Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Bouwhelmen

Bouwhelmen kopen? Wij hebben een groot assortiment aan bouwhelmen.

Filters

De welbekende bouwhelm is een essentieel product voor vele beroepen die gevaar met zich mee brengen. Op vele bouwplaatsen is het een verplicht product om te dragen en mag niet gemist worden om de bouwer te beschermen tegen hoofdletsel, vallend gereedschap en het stoten van hoofden. Bij ons in de winkel vind je alles om jouw wensen omtrent de veiligheid van jouw veiligheid en die van je medewerkers te waarborgen. Zo vind je bij ons meerdere bouwhelmen van verschillende merken die gecombineerd kunnen worden met verscheidene accessoires. Zo zorgen wij ervoor dat je de gehele uitrusting tot je beschikking hebt die nodig is om veilig op de werkplaats of in de fabriek te verschijnen.

Waarom een bouwhelm

Onmiskenbaar zijn de bouwers op de werkplaats, die gevaar nemen om onze kantoren, fabrieken en huizen oprichten die zorgen dat wij kunnen werken en leven in veilige gebouwen. Met een veiligheidshelm op beschermen we hen tegen al het gevaar dat het beroep met zich mee brengt. In 99% van de gevallen zal de bouwhelm overbodig blijken, maar niemand wil ongelukken en daarom is het absoluut nodig dat iedereen een helm draagt. Maar niet alleen in de bouw zijn ze volgens de Arbowetgeving (wet omtrent gezondheid en veiligheid van werkgever en werknemers) verplicht. Ook in bijvoorbeeld olieraffinaderijen, fabrieken en op windmolenparken loopt iedereen met een helm op rond. Overal waar er met materiaal wordt gesjouwd, er grote dingen worden verplaatst en waar grote kans is op vallende objecten is het niet alleen mogelijkheid maar zelfs noodzaak om de werkers te beschermen. En natuurlijk is het verplicht om een goede reden. De veiligheid die een helm biedt is ongelofelijk groot.

Vaak hoor je klagende zuchten van werkers die een bouwhelm moeten dragen: “Het zit niet fijn” en “Er gaat toch niets fout en het belemmert me in mijn handelen”. Dit is misschien ergens een klein beetje begrijpelijk, maar moet afgekeurd worden door iedereen en kan ook voorkomen worden als er goede helmen worden aangeschaft die de werker op geen enkele manier in de weg zitten en goed doorluchten. Overal waar een rond blauw bord staat met een werker met witte bouwhelm op moet een bouwhelm worden gedragen, ongeacht of dit prettig is of niet. Het beschermt een ieder tegen letsel. Denk aan hele nare schedelbreuken en hersenschuddingen.

Niemand, zowel werkgever als werknemer, wil dat dit iemand overkomt. Het niet dragen van de bouwhelm zal daarom te allen tijde afgekeurd moeten worden. Op deze manier wordt een veilige werkplek gecreëerd waar iedereen zich prettig voelt. De prestaties zullen verbeteren en de kans op letsel zal afnemen. Om te kijken naar welke bouwhelm geschikt is om aan te schaffen moeten we eerst kijken naar hoe een bouwhelm in elkaar zit. Waar beschermt de helm tegen en wat moet je absoluut niet doen met de helm?

Hoe zit de bouwhelm in elkaar

De veiligheidshelm komt in verscheidene modellen. Van erg basic tot uitgerust met gehoorbescherming en zaklamp. Toch is de basis van elke helm redelijk hetzelfde. De helm bestaat altijd uit erg stevig materiaal, wat nodig is om de benodigde bescherming te bieden. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld aluminium, PVC , composiet en polyethyleen. Dit zijn stoffen die een goede klap kunnen opvangen. Daarbij is de helm altijd erg stijl vormgegeven, zodat dingen die erop vallen onmiddellijk eraf glijden. Dit voorkomt deuken in de helm die de helm onbruikbaar maken. Er is een gat tussen de buitenkant van het kunststof oppervlak en de binnenkant van de helm. Dit zorgt voor een ruimte met lucht die zorgt voor stevigheid en die een extra absorptie vormt voor welke klap dan ook op de helm. Als we dan overgaan naar de binnenkant van de bouwhelm zien we dat daar een traploos verstelbaar frame of bandenstel zit die moet zorgen dat de helm perfect aansluit op het hoofd van de drager. Dit is nodig omdat de helm gebruikt moet kunnen worden in elke houding en dus niet moet verschuiven bij elke minste of geringste beweging en heeft daarbij ook een verende werking die een klep nog verder dempt. De hoofdband aan de bovenkant van het hoofd dient zowel horizontaal als verticaal direct en strak tegen het hoofd aan te liggen om te zorgen voor de maximale bescherming en gebruiksvriendelijkheid.

