Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 tips voor het plaatsen van een brandblusser

4 tips voor het plaatsen van een brandblusser

Brandblussers zijn één van de belangrijkste producten op het gebied van veiligheid in elk bedrijf. Goede brandblussers kunnen schade voorkomen of beperken en mogelijk zelfs levens redden. Het is niet alleen belangrijk dat je goede brandblussers koopt, maar ook dat je deze op de juiste wijze plaatst. Lees deze 4 tips voor het plaatsen van een brandblusser.

Plaats brandblussers op logische plaatsen

Het is natuurlijk van groot belang dat je brandblussers op de juiste, logische plekken plaatst. Daarbij kun je denken aan een aantal factoren: een plek waar mensen aanwezig zijn, een centrale plek, een locatie met verhoogd brandgevaar of juist op een afgelegen plek (zodat je niet ver hoeft te lopen voor een blusser). Maak een gedegen plan en zorg dat er voldoende brandblussers hangen op de juiste plaatsen.

Houd rekening met de juiste hoogte

Een brandblusser moet eenvoudig te pakken zijn. Zorg ervoor dat je deze niet te laag, maar vooral niet te hoog plaatst. Iedereen moet de blusser moeiteloos kunnen pakken. In ons land moeten brandblussers op maximaal 1 meter hoogte hangen, gemeten vanaf de bovenkant van de blusser tot aan de grond.

Zorg ervoor dat er geen obstakels in de weg staan

We schreven eerder al dat het belangrijk is om brandblussers op de juiste plaats op te hangen. Dit moet niet alleen een logische plek zijn, maar ook een plek waar de brandblusser niet wordt geblokkeerd. Het is belangrijk dat de blusser te allen tijde zonder hinder kan worden gepakt. Bij een brand kan elke seconde tellen.

Plaats het juiste type blusser

Een brandblusser is nooit zomaar een brandblusser. Er zijn verschillende typen brandblussers voor verschillende branden. Kijk goed welke blusser je aanschaft. In veel gevallen voldoen de meeste poederblussers of schuimblussers. Is er een risico op bijzondere branden, zoals vet- en oliebranden of gasbranden? Zorg er dan voor dat je een blusser ophangt die deze branden kan blussen. Voor advies kun je altijd contact met ons opnemen. 

Schaf je brandblussers aan in onze webshop

In onze webshop haal je eenvoudig en snel de juiste brandblusser in huis. Wij bieden je alle soorten brandblussers in diverse formaten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company