Terug

 • Een showroom in Ede
 • Achteraf betalen voor bedrijven
 • Snelle levering door eigen voorraad

Keuringsstickers met logo / tekst

Filters

  Geen producten gevonden...

In industriële omgevingen, bouwbedrijven en fabrieken wordt veel gewerkt met machines, elektrische gereedschap en allerlei ander installaties. Volgens de Arbowetgeving is de werkgever verplicht om een veilige werksituatie te creëren voor zijn medewerkers. Dus ook met het werken met machines en gereedschappen mogen medewerkers geen veiligheidsrisico lopen. Een goede instructie is hierbij noodzakelijk, maar machines en gereedschappen moeten ook technisch aan strenge eisen voldoen. Als de technische staat niet in orde is, lopen medewerkers alsnog risico. Het is daarom verplicht om de alle apparatuur en gereedschap periodiek te laten controleren door een gecertificeerd bedrijf. Na de keuring worden machines en gereedschap voorzien van een keuringssticker.

Keuring vastgelegd in NEN 3140 richtlijn

De keuring van alle elektrische machines, gereedschappen en installaties ligt vastgelegd in de NEN norm. Om precies te zijn in de NEN 3140 richtlijn. De NEN norm omvat een breed scala aan richtlijnen voor allerlei soorten branches. De NEN 3140 richtlijn geeft aan welke machines en gereedschappen er gekeurd moeten worden en ook hoe vaak. Meestal zal dit jaarlijks zijn, maar er zijn ook uitzonderingen waarbij er twee- of driejaarlijks gekeurd moet worden. Het keuren is ten eerste goed voor de veiligheid van de medewerkers, maar tijdens de keuring kunnen ook defecte onderdelen opgespoord en vervangen worden. Hierdoor kunnen defecten in de toekomst voorkomen worden. Als jij voor jouw onderneming een keuring wilt laten uitvoeren, dan zul je dit moeten laten doen door een officieel gecertificeerde onderneming of keuringsmeester. Wil je een NEN 3140 cursus volgen? Dit kan bij ARBO centrum. Mocht je zelf gecertificeerd zijn, dan mag je dit zelf doen en mag je ook bij andere ondernemingen hun machines keuren. Wat je hierbij nodig hebt zijn keuringsstickers.

Hoe werken keuringsstickers?

Keuringsstickers zijn stickers die aangebracht worden na goedkeuring van de machine of het gereedschap. Het ligt niet vast wat voor informatie er exact op een keuringssticker moet staan, maar de datum van goedkeuring zal hier logischerwijs wel op vermeld staan. Dan valt namelijk na te gaan wanneer het weer tijd is voor de volgende keuring. Maar daarnaast kun je nog denken aan talloze andere opdrukken op een keuringssticker, zoals de datum voor de volgende inspectie, of een bepaalde tekst. Een machine die afgekeurd is kun je beplakken met een sticker ‘afgekeurd’. Keuringsstickers zijn kant-en-klaar te verkrijgen in allerlei soorten, maar het is ook mogelijk om je eigen keuringsstickers te laten bedrukken. Hierbij kun je de stickers met een eigen tekst bedrukken, maar je kunt ook keuringsstickers met logo maken.

Het voordeel van keuringsstickers met logo

Wanneer je gekeurde machines en gereedschap voorziet van een keuringssticker met eigen logo, dan kan dit zowel praktisch als commercieel heel handig zijn. Een keuringssticker met logo is natuurlijk ook een vorm van een reclame-uiting. Als de machine na een jaar weer gekeurd moet worden, dan hoeft de eigenaar van de machine enkel op de sticker te kijken. Dan weet hij weer welke onderneming de machine het afgelopen jaar heeft geïnspecteerd. Om praktische redenen zijn keuringsstickers met eigen logo heel handig als het om gereedschappen gaat die bijvoorbeeld op een bouwwerf worden gebruikt. Op dergelijke werven zijn vaak veel verschillende bedrijven aanwezig. Gereedschap kan gaan ‘zwerven’ of meegenomen worden door een andere onderneming. Met een eigen logo op de keuringssticker blijft je gereedschap voor iedereen herkenbaar.

Eisen aan keuringsstickers met logo

In principe zijn er geen eisen aan het laten drukken van een eigen logo of naam op een keuringssticker. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de sticker zijn functie behoudt. Er moet nog steeds duidelijk af te lezen zijn wanneer machines en gereedschap zijn gekeurd of wanneer de volgende keuring moet plaatsvinden. Hierdoor blijven het keuringsstickers NEN 3140 met logo. Aangezien de maanden en/of het jaartal vaak aan de randen zijn gedrukt, is er in het midden van de sticker meer dan voldoende ruimte voor jouw eigen logo. Een belangrijke vereiste is overigens dat de sticker niet gemakkelijk te verwijderen mag zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,9 / 10 - 805 Reviews @ Feedback Company
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »