Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos bouw

In de bouwsector is veiligheid van cruciaal belang. Werknemers worden dagelijks blootgesteld aan verschillende risico's, variërend van kleine verwondingen tot meer ernstige noodgevallen. Bestel je verbanddoos bouw online bij ARBO centrum.

Filters

Verbanddoos bouw kopen

De bouw is een van de sectoren met de hoogste risico’s op ongelukken en ongevallen. Jaarlijks vallen er zeer veel slachtoffers. Gelukkig kunnen er ook zeer veel slachtoffers geholpen worden en kan ernstig(er) letsel voorkomen worden. Goede verbanddozen zijn onmisbaar. Ook (of zelfs juist) bij klein letsel. Ongelukken in de bouw zijn gelukkig lang niet altijd ernstig van aard. Net als in veel andere bedrijfstakken gaat het op dagelijkse basis vooral om kleine werkongelukken waarbij een goede verbanddoos het verschil kan maken. Daarom is er een speciale verbanddoos voor de bouw.

Een verbanddoos voor de bouw is dus een specifieke verbanddoos die is samengesteld voor gebruik in bepaalde sectoren. Bedrijfstakken en sectoren die gebaat zijn bij het gebruik van een bouw verbanddoos van ARBO winkel zijn onder andere:  aannemers, opzichters, bouwvakkers, constructeurs, dakdekkers, huisschilders, installateurs, kraanmachinisten, loodgieters, metselaars, stukadoors, timmerlieden, tegelzetters, klusbedrijven, grondwerkers, elektriciens en andere bedrijven en beroepen die in de brede bouwsector vallen.

Een verbanddoos voor de bouw is voor een deel een reguliere verbanddoos zoals iedereen deze kent. Ongeacht de beroepen die worden uitgevoerd en de sectoren waarin verbanddozen worden gebruikt; de basisbehoeften zijn vaak hetzelfde. Daarom zijn in een verbanddoos voor de bouw ook de volgende algemene artikelen aanwezig:

 • Wondpleisters
 • Kleefpleister
 • Driehoeksverband
 • Wondsnelverbanden
 • Ideaalzwachtel
 • Steriele gaasjes/kompressen
 • Desinfectans (flesje)
 • Verbandschaar
 • Witte watten
 • Wondverzorgingskits
 • EHBO-instructie

Specifieke inhoud van een verbanddoos voor de bouw

Elke sector kent specifieke risico’s. In de bouw zijn deze zeer omvangrijk. Daar hebben wij rekening mee gehouden bij het samenstellen van de verbanddoos voor de bouw. In deze verbanddoos zijn dan ook alle verbind-, verzorg- en ontsmettingsmiddelen aanwezig om bij vrijwel alle (kleine) ongelukken en ongevallen adequaat te handelen. Op die manier kan (erger) letsel voorkomen worden.

Naast de algemene artikelen die in bijna elke verbanddoos te vinden zijn, vindt u in de verbanddoos voor de bouw onder andere de volgende specifieke artikelen die vaak benodigd zijn bij calamiteiten in de bouw:

 • Reinigingsalcohol (desinfectans) 10 ml
 • Lange vingerpleisters
 • Pleisterstrips
 • Reddingsdeken
 • Oogspoeling

Ten opzichte van algemene verbanddozen of verbanddozen voor andere sectoren vallen vooral de aanwezigheid van een reddingsdeken en oogspoeling op. In de bouw wordt vaak buiten gewerkt. In weer en wind. Daarbij kunnen zich ongevallen voordoen die de komst van hulpdiensten vereisen. Met een reddingsdeken kunnen slachtoffers van een ongeval warm worden gehouden in afwachting van het arriveren van hulpdiensten.

In veel takken van de bouw worden materialen bewerkt. Zaag- en timmerwerkzaamheden brengen niet alleen risico’s met zich mee voor ledematen, maar ook voor ogen. Het komt regelmatig voor dat medewerkers vuil, splinters of vloeistoffen in de ogen krijgen. Idealiter draagt iedereen in de buurt van werkzaamheden een veiligheidsbril. In de praktijk blijkt dit echter niet altijd te gebeuren. Daarom is oogspoeling zeer belangrijk. Ongelukken met ogen hebben vaak verstrekkende gevolgen. In die gevallen telt elke seconde. Hoe sneller er gespoeld kan worden, des te groter de kans is dat letsel voorkomen of beperkt kan worden.

Een verbanddoos die door iedereen gebruikt kan worden

In de bouw gelden strenge veiligheidseisen. Denk onder andere aan de VCA bepalingen. Dit betekent onder andere dat op elke (bouw)locatie kundige medewerkers op het gebied van EHBO aanwezig zijn. Voor veel ondernemingen is het verplicht om minimaal een BHV’er (bedrijfshulpverlener) op locatie aanwezig te hebben. Deze medewerkers zijn onder andere getraind in het werken met verbanddozen.

Bij ARBO winkel vinden wij het echter belangrijk dat alle medewerkers goed met een verbanddoos overweg kunnen. In de praktijk blijkt dat er BHV’ers op locatie aanwezig zijn, maar zij zijn niet altijd de collega’s die het dichtst in de buurt zijn. Wanneer er een ongeval plaatsvindt of er een ongeluk gebeurt, is het vaak de BHV’er die EHBO of andere handelingen toepast. Niet altijd kan er gewacht worden op de komst van die medewerker. Daarom is het belangrijk dat andere collega’s indien nodig alvast kunnen beginnen met het verzorgen van het slachtoffer.

Een verbanddoos voor de bouw van ARBO winkel voldoet niet alleen in kwalitatief opzicht aan alle eisen: deze is ook gebruiksvriendelijk. Ook leken kunnen gebruikmaken van de verbanddoos. Onder andere met behulp van corresponderende kleurcodes en een heldere handleiding.

Het belang van een goed beschikbare verbanddoos

De juiste verbanddoos voor de bouw aanschaffen is een ding; ervoor zorgen dat de doos goed beschikbaar is en blijft, is een tweede. In de praktijk wordt hier niet altijd even goed voor gezorgd.

Periodieke en soms zelfs dagelijkse meetings zijn naast de toolbox meeting zeer belangrijk in de bouw. Zorg ervoor dat u tijdens deze meetings aandacht besteedt aan de verbanddozen. Alle werknemers dienen te weten waar deze dozen zich bevinden. Vanuit het oog van veiligheid raden wij ook altijd aan om zorg te dragen voor meer dan het minimum aantal verbanddozen.

De bouw kenmerkt zich vaak door grote locaties waar er op veel plekken tegelijk wordt gewerkt. Een goede verdeling van verbanddozen kan er dan ook voor zorgen dat er veel sneller kan worden opgetreden bij calamiteiten. Aan een goede verbanddoos voor de bouw heeft u weinig wanneer deze in een bedrijfswagen op locatie wordt bewaard en er op de tiende verdieping van een in aanbouw zijnde woontoren een ongeluk gebeurt met een van de werknemers.

Zorgdragen voor voldoende verbanddozen en een strategische plaatsing hiervan zorgt ervoor dat de verbanddozen sneller beschikbaar zijn wanneer nodig. Dit kan de gevolgen van een ongeval sterk beperken. De verbanddozen van ARBO Winkel kunnen indien gewenst aan de muur bevestigd worden voor maximale zichtbaarheid.

Onze verbanddoos voor de bouw is vanzelfsprekend voorzien van meer dan voldoende verbruiksartikelen. Toch blijft het ontzettend belangrijk om voorraden altijd in de gaten te houden en bij te houden. Het laatste dat u wilt is dat er wordt misgegrepen wanneer een bepaald artikel nodig is. Verbanddozen dienen periodiek gekeurd te worden en daarbij worden voorraden uiteraard altijd aangevuld. Maak er in de organisatie echter gewoonte van om bij verbruik voorraden direct aan te vullen. Zo weet u dat elke dag en bij elke klus er gerekend kan worden op een complete, kwalitatieve verbanddoos.

ARBO winkel staat voor u klaar

Heeft u vragen over onze verbanddoos voor de bouw of andere verbanddozen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en van meer informatie te voorzien. U kunt ons bereiken via Facebook, e-mail en telefoon. Stuurt u ons een bericht via Facebook of e-mail, dan doen wij altijd ons best om zo snel mogelijk te antwoorden. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen 24 uur. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company