Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos auto

Veiligheid staat voorop, zelfs onderweg. Onze verbanddoos is zorgvuldig samengesteld om te voldoen aan de behoeften van automobilisten en passagiers in geval van een ongelukje onderweg. Bestel voordelig bij ARBO centrum.

Filters

Verbanddoos auto

Omdat een ongeluk altijd en overal kan gebeuren, is het belangrijk om goed na te denken over waar en wanneer er behoefte is aan een verbanddoos. Denk bijvoorbeeld eens aan een verbanddoos in de auto. De auto is een plek waarin veel ongelukken gebeuren en mensen dikwijls letsel oplopen. In tal van situaties en hoedanigheden. Het kan dan gaan om mensen die de auto beroepsmatig gebruiken, maar ook gewoon om particulieren. Wanneer er sprake is van een ongeluk of letsel in de auto, is het belangrijk om direct hulp te kunnen bieden. Men is immers niet altijd in de mogelijkheid om naar een andere locatie te gaan. Een verbanddoos in de auto zorgt ervoor dat er direct hulp kan worden geboden.

Een verbanddoos in de auto is belangrijk. Om meerdere redenen. Onder andere voor het direct bieden van hulp, zoals zojuist uitgelegd. Er is echter nog een ander aspect waar men over na kan denken bij het kiezen van een goede verbanddoos voor in de auto. Vaak is deze verbanddoos namelijk het enige waar men op terug kan vallen. Wie in de auto is, is onderweg en in veel gevallen komt de behoefte aan een verbanddoos op een afgelegen plek. Dit betekent dat er geen mogelijkheid is om even snel ergens naartoe te gaan om artikelen te kopen, of even naar een buurman of buurvrouw te lopen om een beroep te doen op hun verbanddoos of artikelen. Een goede verbanddoos voor in de auto is dan ook multifunctioneel en bruikbaar in vrijwel elke situatie. Ook tijdens vakantie of op reis.

Wat is belangrijk bij een verbanddoos in de auto?

Bij het kiezen van een verbanddoos in de auto is het verstandig om allereerst goed na te denken over in welke hoedanigheid deze wordt gebruikt. Gaat het bijvoorbeeld om een verbanddoos voor het gezin? Of betreft het een verbanddoos voor een beroepsmatige chauffeur of iemand die ook langs de weg werkt? Elke verbanddoos voor in de auto van ARBO winkel biedt een uitstekende basisbescherming. Maar het kan zo zijn dat er sprake is van aanvullende risico’s. Iemand die veel kilometers maakt en daarnaast ook aan de weg werkzaam is, loopt meer risico’s dan iemand die alleen als forens de auto gebruikt.

Wie werkt in de vervoerssector en beroepsmatig als chauffeur onderweg is, loopt in bepaalde opzichten dus een groter risico op (kleine) verwondingen dan iemand die de auto louter gebruikt om van A naar B te komen. Een van de grootste risico’s op de weg is altijd is om betrokken te raken bij een aanrijding. Daarbij is er zeker niet altijd sprake van eigen schuld. Helaas is men ook afhankelijk van het gedrag van andere automobilisten. Iedereen die zich in de auto op de weg begeeft, loopt dit risico. Maar iemand die daarnaast ook nog werkzaamheden uitvoert langs de weg, loopt ook nog andere risico’s. Het kiezen van de juiste verbanddoos is daarom belangrijk.

Een verbanddoos die is samengesteld voor gebruik in voertuigen, heeft dan ook een inhoud die bij zeer veel verschillende kwetsuren van pas komt.

De basis: een goede EHBO kit

Speciaal voor gebruik in de auto heeft ARBO winkel een EHBO kit samengesteld. De inhoud van deze EHBO kit bestaat uit de basis EHBO artikelen. Van een verbandschaar, tekenpincet en handschoenen tot reddingsdekens, verbandmiddelen en gaaskompressen. Met deze EHBO kit is men altijd voorbereid op vervelende situaties. Dit is geen volledige verbanddoos voor in de auto, maar wel eentje die in zeer veel gevallen adequaat is. Voor nog uitgebreidere bescherming biedt ARBO winkel nog diverse andere opties.

Een goede verbanddoos voor in de auto

Is de EHBO kit niet toereikend en is er behoefte aan een uitgebreidere verbanddoos? Ook deze verkopen wij. Met een goede verbanddoos voor in de auto is iedere particulier en elk vervoersbedrijf geholpen. De inhoud van deze verbanddoos bestaat uit:

 • 3 Gaascompres 7,5x7,5
 • 3 Elastische fixatie windsel 4x6
 • 1 Driekante doek Vlies Non Woven
 • 1 Hechtpleister 5m x 2,5cm
 • 1 Assortiment pleisterverband pakje
 • 1 Gaaspleister textiel pakje
 • 1 Verbandschaar
 • 6 Handschoen latex
 • 1 Reddingsdeken
 • 1 Alcohol doekjes 10st.
 • 1 Tekenpen
 • 1 Linnenhandschoenen
 • 1 Crepe windsel 7,5cm x 4,5m

Met de bovenstaande inhoud is elke bestuurder ervan verzekerd dat in vrijwel alle situaties de verbanddoos kan helpen bij het verzorgen of verplegen van wonden en andere kwetsuren.

De verbanddoos tijdig aanvullen

Er is al eerder aandacht besteed aan het feit dat men behoorlijk afhankelijk kan zijn van de verbanddoos in de auto. Zeker wanneer er sprake is van letsel ver buiten een vaste locatie. De verbanddoos die in de auto aanwezig is, moet dan goede hulp kunnen bieden.

Een verbanddoos kan in de basis nog zo goed zijn; wanneer deze niet tijdig wordt aangevuld, kunnen er alsnog problemen ontstaan. Twee zaken zijn hierbij van belang. Allereerst is het zaak om gebruikte artikelen tijdig aan te vullen. Van sommige artikelen zijn er meerdere exemplaren aanwezig, maar van andere artikelen slechts enkele of misschien zelfs een enkel exemplaar. Worden er artikelen verbruikt, zorg er dan voor dat deze direct worden aangevuld. Alle benodigde artikelen kunnen eenvoudig bij ARBO winkel worden besteld.

Daarnaast is het zaak om de verbanddoos regelmatig te controleren op houdbaarheid. Lang niet alle artikelen hebben een uiterste houdbaarheidsdatum, maar sommige misschien wel. Ook kunnen artikelen een aanbevolen gebruiksdatum hebben. Wordt deze gebruiksdatum overschreden dan kan vaak niet meer worden gegarandeerd dat het artikel nog optimaal werkt.

Zorg ook voor voldoende kennis

De werking van een verbanddoos voor in de auto is ook afhankelijk van de gebruiker. Het is altijd verstandig om gedegen kennis op te doen van eerste hulp. Dat kan met een EHBO-cursus of een BHV-opleiding.

Wanneer het gaat om het het handelen bij letsel in de auto, kan het zo zijn dat men op zichzelf aangewezen is. Vaak zitten mensen alleen in de auto en is de bestuurder op zichzelf/haarzelf aangewezen. Daarom is het helemaal geen slecht idee om een cursus te volgen. Ook natuurlijk met het oog op hulp aan anderen. Bovendien kan men met de juiste kennis een belangrijke rol spelen bij meervoudige ongelukken. Is er sprake van meerdere slachtoffers dan kan bijvoorbeeld iemand met een BHV-diploma taken delegeren en coördineren met (en in afwachting van) de hulpdiensten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company