Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Onze ruimzichtbrillen

Een veiligheidsbril is een noodzakelijkheid op meerdere werkplekken om de ogen en het gezichtsvermogen van medewerkers te beschermen. Het is dan ook niet verbazend dat er verschillende veiligheidsbrillen te verkrijgen zijn.

Filters

Zo heb je de standaard veiligheidsbril, de overzetbril en de ruimzichtbril. Een ruimzichtbril is een veiligheidsbril die de ogen nog beter beschermt tegen rondvliegend gevaar zoals splinters of spetters. Dat komt dankzij de extra beschermrand die ruimzichtbrillen hebben rondom de bril. Deze rand zorgt ervoor dat de bril helemaal tegen het gezicht gedrukt zit, zodat de ogen helemaal afgeschermd zijn van gevaar. Hierdoor is een ruimzichtbril dus een effectief veiligheidsmiddel op de werkvloer.

Eigenschappen van ruimzichtbrillen


Een ruimzichtbril heeft dus een extra beschermrand rondom de bril, zodat de bril gedrukt tegen het gezicht gedragen wordt. Doordat ruimzichtbrillen een ruimte tussen bril en gezicht voorkomen, bieden ze een extra bescherming ten opzichte van standaard veiligheidsbrillen. Waar bij een normale veiligheidsbril dingen zoals spaantjes nog in de ogen kunnen komen, omdat dankzij de ruimte tussen bril en gezicht de ogen niet helemaal afgeschermd zijn, is dit bij ruimzichtbrillen niet mogelijk. Waar normale veiligheidsbrillen alleen de voorkant van de ogen beschermen, beschermen ruimzichtbrillen het hele gebied rondom de ogen. Hierdoor bieden ruimzichtbrillen optimale bescherming tegen spaantjes, maar bijvoorbeeld ook spetters, slijpsels en stof. Ook bieden ruimzichtbrillen bescherming tegen chemische en biologische stoffen zoals zuren en gassen. Ze leveren dus een effectievere oogbescherming dan een standaard veiligheidsbril.
Naast deze standaard bescherming, zijn er ook nog een aantal extra opties mogelijk met ruimzichtbrillen. Zo kun je kiezen voor een lasfilter, antidamp coating, antikrascoating en een UV-filter. Ook kun je kiezen voor verstelbare banden, schuimrubberen afdichtingen en ventilatie. Wat voor ruimzichtbril de beste bescherming biedt op jouw werkplek hangt af van welke risico’s er aanwezig zijn. Zo is een geventileerde ruimzichtbril handig om condensatie aan de binnenkant van de bril te voorkomen (op bijvoorbeeld een vochtige werkplaats), maar dat betekent wel meer risico op vloeistoffen die door de ventilatie bij de ogen kan komen.
Door deze vele opties kunnen ruimzichtbrillen dus optimale bescherming voor werknemers bieden in meerdere soorten werkplekken. En wat ook een groot voordeel is aan ruimzichtbrillen, is het feit dat deze ook over een correctiebril heen passen, hierdoor zijn ze dus geschikt voor iedere medewerker.

Wanneer is een ruimzichtbril nodig?


Door voor de juiste bescherming te kiezen, voorkom je ongelukken op de werkvloer. Een veiligheidsbril biedt een goede bescherming op de werkvloer, maar wanneer kies je voor een ruimzichtbril? Om te kunnen kiezen welke veiligheidsbril nodig is op jouw werkplaats, moet je weten welke risico’s er zijn. Ruimzichtbrillen zijn de veiligheidsbrillen waar je voor kiest als je gedetermineerd hebt dat er een risico is op spetters van gevaarlijke stoffen, of rondvliegende objecten. Deze kunnen de ogen en het gezichtsvermogen van medewerkers beschadigen en komen voor op meerdere werkplekken. Je kunt hierbij denken aan werkplekken waar wordt geslepen, gelast, geboord of gewerkt met spetterende vloeistoffen. Kortom, ruimzichtbrillen zijn een goede keuze in situaties waar een standaard veiligheidsbril onvoldoende bescherming biedt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zware industriële omgevingen, maar ook werksituaties waar veel stof bij vrijkomt.

Is een ruimzichtbril verplicht?


Het is bekend dat de arbowet het gebruik van een aantal veiligheidsartikelen verplicht maakt. Ook het gebruik van veiligheidsbrillen is verplicht in veel situaties. Op de werkvloer is dat in het algemeen op plekken waar er een voorspelbaar risico is op oogbeschadiging. Als het gebruik van veiligheidsbrillen verplicht is op jouw werkvloer, kan dat duidelijk gemaakt worden door gebodstekens. Gebodstekens zijn veiligheidstekens die duidelijk maken wat voor gedrag voorgeschreven wordt in een bepaalde situatie. Ze zijn ook verkrijgbaar specifiek voor het dragen van ruimzichtbrillen.

Een ruimzichtbril kopen


Bij arbowinkel.nl kun je verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen kopen, dus natuurlijk ook veiligheidsbrillen. Er zijn verschillende veiligheidsbrillen beschikbaar, zoals onder andere de ARBO centrum ruimzichtbril. De lens van deze ruimzichtbril is gemaakt van polycarbonaat. Dit is een materiaal dat optimale bescherming kan bieden in elke werkomgeving, behalve bij werkplekken waar gewerkt wordt met agressieve chemicaliën. Ook is deze ruimzichtbril is getest volgens Europese Norm EN166. Dat betekent dat deze bril voldoet aan een hoge standaard van oogbescherming tegen bekende risico’s voor de ogen van werknemers. De ARBO centrum ruimzichtbril is een geventileerde bril die perfect past over een correctiebril.


Daarnaast heb je als je deze ruimzichtbrillen besteld voordeel van de andere voorwaarden van arbowinkel.nl. Zoals de mogelijkheid voor bedrijven om achteraf te betalen en de mogelijkheid om je bestelling op te komen halen in de winkel. Ook krijg je gratis bezorging bij grote bestellingen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company