Terug

Vraag offerte aan

Ideaal zwachtel

  Niet op voorraad

  • Artikelcode: 30.222

  De ideaal zwachtel is een stevig rekbare steunzwachtel, gemaakt van 100% katoen en heeft een korte rek, circa 90%. Beschikbaar in verschillende afmetingen.

  2,45 (2,67 Incl. btw)

  • Koop 5 voor 2,33 per stuk en bespaar 5% Aanbieding 5%
  • Koop 10 voor 2,21 per stuk en bespaar 10% Aanbieding 10%
  • Koop 15 voor 2,08 per stuk en bespaar 15% Aanbieding 15%

   Productomschrijving

   Een ideaal zwachtel is een onmisbaar onderdeel van elke EHBO uitrusting. Vrijwel elke EHBO koffer beschikt over zo’n windsel, vaak in behoorlijke hoeveelheden. Een ideaal zwachtel wordt gebruikt voor het aanleggen van een steunverband of drukverband. Dit type verband kenmerkt zich door de rekbaarheid (in lengterichting). Dit zorgt ervoor dat het verband met een goede druk kan worden aangelegd zodat het optimale steun biedt bij verzwikkingen, kneuzingen of wonden waarbij druk moet worden uitgeoefend.

   Wat is een ideaal zwachtel precies?

   Een ideaal zwachtel wordt op rol geleverd. Op die manier kun je het verband zelf op de benodigde lengte afknippen. Het ideaal windsel wordt geleverd in verschillende breedtes, meestal 4, 6, 8 of 10 centimeter. Een ideaal zwachtel is gemaakt van katoen. Dit heeft een aantal unieke voordelen. Allereerst de rekbaarheid, maar ook is een ideaal zwachtel goed ademend.

   Omdat een ideaal zwachtel van 100% katoen is gemaakt, kan deze in principe gewassen worden, hoewel het windsel vrijwel altijd eenmalig wordt gebruikt. Vanwege de eigenschappen wordt een ideaal zwachtel gebruikt als drukverband. Dit gebeurt idealiter in combinatie met watten. De watten worden gebruikt om de druk evenredig te verdelen en knelling te voorkomen.

   Ideaal zwachtel kan echter ook worden gebruikt als wondverband. In plaats van druk en extra stevigheid zorgt het dan voor een hygiënische, ademende en vochtopnemende afdekking van een wond. Ideaal zwachtel kan worden gesteriliseerd.

   Gebruiken als drukverband

   Omdat ideaal zwachtel kan worden opgerekt, kan het onder druk worden aangebracht. Dit noemt men “zwachtelen”. Door het verband op te rekken en op specifieke wijze om te winden (veelal rondom de enkel) kan het zorgen voor druk en extra stevigheid. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om bij een lichte kwetsuur het verstuikte of verdraaide lichaamsdeel te blijven belasten. Hoe je ideaal zwachtel gebruikt als drukverband lees je in deze blog, die uitlegt hoe je ideaal zwachtel aan dient te brengen.

   Gebruiken als wonderband

   Zoals wij al eerder schreven is ideaal zwachtel ook te gebruiken als wondverband. Wanneer er een wond verbonden moet worden, wordt ideaal zwachtel gebruikt om over een gaasje heen te wikkelen. Het grote voordeel van ideaal windsel is dat het ademend is, vocht opneemt en niet aan de wond vastkleeft. Zelfs wanneer er eerst gaas wordt aangebracht, is de kans aanwezig dat er alsnog wondvocht en/of bloed doorheen komt. Met een ideaal windsel geeft dit dus geen problemen. Omdat het windsel bovendien strak kan worden aangebracht en goed kan worden vastgezet (met behulp van verbandklemmen) blijft het verband ook altijd goed op zijn plaats zitten.

   Ideaal zwachtel kopen

   Vanwege de brede toepasbaarheid is het altijd verstandig om voldoende ideaal zwachtel in huis te halen. Dit mag niet ontbreken in jouw EHBO koffer. Bestel je ideaal zwachtel snel en eenvoudig in de webshop van ARBO winkel. Wil je leren hoe je optimaal gebruik maakt van ideaal windsel en hoe je dit aan dient te brengen bij verschillende soorten kwetsuren en wonden? Overweeg dan eens om een EHBO cursus te volgen.

   Ideaal windsel afmetingen

   Wij bieden deze zwachtel aan in verschillende afmetingen:

   • 5m x 6cm
   • 5m x 8cm

   Specificaties

   Specificaties voor: Ideaal zwachtel

   • Inhoud 20 rollen
   • Waterresistant
   • Detectable
   Vergelijk producten Verwijder alle producten

   You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ideaal zwachtel

    Ideaal zwachtel

    2,45 (2,67 Incl. btw)

    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company