Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Brandpreventie stickers & bordjes

Goede brandpreventie vereist de juiste middelen en gedegen plannen. Voldoende goede en goedgekeurde brandblussers en een duidelijk plan bij calamiteiten.

Filters

Brandpreventie stickers & bordjes

Goede brandpreventie vereist de juiste middelen en gedegen plannen. Voldoende goede en goedgekeurde brandblussers en een duidelijk plan bij calamiteiten. Maar zichtbaarheid van de middelen is net zo belangrijk. Daarom dienen er in elke organisatie goede brandpreventie stickers en bordjes met pictogrammen aanwezig te zijn. Door deze te plaatsen is direct duidelijk welke brandpreventie en -bestrijdingsmiddelen aanwezig zijn en waar ze te vinden zijn. Dit versnelt adequaat handelen bij brand. En bij brand is tijd van cruciaal belang. Maar er zijn ook pictogrammen en borden met geboden, verboden en aanwijzingen.

Kiezen voor brandpreventie stickers of borden?

Moet je kiezen voor brandpreventie stickers of borden? Die keuze hoef je niet te maken. Idealiter gebruik je ze allebei. Het voordeel van stickers is dat deze vrijwel overal kunnen worden geplakt. Borden hebben dan weer als groot voordeel dat ze vaak nog beter zichtbaar zijn. Ze kunnen worden geleverd in diverse varianten. Zo zijn er versies die van beide richtingen zichtbaar zijn, of onder een hoek geplaatst kunnen worden.

Je kunt bij ARBO centrum terecht voor advies

Wil je weten welke brandpreventie stickers en bordjes je het beste kunt plaatsen? Mocht je hierover twijfelen, dan kun je altijd bij ons terecht voor professioneel advies. Wij kunnen aan de hand van jouw pand en de risico’s assisteren met het maken van een plan. Alle benodigde stickers en borden kun je bij ons in de webshop aanschaffen, of in onze fysieke winkel in Ede.

De verschillende pictogrammen voor brandpreventie stickers en borden

Onze brandpreventie stickers en bordjes zijn verkrijgbaar met veel verschillende soorten pictogrammen. De veiligheid gaat er aanzienlijk op vooruit wanneer je kiest voor de pictogrammen die in jouw bedrijf van toepassing zijn. Onderstaand tref je een uitleg van de verschillende pictogrammen. Deze pictogrammen zijn universeel. Niet alleen in verschillende bedrijven in Nederland, maar ook in het buitenland worden deze gebruikt. Ze maken daarom dan ook voor iedereen duidelijk waar naar verwezen wordt.

Brandblusser pictogram of brandbestrijdingsmiddelen pictogram

Het brandblusser pictogram toont onmiskenbaar een brandblusser met vlammen. Voor iedereen is direct duidelijk dat hier een brandblusser te vinden is. Zelfs voor leken. Brandblusser pictogrammen kun je natuurlijk het beste plaatsen direct bij de brandblussers. Sowieso moeten brandblussers goed zichtbaar zijn en eenvoudig te pakken zijn. Het brandblusser pictogram kun je ook aanbrengen in ruimtes waar brandblussers aanwezig zijn. Bijvoorbeeld op of naast de deur van een ruimte waar een brandblusser hangt. Zo weten mensen direct waar zij naartoe moeten om een blusser te pakken.

Naast een brandblusser pictogram kun je ook kiezen voor een meer algemeen brandbestrijdingsmiddelen pictogram, afhankelijk van wat er op de locatie aanwezig is.

Brandslang pictogram

Wat geldt voor een brandblusser pictogram, geldt ook voor een brandslang pictogram. Brandslangen hebben een onuitputtelijke bluscapaciteit. Het behoeft geen uitleg dat ze ontzettend belangrijk zijn. Een brandslang pictogram kun je perfect combineren met een richtingspijl. Zo kun je aangeven in welke richting mensen moeten lopen om bij de dichtstbijzijnde brandslang te komen.

Branddeken pictogram

Voor kleine branden, maar ook voor personen die in brand staan, is een branddeken een zeer effectief blusmiddel. Branddekens worden verkocht in hard cases die kunnen worden opgehangen. Daarmee zijn ze direct goed zichtbaar. Ze worden vaak ook verkocht in softcases, die bijvoorbeeld in een kast worden gelegd. In die gevallen is het verstandig om een branddeken pictogram aan te brengen op of naast de kast of plek waar de dekens bewaard worden.

Brandmelder pictogram of brandtelefoon pictogram

De beste manier om een brand snel te blussen, is om de brand zo snel mogelijk te melden. Sommige panden beschikken over automatische brandmelders, maar misschien niet op alle plekken. Daarom is het belangrijk om handmatige brandmelders te hebben. Helemaal als er geen automatisch brandmeldsysteem is.

Brandmeldknoppen zijn klein en dus niet heel duidelijk zichtbaar. Door een brandmelder pictogram te plaatsen maak je duidelijk waar de brandmeldknop zich bevindt. Ook hier geldt: plaats ze niet alleen in de directe nabijheid van de brandmelder, maar gebruik ze ook om mensen naar de juiste locatie te begeleiden.

In plaats van brandmelders worden er soms brandtelefoons gebruikt. Of een combinatie. Ook voor deze brandtelefoons zijn er speciale pictogrammen.

Brandladder pictogram

Voor een goede, veilige en snelle evacuatie is op hoger gelegen verdiepingen een brandladder soms van cruciaal belang. Wanneer de aangegeven vluchtroute is geblokkeerd, moeten aanwezigen kunnen vluchten uit het raam. Een brandladder zorgt hiervoor. Door een brandladder pictogram te plaatsen, gaat er geen tijd verloren met het zoeken naar de ladder.

Brandwerende deur pictogram

Brandwerende deuren spelen een ontzettend belangrijke rol bij het tegengaan van het verspreiden van vuur. Deze deuren moeten altijd correct bediend worden. Zo is het cruciaal dat ze altijd goed gesloten worden. Met een brandwerende deur pictogram zorg je ervoor dat mensen alert zijn en de deur goed dicht doen.

Verboden en geboden

Je kunt ook denken aan het plaatsen van brandpreventie stickers of bordjes met pictogrammen die verboden en geboden aangeven. Denk aan pictogrammen die een looprichting aangeven, of bijvoorbeeld pictogrammen die aangeven dat het verboden is om de lift te gebruiken in geval van brand.

Bordjes met maximale zichtbaarheid

In ons aanbod vind je ook bordjes met pictogrammen met maximale zichtbaarheid. Bijvoorbeeld bordjes onder een hoek of zogenaamde panorama borden die vanuit meerdere richtingen optimaal zichtbaar zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company