Verder moet er aan de binnenkant een zweetband aanwezig zijn die direct tegen het voorhoofd plaatsneemt en extra stevigheid biedt. De helm staat op deze manier stevig en veilig op het hoofd en biedt de juiste en volgens de wet vereiste bescherming. Het is prettig als onder de helm nog een wintermuts gedragen kan worden. Als het koud wordt is dit een must. Het frame of bandenstel moet dus ver genoeg open kunnen zodat er zo’n dergelijk kleding stuk onder kan. De helm moet daarna wel extra strak worden opgesteld over deze muts zodat hij goed aansluit op het hoofd en zeker niet gaat schuiven op het hoofd. Als laatste heeft de helm verschillende (stuk of drie) ventilatiegaten die zorgen voor de juiste, koele luchttoevoer in de helm. Zonder dit zou de persoon in kwestie heel erg gaan transpireren wat de stevigheid van de helm niet ten goede zou komen. Concluderend bestaat de helm dus uit licht kunststofmateriaal, heeft de helm een verstelbaar frame/bandenstel dat zorgt voor de juiste aansluiting op het hoofd en zijn er ventilatiegaten die zorgen voor de luchttoevoer. Als dit alles naar behoren is heb je te doen met een fatsoenlijke, basis bouwhelm

Accessoires

De basishelm kan uitgerust worden met verscheidene accessoires die van dienst kunnen zijn om de prestatie van de helm en in het verlengde van de werker te verbeteren. Om extra stevigheid te bieden kan er een kinriem worden aangeschaft die nog meer bewegingsvrijheid en stevigheid geeft. Zoals de naam als zegt is dit een extra band door over de kin van de drager loopt en daarmee een extra steunpunt realiseert. Dit kan erg praktisch zijn als de helm wordt gebruikt tijdens een taak die veel beweging en kantelen van de helm vereist. Het zorgt er dan voor dat de helm zeker weten op zijn plek blijft zitten en niet opeens over het hoofd van de werker kan verschuiven.

Een belemmerd zicht zou namelijk tot erg onwenselijke en gevaarlijke situaties kunnen leiden. Een tweede, veelgebruikte accessoire is de zaklamp op de helm. Dit zijn helmen die standaard zijn uitgerust met een zaklamp op de kop en daarmee van dienst kunnen zijn als gewerkt moet worden in donkere ruimtes of als er met kleine voorwerpen gewerkt moet worden die slecht zichtbaar zijn. Ook als er ’s nachts gewerkt moet worden kan zo’n zaklamp uitkomst bieden. Voor de werkplekken waar met ronkende motoren wordt gewerkt bieden de helmen uitgerust met gehoorbescherming uitkomst. Aan de normale bouwhelm zit een gehoorbeschermer bevestigd. Omdat deze aan elkaar bevestigd zitten glijdt de gehoorbeschermer niet zomaar af. Die zou wel kunnen gebeuren als de gehoorbeschermer los van de bouwhelm wordt gekocht. En ook zijn helmen die een gelaatsbeschermer voor kunnen plaatsen, waarmee oogbeschadiging kan worden voorkomen. Dit kan handig zijn in werkplaatsen waar er met vuur of kleine voorwerpen gewerkt wordt. De Helmen komen ook in verschillende kleuren die de rang van ieder binnen bijvoorbeeld de bouwplaats aangeven. De ploegbaas draagt meestal de witte helm en der werkers onder hem een gele of blauwe.

