Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Veiligheidscap

Om veilig te kunnen werken is goede zichtbaarheid cruciaal. Hier kun je op verschillende manieren voor zorgen. We kennen allemaal wel de extra opvallende kleding. Denk aan veiligheidshesjes. Om te zorgen voor de best mogelijke zichtbaarheid kun je ook je

Filters

Een veiligheidscap is heel belangrijk. Je hoofd is immers kwetsbaar. Goede zichtbaarheid van je hoofd en gezicht is daarom noodzakelijk. Met een veiligheidscap val je extra op. Bij goede lichtomstandigheden, maar juist ook in het donker.

Hoe werkt een veiligheidscap?

Een veiligheidscap verschilt in veel opzichten nauwelijks van een normale baseball cap. Inderdaad: een veiligheidscap is grotendeels een normale pet. Veiligheidscaps staan ook bekend als “Hi-Viz caps” of “High visibility caps”. Dit geeft aan wat deze caps doen: ze zorgen voor extra zichtbaarheid. Dit doen ze in de eerste plaats door hun felle kleur.

Veiligheidscaps worden meestal geleverd in een felle groen/gele of oranje kleur. Door de cap te dragen ben je extra goed zichtbaar. Dankzij de felle kleur val je ook van een afstand op. Of in een menigte.

Bij een veiligheidscap is het ook belangrijk dat deze goed zichtbaar is in donkere omstandigheden. Daarom zijn de caps voorzien van reflecterende vlakken. Zodra hier licht op schijnt, wordt dit fel weerkaatst. Net zoals gebeurt bij bijvoorbeeld een veiligheidshesje. Dankzij deze reflectie ben je duidelijk zichtbaar wanneer je met licht beschenen wordt. 

Wanneer worden veiligheidscaps gedragen?

Omdat een veiligheidscap zowel overdag als in het donker zorgt voor extra zichtbaarheid, is deze multifunctioneel. Deze caps worden dan ook in veel verschillende sectoren en tal van beroepen gedragen. Overal waar zichtbaarheid belangrijk is, biedt een veiligheidscap een meerwaarde.

Extra zichtbaarheid is bijvoorbeeld belangrijk voor mensen die aan of langs de weg werken. Deze werkzaamheden vinden vaak ‘s avonds laat, ‘s nachts of ‘s ochtends vroeg plaats. Dan is het natuurlijk meestal donker en is het van belang dat je goed zichtbaar bent voor verkeer.

Maar ook wanneer het niet donker is, bewijst een veiligheidscap zijn meerwaarde. De felle kleur zorgt namelijk voor extra herkenbaarheid. Hulpverleners dragen deze caps bijvoorbeeld vaak. Denk aan medewerkers op evenementen en festivals. Zij dienen omwille van de veiligheid duidelijk herkenbaar te zijn in een grote mensenmassa. Een veiligheidscap zorgt hiervoor.

Even voor de duidelijkheid: de verschillende soorten

Rond de term “veiligheidscap” is nog wel eens wat verwarring. Een veiligheidscap is niet per definitie een stootpet (ook wel veiligheidspet genoemd). Een stootpet/veiligheidspet is een pet die is voorzien van extra bescherming in het gedeelte over het hoofd. Deze bescherming is er om te beschermen tegen een eventuele impact. Denk aan het stoten tegen een scherp object. Op deze pagina hebben wij het over high visibility veiligheidscaps. Ben je op zoek naar een stootpet, kijk dan hier.

Bestel jouw veiligheidscap in onze webshop

Ben je op zoek naar een goede, betaalbare veiligheidscap? Kijk dan in onze webshop. Wij verkopen diverse modellen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit modellen met korte en lange klep. Op elke productpagina kun je een uitgebreide beschrijving lezen. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen je met plezier verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company