Terug

ONTVANG EEN GRATIS MUTS BIJ EEN BESTELLING VANAF 95,-

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Veiligheidshelmen

Veiligheidshelmen kopen voor professioneel gebruik

Filters

Veiligheidshelmen kopen voor professioneel gebruik

Een veiligheidshelm is een belangrijke accessoire voor mensen die werken op risicovolle werkplaatsen. Specifiek op werkplaatsen waar er een risico is op hoofdverwondingen, door bijvoorbeeld objecten die op het hoofd kunnen vallen. Je vindt veiligheidshelmen dan ook op verscheidene werkplaatsen. Naast de standaard veiligheidshelm, zijn er ook andere modellen beschikbaar. Elk model biedt een specifieke soort extra bescherming aan de drager. Welke helm de beste koop voor jou is, is afhankelijk van de werkplaats waar die gebruikt gaat worden.

Verschillende soorten veiligheidshelm

Er zijn natuurlijk verschillende persoonlijke veiligheidsartikelen die op de werkplaats gedragen kunnen worden, om de werknemers te beschermen tegen verwondingen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan gehoorbescherming. Maar een van de belangrijkste veiligheidsartikelen is de veiligheidshelm. Een veiligheidshelm is gemaakt van stevige materialen zoals PVC, aluminium of composiet en ontworpen om verwondingen aan het hoofd te voorkomen. Behalve het materiaal waar de helm van gemaakt is en het ontwerp van de helm zelf, zijn er ook veiligheidshelmen die extra bescherming bieden door middel van accessoires. Zo heb je helmen met een kinband, gehoorbeschermers of een vizier.

Al deze helmen bieden specifieke extra veiligheid voor werkzaamheden die deze nodig hebben. Als je veel werk verricht waar geluidsoverlast bij komt kijken, kun je bijvoorbeeld denken aan een bouwhelm met gehoorkap te bestellen, in plaats van een standaard veiligheidshelm. Want zo kun je profijt maken van die gehoorbescherming, zonder een extra persoonlijke veiligheidsmiddel nodig te hebben, ook heb je zo altijd die extra bescherming bij je. Naast veiligheid, zijn er ook helmen die extra aandacht besteden aan comfort. Zoals bijvoorbeeld helmen met verluchtingsgaatjes of zweetbanden

Welke veiligheidshelm de beste keuze is om te halen, hangt van de werkplaats af. Elke werkplaats brengt zijn eigen gevaren met zich mee en veiligheidshelmen worden gebruikt in verschillende werkplaatsen. Zo worden helmen vaak gedragen door mensen in dienst bij hulpdiensten, zoals de brandweer, maar natuurlijk wordt een veiligheidshelm ook gebruikt op andere werkplaatsen, zoals in productiebedrijven of in de bouw.

Waarom een veiligheidshelm dragen?

Veiligheidshelmen zijn dus belangrijk voor mensen die werken in een relatief gevaarlijke omgeving. Op sommige werkplaatsen is het op basis van de arbowetgeving zelfs verplicht om veiligheidshelmen te dragen, om verwondingen op de werkvloer te voorkomen. Een voorbeeld van een sector waar het dragen van een veiligheidshelm vaak belangrijk is, is de bouw. Ten eerste is een veiligheidshelm natuurlijk belangrijk om mensen te beschermen tegen objecten die omlaag vallen en dus op het hoofd kunnen vallen en hoofdletsel kunnen veroorzaken, maar een veiligheidshelm biedt ook bescherming in kleine ruimtes waar mensen snel hun hoofd kunnen stoten.

Het ontwerp van een veiligheidshelm is specifiek om een klap tegen het hoofd op te kunnen vangen. Dit doet de helm onder andere doordat er ruimte zit tussen de binnen en buitenkant van de helm. Het is dus belangrijk om een veiligheidshelm te dragen waar er risico is op hoofdletsel.

Een veiligheidshelm voor in de bouw

Zoals genoemd, is de bouw een van de sectoren waar vaak persoonlijke veiligheidsmiddelen gebruikt worden. Er worden dan ook vaak veiligheidshelmen gedragen in de bouw. Er zijn verschillende helmen die gebruikt kunnen worden om bescherming te bieden aan werknemers in de bouw. En welke de beste keuze voor jou is, hangt af van welke werkzaamheden worden verricht op de werkvloer. Bij arbowinkel.nl zijn er meerdere soorten bouwhelmen verkrijgbaar, zo kun je jouw bestelling afstemmen op welke bescherming jij nodig hebt. Daarnaast zijn de helmen in verschillende kleuren verkrijgbaar, wat niet alleen handig is om de opvallendheid van de werknemers te bevorderen, maar bijvoorbeeld ook handig is voor het differentiëren tussen verschillende personeelsleden.


Ben jij op zoek naar een bouwhelm? Dan kun je terecht bij arbowinkel.nl. Bij arbowinkel.nl is er natuurlijk een standaard bouwhelm beschikbaar, die je zelf kunt combineren met andere persoonlijke veiligheidsmiddelen, zoals oogbescherming, maar er zijn ook helmen verkrijgbaar die al gecombineerd zijn met andere persoonlijk beschermingsmiddelen. Zo heb je bij arbowinkel.nl bijvoorbeeld veiligheidshelmen met een gehoorkap of een lamp.

Veiligheidshelm kopen bij ARBO centrum

Als je op zoek bent naar een veiligheidshelm (of meerdere veiligheidshelmen), dan is het mooi om te weten dat je goed zit bij arbowinkel.nl. Bij arbowinkel.nl koop je jouw bouwhelm online. Bij arbowinkel.nl vind je niet alleen verschillende persoonlijke veiligheidsmiddelen, maar ook meerdere soorten veiligheidshelmen. Zo kun je precies de helm vinden die jij zoekt. En wat ook mooi is, is dat je de helmen online kunt bestellen. Je kunt je bestelling natuurlijk laten leveren, maar je kunt hem ook op komen halen in de winkel. En vanaf 149 euro is de levering bovendien gratis. Als bedrijf heb je ook nog eens de optie om achteraf te betalen. En als dat niet genoeg is om je te overtuigen, krijg je ook nog een gratis cadeau bij elke bestelling.

Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 950+ Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »