Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Welke brandblusser voor thuis?

Welke brandblusser voor thuis?

Brandblussers zijn een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid in huis. Maar welke brandblusser is geschikt voor thuisgebruik? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten brandblussers en leggen we uit welke brandblusser het meest geschikt is voor thuis.

Soorten brandblussers

Er zijn verschillende soorten brandblussers beschikbaar, die elk geschikt zijn voor het blussen van specifieke branden:

 • Poederblusser: Geschikt voor het blussen van branden in de categorieën A, B en C. Dit betekent dat deze blusser gebruikt kan worden voor het blussen van branden in vaste stoffen, vloeistoffen en gassen. Een nadeel van poederblussers is dat het blusmiddel nevenschade kan veroorzaken en dat het moeilijk is om het poeder op te ruimen.

 • Schuimblusser: Geschikt voor het blussen van branden in de categorieën A en B. Dit betekent dat deze blusser gebruikt kan worden voor het blussen van branden in vaste stoffen en vloeistoffen. Een voordeel van schuimblussers is dat het blusmiddel geen nevenschade veroorzaakt en dat het makkelijk op te ruimen is.

 • Koolzuursneeuwblusser: Geschikt voor het blussen van branden in de categorie B en elektrische apparatuur. Dit betekent dat deze blusser gebruikt kan worden voor het blussen van branden in vloeistoffen en branden waarbij elektriciteit betrokken is. Een voordeel van koolzuursneeuwblussers is dat het blusmiddel geen nevenschade veroorzaakt.

 • Vetblusser: Geschikt voor het blussen van branden in de categorieën A en F. Dit betekent dat deze blusser gebruikt kan worden voor het blussen van branden in vaste stoffen en branden waarbij vet betrokken is, zoals branden in frituurpannen. Een voordeel van vetblussers is dat het blusmiddel speciaal ontworpen is om branden in vet te blussen.

Welke brandblusser is geschikt voor thuis?

Voor thuisgebruik is een schuimblusser de meest geschikte brandblusser. Dit komt doordat deze blusser geschikt is voor het blussen van branden in vaste stoffen en vloeistoffen, en het blusmiddel geen nevenschade veroorzaakt. Dit maakt het gebruik van een schuimblusser veilig en effectief voor thuisgebruik.

Een schuimblusser is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder 2 liter en 6 liter. Voor de meeste huizen is een 2 liter schuimblusser voldoende. Zorg ervoor dat de brandblusser op een goed bereikbare plek hangt, bij voorkeur in de buurt van de plek waar het risico op brand het grootst is.

Conclusie

Een brandblusser is een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid in huis. Voor thuisgebruik is een schuimblusser de meest geschikte keuze vanwege de veelzijdigheid en het gebrek aan nevenschade. Zorg ervoor dat de brandblusser regelmatig gecontroleerd wordt en dat de houdbaarheidsdatum niet verstreken is.

Naast het hebben van een brandblusser in huis, is het ook belangrijk om te zorgen voor rookmelders en een vluchtplan in geval van brand. Zo kan je de kans op brand minimaliseren en ervoor zorgen dat jij en je gezin snel en veilig het huis kunnen verlaten in geval van nood.

 
 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company