Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

AED accessoires

Met een AED is de kans om een leven van een slachtoffer van een hartstilstand te redden vele malen groter dan zonder. Bij AED's horen natuurlijk ook accessoires.

Filters

AED accessoires

Ook in woonwijken kom je steeds vaker een AED tegen. Dat is heel logisch. Bij een hartstilstand is het cruciaal om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden. Het eerste wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand heeft, is 112 bellen. In een ideale situatie waarin er meerdere mensen zijn die kunnen helpen, kan één iemand 112 bellen terwijl de ander direct begint met reanimeren. Wanneer een slachtoffer binnen zes minuten succesvol wordt gereanimeerd, is de kans zeer groot dat hij/zij hier geen blijvende schade van ondervindt. Is er een AED in de buurt, dan kan er sneller met reanimatie worden begonnen dan wanneer er moet worden gewacht op de hulpdiensten. Ook wanneer er geen AED aanwezig is, is het vanzelfsprekend zaak om direct met reanimeren te beginnen. Dit doe je in dat geval met handmatige borstcompressies.

Een AED redt dus simpelweg meer levens. Maar er zijn ook nog tal van AED accessoires beschikbaar om reanimeren met een AED nog effectiever te maken. Daar gaan wij bij dezen verder op in.

Beademingsmasker

Een beademingsmasker maakt niet zozeer direct onderdeel uit van de AED accessoires, maar is een hulpmiddel voor een ander cruciaal onderdeel van reanimeren: mond-op-mond-beademing. Tussen het gebruik van de AED door zal een slachtoffer beademd moeten worden. Met een beademingsmasker kun je dit niet alleen veilig en hygiënisch doen (omdat direct contact wordt vermeden), maar ook zeer effectief. Een goed beademingsmasker heeft namelijk een eenrichtingsventiel. Dit betekent dat lucht die wordt ingeblazen niet kan ontsnappen. Zo wordt een slachtoffer optimaal beademd. Ook is het masker doorzichtig zodat de kleur van de lippen en eventueel braaksel gecontroleerd kunnen worden.

Wegwerphandschoenen

Ook wegwerphandschoenen dragen bij aan de hygiëne en zorgen daarbij voor extra grip. Ze zijn geschikt voor diverse medische handelingen. Je weet nooit waar je de handschoenen tijdens een reanimatie voor nodig hebt. In elk geval geldt dat ze zowel jou als het slachtoffer extra bescherming bieden. Bij sommige beademingsmaskers worden overigens wegwerphandschoenen standaard geleverd. Je kunt de handschoenen vaak kopen in grote verpakkingen en er op die manier direct genoeg in huis halen. Zoals de naam al zegt, zijn de handschoenen geschikt voor eenmalig gebruik.

AED stickers

AED stickers zijn AED accessoires waar je misschien niet direct aan denkt, maar die ontzettend belangrijk zijn. AED’s kunnen levens redden, maar dan moeten deze natuurlijk wel opvallen en eenvoudig te vinden zijn. Met AED stickers geef je duidelijk aan dat er in het pand of in de omgeving AED’s aanwezig zijn. Daarnaast kunnen de stickers natuurlijk ook worden geplaatst in de directe nabijheid van de AED om zo de aandacht te trekken. De stickers worden doorgaans geleverd in een opvallende, felgroene kleur zodat ze echt opvallen. Ook kun je kiezen uit meerdere formaten.

AED borden

AED borden zijn nog opvallender dan AED stickers. Allereerst heeft dat te maken met hun grotere formaat, maar ook met het feit dat AED borden ook met verlichting verkrijgbaar zijn. Zo zorg je ervoor dat ook in het donker deze AED accessoires perfect zichtbaar zijn en iedereen direct ziet waar de AED zich bevindt.

Een voordeel van veel AED borden is bovendien dat zij verplaatsbaar zijn. Dit maakt hen uitermate geschikt voor gebruik in omgevingen die niet permanent in gebruik zijn. Denk bijvoorbeeld aan een festivalterrein.

Batterijen

Batterijen zijn essentiële AED accessoires. Eigenlijk zijn het geen accessoires maar basisonderdelen van de AED. AED’s beschikken over relatief krachtige accu’s die met het juiste onderhoud flink wat jaren meegaan en garant staan voor voldoende capaciteit om indien nodig meerdere schokken af te kunnen geven. Na verloop van tijd, en zeker wanneer de AED gebruikt is, neemt de capaciteit af.

Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de AED te allen tijde beschikt over batterijen met voldoende capaciteit. Wanneer de AED gebruikt moet worden, moet je er blindelings op kunnen vertrouwen dat het apparaat het vermogen heeft om krachtige schokken af te kunnen geven. Waarschijnlijk zelfs meerdere malen gedurende en wat langere periode.

Elektroden

De AED werk met elektroden die op het lichaam worden geplakt. Na gebruik van de AED moeten de elektroden worden vervangen. Dat is eenvoudig: bestel direct na gebruik nieuwe elektroden. Nog beter is het om een voorraadje aan te leggen, zodat er nooit misgegrepen wordt.

Onderhoud

Elke AED heeft onderhoud nodig van een gecertificeerde specialist. Een AED heeft een dermate belangrijke functie dat er simpelweg geen risico’s mogen worden genomen. Het apparaat moet werken wanneer er gebruik van wordt gemaakt. Goed onderhoud is daarvoor cruciaal.

Onderhoud is altijd nodig na gebruik van de AED. Het apparaat kan dan een diagnose uitvoeren waarbij eventuele gebreken en aandachtspunten aan het licht komen. Maar ook wanneer een AED niet wordt gebruikt, is periodiek AED onderhoud noodzakelijk. Bijvoorbeeld alleen al om het batterijniveau te controleren.

AED en AED accessoires aanschaffen

Een AED aanschaffen doe je eenvoudig in de webshop van ARBO winkel. Wij bieden je tal van AED’s in uiteenlopende prijscategorieën. Vind je het moeilijk om een keuze te maken of heb je behoefte aan advies? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Je bent ook van harte welkom in onze showroom in Ede.

Ook alle gewenste AED accessoires kun je in onze webshop of fysieke winkel aanschaffen.

Leren werken met een AED

Je kunt vele lezen over AED’s en AED accessoires, maar kun je er ook mee werken? Door een EHBO cursus, BHV cursus of cursus reanimeren te volgen, verzeker jij jezelf hiervan. Iedereen kan werken met een AED. Ze zijn namelijk speciaal daarvoor ontworpen en voorzien van duidelijke instructies. Toch gaat het werken met een AED beter wanneer je ervaring hebt en een cursus hebt gevolgd. In een noodsituatie telt immers elke seconde.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company