Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

NEN 3140 testers

Op zoek naar NEN 3140 testers? Schaf aan bij ARBO centrum!

Filters

NEN 3140 testers

Elektrische handgereedschappen dienen periodiek gekeurd te worden. Dit kan door het bedrijf zelf gedaan worden, onder voorwaarde dat dit gedaan wordt door een gecertificeerde NEN 3140 keurmeester. Om apparatuur en installaties die onder de NEN 3140 vallen te testen, dien je gebruik te maken van de juiste testapparatuur. Hiervoor gebruik je onder andere NEN 3140 testers. Net zoals er verschillende apparaten zijn, zijn er ook diverse soorten NEN 3140 testers. Deze kennen uiteenlopende prijzen en uiteenlopende functionaliteiten. Hier lees je meer over onze diverse NEN 3140 testers zodat je de juiste keuze kunt maken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste tester.

 

Waarom zijn er verschillende NEN 3140 testers?

Binnen het NEN 3140 kader vallen heel wat verschillende apparaten met verschillende techniek, functies, risico’s etc. Daarom worden verschillende apparaten en installaties ook op uiteenlopende punten getest. Voor sommige producten geldt dat het volstaat om te controleren of de elektrische werking veilig is en aan alle eisen voldoet. Andere apparaten hebben grondige analyses nodig. Daarom zijn er diverse soorten NEN 3140 testers en kun je de prijsverschillen verklaren. Maak je enkel gebruik van apparatuur die op de eenvoudigste wijze gekeurd kan worden, dan zou het zonde zijn als je hiervoor een te duur apparaat aan moet schaffen. Andersom heb je natuurlijk niets aan een tester die niet alle functionaliteiten biedt die je nodig hebt.

 

EazyPAT NEN 3140 tester

De EazyPAT NEN 3140 tester is een doeltreffende tester voor het controleren van allerhande apparatuur. Het is een draagbaar controle instrument voor snelle bepaling van de elektrische veiligheid van apparaten en machines tijdens service inspecties. Heldere LED-indicatoren geven een duidelijke goed/fout indicatie. Deze tester is geschikt voor het testen / keuren van apparaten in eigen gebruik. Basis handgereedschap en verlengsnoeren, maar niet voor het meten van isolatieweerstand. Lees hier meer over de EazyPAT NEN 3140 tester.

 

EazyPAT NEN 3140 USB tester

Heb je behoefte aan een uitgebreidere tester, dan is de EazyPAT NEN 3140 USB tester een uitstekende keuze. Zo heeft deze tester 999 geheugenplaatsen, waardoor je gegevens niet handmatig in de computer in hoeft te voeren. Deze NEN 3140 tester beschikt tevens over een lekstroom meter, waardoor de isolatieweerstand kan worden gemeten. Deze tester is leverbaar met diverse extra’s voor aansluitingen en het maken van rapporten. Lees hier meer over de EazyPAT NEN 3140 USB tester

 

SafetyPAT NEN 3140 tester

Voor keurmeesters die behoefte hebben aan uitgebreide functionaliteiten, is er de SafetyPAT NEN 3140 tester. Dit is een bijzonder uitgebreide NEN 3140 tester met veel verschillende functionaliteiten en extra’s. Hij is voorzien van een QWERTY toetsenbord, camera, 50.000 geheugenplaatsen, USB aansluiting, Bluetooth en standaard voorgeprogrammeerde certificaten voor het keuren van niet-elektrisch materieel. De SafetyPAT 3140 is tevens geschikt voor opname van de Risico Inventarisatie en Evaluatie.

 

De SafetyPAT 3140 is een alles-in-één tester met een groot scala aan testfuncties:

 • Alle NEN 3140 metingen
 • Universele en elektrische risico inventarisatie (RI&E)
 • 3-fase reële lekstroom (middels optionele testadapter)
 • Aardlekschakelaar controle volgens NEN 3140
 • Ingebouwde digitale camera
 • Opslag van 50.000 metingen en 2000 foto's
 • Werkt zowel op accu-pack (meegeleverd) als 230 V voeding
 • Bluetooth en USB-poort
 • Inspectie van niet-elektrische arbeidsmiddelen

 

Welke NEN 3140 tester is geschikt?

Op basis van de informatie op de productpagina’s lukt het hopelijk om te bepalen welke NEN 3140 tester voor jou geschikt is. De prijzen van de NEN 3140 testers lopen uiteen van iets meer dan € 400 tot bijna € 2.000. Voor die meerprijs krijg je natuurlijk ook het nodige terug. Het kan gaan om functionaliteiten die je echt nodig hebt, maar misschien ook niet. Neem daarom bij twijfel altijd contact met ons op. Samen nemen we de door jou gebruikte apparatuur door en kijken wij aan welke eisen de NEN 3140 tester moet voldoen.

 

Alleen voor NEN 3140 keurmeesters

NEN 3140 testers zijn er alleen voor NEN 3140 keurmeesters. Alleen zij hebben namelijk binnen het bedrijf de bevoegdheid om keuringen aan elektrische handgereedschappen / NEN 3140 installaties uit te voeren. Beschikt het bedrijf over een NEN 3140 keurmeester en haal je de juiste NEN 3140 tester in huis, dan beschik je over alle middelen om zelf keuringen uit te kunnen voeren. Met behulp van deze testers kan apparatuur worden goedgekeurd, of natuurlijk worden afgekeurd. In dat geval is het belangrijk dat er direct de benodigde reparaties of vervangingen worden uitgevoerd. Is apparatuur goedgekeurd? Vergeet dan niet om keuringsstickers in huis te halen, waarmee je dit kunt laten zien. Ze vormen tevens een perfecte reminder voor de volgende keuring.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company