Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbodsborden

ARBOwinkel.nl heeft een groot assortiment verbodsborden. De borden zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Wil je een brandblusser pictogram naar wens of met een eigen tekst? Neem contact op met de klantenservice!

Filters

Verbodsborden kopen?

In de maatschappij gelden er overal bepaalde regels en verboden. De overheid stelt regels waar iedereen zich aan moet houden, maar ook lokaal kunnen er bepaalde verboden worden opgelegd. Denk bijvoorbeeld aan openbare gebouwen en terreinen waar het verboden is om te roken. In een industriële omgeving kan het voor niet gekwalificeerd personeel verboden zijn om een bepaalde ruimte te betreden. In het openbaar vervoer geldt een verbod op het nuttigen van voedsel. En zo kun je nog heel lang doorgaan met allerlei verboden. Maar het is wel belangrijk dat mensen op de hoogte gebracht worden van een bepaald verbod. Hiervoor kunnen verbodsborden ingezet worden.

Hoe zien verbodspictogrammen er uit?

Een algemeen verbodsbord die iedereen wel kent kom je in het verkeer tegen. Dit is een rood bord met een witte horizontale streep in het midden en houdt in dat je de straat niet mag inrijden. Niet alle verkeersborden zien er op deze wijze uit. De algemene borden die iets verbieden voldoen aan de ISO 7010 norm. Dit houdt in dat de borden internationaal gestandaardiseerd zijn. Zo is een verbodsbord door iedereen te begrijpen, ook als iemand uit een ander land komt of een andere taal spreekt. Alle verbodsborden volgens de ISO 7010 norm zijn rond, hebben een witte achtergrond met een zwart symbool in het midden. Het ronde bord heeft een rode rand en diagonaal loopt er van linksboven naar rechtsonder een rode streep door het symbool heen. Is het symbool een sigaret, dan houdt dit een verbod op roken in op de plek waar dit verbodsbord hangt.

Diverse verbodsborden pictogrammen

Verbodsborden pictogrammen komen in diverse categorieën voor. Een algemeen verbodsbord is bestemd voor openbare en algemene gebouwen en terreinen. Dit zijn bijvoorbeeld borden met een verbod om te eten en te drinken of een officieel verbodsbord honden verboden. Een officieel verbodsbord honden is vaak te zien bij de ingang van een winkel. Ook het niet-roken verbodsbord is in vrijwel ieder openbaar gebouw, winkel en kantoor te zien. Maar er zijn ook specifieke verbodsborden veiligheid. Een dergelijk verbodsbord wordt in omgevingen opgehangen waar een verhoogd risico op veiligheid geldt. Dit gaat dan bijvoorbeeld om industriële bedrijven en bouwwerken. Zo is er een verbodsbord ‘verboden om het terrein te betreden’, een verbodsbord ‘verboden om de lift te gebruiken’ of een verbodsbord ‘verboden om een stelling of stellage te beklimmen’. Verbodsborden veiligheid volgens ISO 7010 hebben dus specifiek tot doel om de veiligheid in een bepaalde omgeving te waarborgen.

Verbodsborden bestellen

Je kunt een verbodsbord online heel gemakkelijk bestellen. Wil je verbodspictogrammen op een ruit aanbrengen, ga dan voor een sticker. De sticker is gemakkelijk aan te brengen en scheelt je het nodige monteerwerk. Zijn stickers niet mogelijk? Bestel dan je verbodsbord online in kunststof. Zowel de stickers als borden zijn te verkrijgen in 100 en 200 millimeter. Het kan natuurlijk zijn dat je geen verbodsborden pictogrammen tegenkomt voor jouw situatie. Dan hoeft dit geen probleem te zijn. Vrijwel alle soorten verbodsborden met afwijkende pictogrammen zijn op maat te bestellen, ook in afwijkende afmetingen.

Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company