Bouwhelm vereisten

Naast het correcte materiaal van de helm zijn er meerdere dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen en dragen van de bouwhelm. Ten eerste is belangrijk dat de helm een CE-keurmerk heeft, wat betekent dat deze is goedgekeurd door de Europese Warenunie. Wees bedacht op het ce(China export) logo, dat precies zo eruit ziet als het CE, maar niet gekeurd is in Europa. Ga na of de helm nergens beschadigt is. Op het moment dat de helm wel beschadigd is mag je deze niet meer dragen en moet deze weggegooid worden. Het is mogelijk dat een echt beschadigde helm maar een fractie van de bescherming biedt, dus gebruik deze dan ook niet! Daarna staat in de binnenkant van de helm altijd een houdbaarheidsdatum. Deze geeft net als bij producten in de supermarkt aan hoelang de desbetreffende helm nog veilig gebruikt kan worden.

Mocht deze helm over datum zijn kan de stevigheid van het materiaal verslechteren en kan de veiligheid die de helm biedt niet meer gegarandeerd worden. De houdbaarheidsdatum kun je meestal vinden aan de binnenkant van de helm op de klep. Hier staan dan een aantal getallen aangegeven in een cirkel. In de binnenkant van de cirkel staan twee getallen die het jaar aangeven waarin de helm gemaakt is. Tussen deze twee getallen kunt je een pijl vinden die wijst naar cijfers op de buitenste ring van de cirkel. In die cijfers in de buitenste ring staat dan de maand aangegeven waarin de helm is gemaakt. Als deze over datum is moet de helm vervangen worden en moet een nieuwe aangeschaft worden. Ga daarna na of het frame aan de binnenkant nog voldoende in tact is. Zijn alle banden nog strak en zitten ze allemaal nog vast aan het framewerk.

Kijk daarna of de band nog goed versteld kan worden naar de vorm van het hoofd en of de verende werking van de banden nog naar behoren werkt. Dit kan je checken door even een kleine test uit te voeren. Op het moment dat dit alles goed zit, weet je dat het materiaal betrouwbaar is en dat de helm de beste bescherming mogelijk biedt. Mocht het niet het geval zijn dan is het verstandig om een nieuw model aan te schaffen en dit kan uitstekend bij ons in de online- winkel:ARBOcentrum.nl. Hier vind je een breed assortiment aan bouwhelmen, maar ook aan andere veiligheidsproducten die nodig zijn om een veilige en fijne werkomgeving te creëren.

Bescherming van de bouwhelm

Zoals al eerder vermeldt is de bouwhelp absoluut essentieel voor veilig werken. Tragisch genoeg zijn er voldoende voorbeelden van ongelukken die zijn gebeurd omdat een bouwer zijn helm niet droeg uit gemakzucht en is verongelukt op het werk. Met een helm op kunnen verschillende ongevallen vermeden worden. De eerste waar iedereen meteen aan denk zijn vallende voorwerpen zoals gereedschap een stukjes steen. Met een helm op hoef je hier maar weinig van te voelen, maar zonder helm kunnen dit hele vervelende ongevallen worden die nare gevolgen kunnen hebben.

Als werkgever moet je er ook er strikt op zijn dat de helm te allen tijde op is, omdat de aansprakelijkheid bij de werkgever ligt op zo’n moment. Als tweede beschermt de helm tegen het stoten van je hoofd. Dit kan erg pijnlijk zijn als je tegen een scherpe rand aanloopt. Dit kan vervelende wonden veroorzaken en dit willen we natuurlijk voorkomen. Zorg dat alle bouwers zijn uitgerust met de juiste veiligheidsmiddelen zodat de werknemers en de aannemer tevreden is.

Bouwhelm kopen bij ARBO centrum

Hier bij ARBO centrum heb je een divers palet aan bouwhelmen die allemaal geschikt voor de verscheidene beroepen waar een helm verplicht is om te dragen. Niet alleen voor de bouw kun je bij ons terecht, ook voor beroepen in de olie of in de fabriek, waar desbetreffende helmen een must zijn en bij wet verplicht, zijn de verschillende helmen van ons perfect geschikt.

Maar dat niet alleen. Bij ARBO centrum koop je verschillende veiligheidsartikelen die nodig zijn in verschillende beroepsgroepen. Denk aan veiligheidshandschoenen, gehoorbeschermers en meer. Dit alles kan bij ons online bestelt worden via de website. Hierbij kunnen voorkeuren worden aangegeven. Mocht je er niet uitkomen kan je altijd even bellen. We nemen een kijkje door het assortiment en belichten de verschillende bouwhelmen om te kijken welke voor jouw geschikt zou kunnen zijn om aan te schaffen.

  • We beginnen met de standaard ARBO veiligheidshelm. Dit is het meest standaard model, maar voorziet in alle basisbenodigdheden die een bouwhelm behoort te hebben. Deze is gemaakt van High Density polyethyleen, een erg sterk kunststof uitstekend geschikt voor goede veiligheid. Dit materiaal gaat bij normaal gebruik maar liefst vijf jaar mee, wat een redelijk lange periode is voor een veiligheidshelm. Verder heeft hij een verstelbaar frame of bandenstel, waarmee deze goed kan worden afgesteld op ieders hoofd. Door zijn 6-punts plastic frame is deze van alle kanten goed af te stellen. Verder heeft deze verstelbare sluizen die hem geschikt maken om het in combinatie te gebruiken met gezicht- en gehoorbescherming en ook een kinriem. Voor een zeer aantrekkelijke prijs is dit een prima model om aan te schaffen. Dit model is ook beschikbaar met ingebouwde gehoorbeschermers, wat hem ideaal maakt voor plekken waar ronkende motoren tekeer gaan of er palen in de grond moeten worden geheid. Doordat de gehoorbescherming vastzit kan deze onmogelijk losschieten of gaan schuiven en dat is dan weer handig op het moment dat er erg veel bewogen wordt met de helm. 
  • De 3M G3000 is gemaakt van Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), een erg sterke kunststof. Doordat dit een kunststof van hoge kwaliteit is gaat deze gemiddeld meer dan vijf jaar mee. Door de goede ventilatiegaten is die erg prettig voor degene die hem opheeft. Mede door zijn 4-punts binnenwerk en prettig handbare afstelsysteem is dit een van de best verkochte veiligheidshelmen op de wereld. 3M heeft natuurlijk een grote naam op het wereldtoneel en dit is hun vlaggenschip als het aankomt op de veiligheidshelmen. Met de uvicator sensorschijf op de helm wordt precies aangegeven wanneer de helm aan vervanging toe is. 
  • De 3M Peltor H-700N is een iets voordeliger model van 3M, maar doet weinig onder voor zijn grotere broertje. Gemaakt van High Density polyethyleen is het een stevig model dat uitstekend geschikt is voor de standaard klussen. Deze kunststof is net als bij de standaard ARBOcentrum bouwhelm ongeveer 5 jaar mee, wat een redelijk lange periode is voor een veiligheidshelm. Bekend staat deze om zijn goede ventilatie, waardoor hij in warme en extreem warme klimaten vaak wordt gebruikt. Verder heeft dit model een prima verstelbaar framewerk, waardoor deze bij iedereen goed strak op het hoofd kan komen te staan.

Zo zie je dat er genoeg aanbod is bij ARBO centrum om uw wensen te vervullen met betrekking tot de bescherming van jouw en je medewerkers. Alles qua veiligheid zoals verplicht volgens Arbowet kan je vinden bij ons in de winkel. Omdat we hier alles bij elkaar hebben is het gemakkelijk jouw wensen te vervullen.

Al met al is de bouwhelm een erg belangrijk product op het moment dat je een veilige werkomgeving wil creëren. Door de bouwhelm met de juiste vereisten te kopen, dat wil zeggen een bouwhelm van een goed, licht materiaal met een goed framewerk, een ventilerende werking en goed passend op het heeft, zorg je dat er verantwoord gewerkt wordt op locatie. Met de veilige sfeer komen vanzelf de fantastische resultaten die jij zelf en de medewerkers in gedachten hebben. Bij ARBO centrum helpen we je graag een handje op weg. Bij ons in de online webwinkel hebben wij een uitgebreid assortiment aan veiligheidsmiddelen en de daarbij horende accessoires.

Wist je dat je ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company