksaanwijzing staat vermeld hoe je het kompres kan verwarmen, bijvoorbeeld in de magnetron of in heet water. Ook het koelen doe je volgens de aanwijzingen in de handleiding. Wij hebben hot cold packs van merken als Heka. Bij je bestelling kan je het gewenste formaat selecteren, zoals 13 x 14 cm of 12 x 29 cm.

Deze kompressen voor warmte- en koudebehandeling mogen niet direct contact maken met de huid, om verbranding of bevriezing te voorkomen. Een warm/koud kompres gebruik je met het bijgeleverde zakje of een beschermhoes. Hoort er geen hoes bij het product, dan kan je er zelf een stuk stof omheen wikkelen, zoals een handdoek of theedoek.

Cold pack: ideaal voor verkoeling

Terwijl je een hot cold pack zowel kan opwarmen als koelen, zijn coldpacks koude kompressen. De gebruiksaanwijzing vermeldt hoe je ervoor kan zorgen dat de coldpack – ook wel icepack genoemd - de juiste temperatuur krijgt. Meestal koel je een gelpack door deze een tijd in de ijskast of vriezer te leggen. Coldpacks die je niet in de vriezer hoeft te leggen en die je meteen kan gebruiken zijn er ook: kijk hiervoor bij onze instant coldpacks.

Het materiaal waaruit coldpacks bestaan heeft de eigenschap om de gewenste temperatuur langere tijd vast te houden. Meestal houdt de temperatuur een half uur aan.

Wanneer gebruik je een hot pack

Hot cold packs en hot packs zijn geschikt om warm te gebruiken en zorgen voor verwarming en ontspanning van het lichaam. Is er sprake van pijn of een gespannen gevoel van de spieren? Met een warmtebehandeling zorg je ervoor dat de spieren soepeler worden en de pijn afneemt. Ook vastzittende spieren hebben baat bij de weldadige warmte.

Andere kwalen waarbij warmtetherapie een positieve werking heeft zijn gewrichtspijn en menstruatiepijn. Ook bij gewone buikpijn of kramp kan je een hot pack gebruiken. Warmtebehandeling met een verwarmde gelpack is ten slotte fijn bij droge ogen of een geïnfecteerd ooglid.

Wanneer gebruik je een cold pack?

Een cold pack wordt vaak gebruikt bij blessures. Zo hebben verstuikingen, kneuzingen en bulten veel baat bij het aanbrengen van een koud kompres op de geblesseerde plek. Ook in het geval van een blessure waarbij verrekkingen of scheurtjes een rol spelen kan je een koud kompres gebruiken. Gelkompressen blijven meestal buigzaam, zodat de plek die je wil behandelen optimaal gekoeld wordt.

Het is bovendien handig om coldpacks klaar te hebben liggen in geval van hoofdpijn of een bijholteontsteking, aangezien een koel kompres kan zorgen voor verlichting van de pijn. Ook blauwe plekken, bloeduitstortingen, gezwollen ogen en kiespijn worden verzacht na het toepassen van koudetherapie. Ten slotte kan een coldpack op reis uitkomst bieden na jeuk door insectenbeten en verbranding in de zon.

Hot cold gelpack: houd je nauwgezet aan de instructies

Een hot cold pack is gemaakt van gel die je zowel kan koelen als warm maken. Zo kan je diverse soorten pijn bestrijden en heb je minder pijnstillende middelen nodig. Er zijn daarnaast ook gelkussens die uitsluitend geschikt zijn voor koud gebruik of alleen voor warm gebruik. Raadpleeg altijd de handleiding om meer te weten te komen over hoe je de gel afkoelt of verwarmt.

Controleer ook of je een gelpack hebt die je één keer kan gebruiken of die je meerdere keren kan gebruiken. Het is altijd belangrijk om direct contact met de huid te vermijden en de gelpack te gebruiken in combinatie met de bijgeleverde hoes of met een stuk textiel dat je eromheen doet.

De toepassing van warmtepacks en koudepacks

We zetten hier de diverse toepassingen van de hot cold packs op een rij. De producten zijn geschikt voor pijnbestrijding bij professionele sporters, amateursporters en niet-sporters

 • geschikt om koud te gebruiken door fysiotherapeuten en sportverzorgers voor het behandelen van blessures als zwellingen, kneuzingen en overbelasting
 • koud te gebruiken voor het verlichten van hoofdpijn, bijholteontsteking, kiespijn of tandpijn
 • koud te gebruiken bij blauwe plekken en bloeduitstortingen
 • koud te gebruiken na een steek of beet van een insect, zoals een wesp
 • koud te gebruiken na verbranding door de zon
 • warm te gebruiken als voorbereiding op het sporten
 • warm te gebruiken ter ontspanning of om menstruatie- of buikpijn te verzachten
 • warm te gebruiken tegen spierpijn, ideaal voor masseurs
 • warm te gebruiken bij stramme spieren, pijnlijke gewrichten, nekpijn, schouderpijn en rugpijn

Warmte- en koudekompressen bestellen

Heb je een type hot cold pack of cold pack gevonden dat je wil bestellen, dan zorgen wij ervoor dat je je aankoop snel ontvangt op het gewenste adres. Of je nu artikelen nodig hebt voor een fysiotherapiepraktijk, school of sportevenement en of je nu veiligheidsartikelen, hygiëneproducten of EHBO-middelen kan gebruiken, bij ons is de bezorging van je bestelling gratis vanaf een bedrag van 100,-.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company