Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Stootpetten

Koop gemakkelijk een stootpet online. Hieronder staat ons uitgebreide assortiment.

Filters

Stootpetten ken je misschien ook onder de naam veiligheidspetten of veiligheidscaps. Dat is niet altijd hetzelfde. Het mogelijke verschil leggen wij je op deze pagina uit. Een stootpet beschermt je hoofd. Mocht je dit PBM (Persoonlijk beschermingsmiddel) nog niet kennen: lees dan verder, want stootpetten vervullen een belangrijke rol. Je kunt deze bestellen in onze webshop. Een stootpet neemt de plek in tussen geen bescherming (vaak onverstandig) en een bouwhelm (soms iets te veel van het goede). Hoe werkt een stootpet precies, wie heeft er wat aan en wat zijn de keuzemogelijkheden? De antwoorden vind je op deze pagina.

Hoe stootpetten werken

Stootpetten zien er van buitenaf uit als een gewone baseball cap. Toch is er absoluut een verschil. In het gedeelte dat je op je hoofd draagt is een versterkte tussenlaag aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de stootpet beschermt tegen een lichte impact. Een stootpet biedt daarmee goede bescherming zonder dat dit ten koste gaat van het draagcomfort.

Wanneer kies je voor een stootpet en wanneer voor een bouwhelm?

Op veel plekken ben je verplicht om een bouwhelm te dragen. Dit heeft te maken met de aard van de werkzaamheden. Met de aanwezige risico’s en het letsel dat die met zich mee kunnen brengen. Op een bouwplaats, bijvoorbeeld, is een bouwhelm verplicht. Dat is logisch. Een stootpet biedt hier onvoldoende bescherming. Stootpetten bieden absoluut goede bescherming, maar niet tegen zeer scherpe of zware objecten.

Wanneer draag je dan een stootpet? Het dragen van een stootpet is in veel gevallen vrijwillig. Mensen kiezen voor het dragen van de cap omdat zij het belangrijk vinden om hun hoofd goed te beschermen. Maar het kan ook zeker zo zijn dat werkgevers hun medewerkers aanmoedigen of verplichten om een stootpet te dragen. Het feit dat stootpetten zo goed draagbaar zijn en daarbij ook prima bescherming bieden, maakt hen geschikt voor veel verschillende situaties, beroepen en werkzaamheden.

Zo is een stootpet bijvoorbeeld populair onder loodgieters. Leken hebben dit vaak niet eens door. De pet die wordt gedragen lijkt namelijk een gewone pet. In heel veel gevallen gaat hier wel extra bescherming onder schuil. Waarom is een stootpet voor een loodgieter zo handig? Loodgieters werken in krappe ruimtes. Denk aan kruipruimtes, in keukenkastjes en onder de afvoer. Dat betekent dat er sprake is van een verhoogd risico op het stoten van het hoofd. Het is een stap te ver om dan een bouwhelm te dragen, maar bescherming van het hoofd is wel wenselijk en soms noodzakelijk. Een stootpet is dan de perfecte oplossing. Deze beschermt het hoofd in krappe ruimtes, maar bijvoorbeeld ook tegen leidingen, kraantjes, buiten en andere objecten waaraan een loodgieter zich kan bezeren.

Naast loodgieters dragen ook professionals in allerlei overige installatieberoepen en technische sectoren vaak stootpetten. Hoe veelzijdig een stootpet is, blijkt wel wanneer je kijkt naar een andere beroepsgroep die deze veiligheidscaps vaak draagt: beveiligers. Ook beveiligers moeten hun hoofd goed beschermen. Bijvoorbeeld wanneer zij in een schermutseling terechtkomen met agressieve gasten. Een stootpet betekent voor een beveiliger dat hij/zij onzichtbaar wordt beschermd.

Wat voor stootpetten zijn er te koop?

Het is belangrijk om duidelijk te weten wat wel en niet een stootpet is. Zoals wij in de inleiding schreven, wordt ook wel eens de term “veiligheidspet” of “veiligheidscap” gebruikt. Let goed op, want een veiligheidspet of -cap is lang niet altijd een stootpet. Deze termen worden ook gebruikt voor petten die zorgen voor extra zichtbaarheid: high visibility petten die gedragen kunnen worden als aanvulling op bijvoorbeeld veiligheidshesjes. Controleer dus altijd of de term correct wordt gebruikt.

Je kunt bij ARBO winkel terecht voor het kopen van stootpetten. Naast een beschermende functie hebben stootpetten vaak ook extra functionaliteiten zoals goede ventilatie. Ook kunnen de meeste exemplaren gewassen worden in de wasmachine. Hoewel bescherming van het hoofd belangrijk is, is het vaak ook belangrijk dat het zicht niet wordt beperkt. Daarom kun je kiezen voor een stootpet met een normale cap (klep) of met een extra korte klep waarmee je een hoger zichtveld hebt.

Alle stootpetten die ARBO winkel verkoopt, voldoen aan vastgelegde veiligheidsnormen. Bovendien zijn ze dankzij verstelmogelijkheden door iedereen te dragen.

Stootpet als extra promotiemiddel

Een mooie extra van een stootpet is dat je deze kunt gebruiken als extra promotiemiddel. Wij kunnen namelijk stootpetten bedrukken met je bedrijfslogo of andere boodschap. Je kunt dit direct in de webshop personaliseren.

Mocht je een vraag hebben met betrekking tot onze stootpetten, neem dan contact met ons op. Wij helpen je met plezier verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company