Terug

NIEUW: Bekijk ons aanbod veiligheids kerstpakketten

  • Een showroom in Ede
  • Achteraf betalen voor bedrijven
  • Snelle levering door eigen voorraad

EHBO koffer horeca

Wanneer er in een horecagelegenheid sprake is van een ongeluk, of een medewerker op andere wijze (klein) letsel oploopt, is het natuurlijk belangrijk dat er direct de juiste verzorging kan worden geboden.

Filters

EHBO koffer horeca

Wanneer er in een horecagelegenheid sprake is van een ongeluk, of een medewerker op andere wijze (klein) letsel oploopt, is het natuurlijk belangrijk dat er direct de juiste verzorging kan worden geboden. Dit is een van de redenen waarom de aanwezigheid van de juiste EHBO koffer voor horeca zo belangrijk is. Deze beschikt namelijk over een inhoud die is samengesteld met het oog op de risico’s die voor de horeca gelden. Uiteraard zonder de algemene risico’s uit het oog verliezen. De basis van deze EHBO koffer is voor een groot deel dus hetzelfde als die van een koffer in andere bedrijfstakken. De specifieke werkzaamheden, risico’s, regels en belangen in de horeca zorgen er echter voor dat de verbanddoos wordt aangevuld met specifieke producten.

Wat zit er in een EHBO koffer voor horeca?

Een EHBO koffer voor horeca dient aan aanvullende eisen te voldoen ten opzichte van andere EHBO koffers. In de horeca is namelijk de HACCP van kracht. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Deze bepaling geldt voor onder andere alle bedrijven waarin gewerkt wordt met voedsel. HACCP helpt bedrijven waarin deze bepalingen van toepassing zijn om veilig en hygiënisch te werken. De veiligheid van medewerkers wordt hierdoor gewaarborgd, maar ook die van gasten.

Wanneer er een EHBO koffer voor horeca wordt aangeschaft, is het belangrijk dat er gekozen wordt voor een exemplaar dat aan de HACCP-vereisten voldoet. Met de EHBO koffer horeca HACCP van ARBO winkel heeft men die zekerheid. Deze EHBO koffer heeft de volgende inhoud:

  • 2 Wondsnelverband 6x8 cm
  • 2 Universeel windsel 400x6 cm
  • 4 Snelverband gerold 6x8 cm
  • 2 Universeel windsel 400x8 cm
  • 2 Snelverband gerold 8x10 cm
  • 3 Elastisch hydrofiel windsel 6 cm
  • 1 Snelverband gerold 10x12 cm
  • 3 Elastisch hydrofiel windsel 8 cm
  • 16 Steriele kompressen 1/16
  • 1 Doos wondpleister 50x6 cm
  • 10 Steriele kompressen 5x5 cm
  • 1 Doos pleisterstrips assortiment
  • 10 Steriele kompressen 10x10 cm
  • 1 Set wegwerphandschoenen a 4 stuks
  • 2 Niet verklevende kompressen middel
  • 4 Rollen synthetische watten
  • 2 Niet verklevende kompressen groot
  • 1 Rol hechtpleister breed 500x2,5 cm
  • 6 Veiligheidsspelden
  • 1 Mondkapje voor beademing
  • 1 Splinterpincet
  • 3 Driekantige doek
  • 1 Lister verbandschaar RVS
  • 2 Zakjes witte watten 25 gram
  • 1 Desinfectant 30 cc

Voor een gedeelte is deze koffer dus niet verschillend van een reguliere EHBO koffer. Hij maakt echter op details het verschil. Zo zijn er specifieke producten in aanwezig, die in veel gevallen ook nog eens in grotere hoeveelheden geleverd worden. Een goed voorbeeld zijn de wondpleisters. Normale wondpleisters hebben een neutrale kleur. In horecagelegenheden is dit niet handig. Vanwege hygiëneregels zijn bijvoorbeeld de pleisters uitgevoerd in een felle kleur. De pleisters zijn dan eenvoudig te zien in alle omstandigheden. Zo wordt voorkomen dat een pleister kwijt kan raken, bijvoorbeeld tijdens het bereiden van voedsel.

Specifieke risico’s in de horeca

Jaarlijks raken veel mensen in de horeca gewond of lopen zij klein letsel op waarbij een goede EHBO koffer gebruikt dient te worden. Veel voorkomend in de horeca zijn snij- en brandwonden. Chefs werken onder grote druk en snelheid is geboden. In een keuken komt het daarom nog wel eens voor dat er in een vinger gesneden wordt of dat keukenpersoneel lichte brandwonden oploopt. Hoewel het vaak kleine ongelukken betreft, is het wel van belang dat zorg snel geboden kan worden om letsel te beperken.

Bedienend personeel krijgt met regelmaat te kampen met kwetsuren als verrekkingen of verstuikingen. Dat gebeurt onherroepelijk een keer met personeel dat de hele dag/avond op de been is en rondloopt. Waar wordt gewerkt met glaswerk, servies en bestek is er bovendien ook sprake van een risico op snijwonden. Deze veelvoorkomende situaties bewijzen het belang van een goede EHBO koffer voor horeca.

Bewaar de EHBO koffer op de juiste plek

In de horeca wordt hard gewerkt. Op veel plekken tegelijk zijn mensen druk bezig. Met het bereiden van voeding, het serveren van bestellingen, inschenken van drankjes en het schoonmaken van tafels bijvoorbeeld. Hoewel er natuurlijk maatregelen worden getroffen om risico’s te beperken, schuilt een ongeluk vaak in een klein hoekje.

Een goede EHBO koffer voor horeca bewijst zijn waarde het best wanneer deze voor iedereen goed toegankelijk is. Zorg er dan ook altijd voor dat deze op een centrale, eenvoudig te bereiken plaats hangt, of op zijn minst in het zicht is opgeborgen. Vrijwel elke horecagelegenheid kent meerdere ruimtes. Idealiter zorgt men in elke ruimte voor een EHBO koffer.

Een EHBO koffer die door iedereen gebruikt kan worden

EHBO’ers en BHV’ers zijn getraind om goed met een EHBO koffer om te gaan. In principe is de BHV’er altijd degene die eerste hulp verleent. Soms is het omwille van de ernst van de verwonding nodig dat er direct met de hulpverlening wordt begonnen. Het kan dan zo zijn dat iemand anders dan de BHV’er de hulpverlener is, in afwachting van de komst van de BHV’er en/of hulpdiensten. Een EHBO koffer van ARBO winkel bevat niet alleen alle benodigde inhoud van hoge kwaliteit, maar ook duidelijke instructies. Hierdoor is ook een EHBO koffer voor horeca voor iedereen te gebruiken.

Om de kwaliteit van de eerste hulp te verbeteren, is het verstandig om te investeren in het opleiden van meer medewerkers tot BHV’er. BHV’ers zijn getraind in het verlenen van eerste hulp en hebben bovendien ook geleerd om anderen aan te sturen en de leiding te nemen tijdens calamiteiten.

Periodieke keuringen en extra controles

Elke horeca-onderneming is verplicht om de EHBO koffer jaarlijks te laten keuren. In veel gevallen is deze interval niet optimaal. Want wat nu wanneer er tussendoor veel producten worden verbruikt? Ondanks dat onze EHBO koffer voor horeca zeer goed gevuld is, is het verstandig om na elk gebruik de voorraad te controleren. Zo voorkomt men dat op belangrijke momenten artikelen niet voorradig zijn en hierdoor geen optimale eerste hulp kan worden verleend. Nabestellen van artikelen kan eenvoudig via ARBO winkel. Zorg niet alleen voor tijdige aanvulling, maar let op de maximale geadviseerde gebruiksdatum van producten. Is deze verstreken, dan is het verstandig om het product in kwestie te vervangen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 356 Reviews @ Feedback Company
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »