Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Verbanddoos industrie

In industriële omgevingen staat de veiligheid en het welzijn van werknemers voorop. Ongevallen en verwondingen kunnen zich onverwacht voordoen, en het hebben van de juiste tools direct beschikbaar kan het verschil maken. Bestel bij ARBO centrum jouw verb

Filters

Verbanddoos industrie kopen

Om welke industrie het ook gaat: licht of zwaar, een goede verbanddoos voor de industrie is een must. In de meeste industriële bedrijven is een algemene verbanddoos niet toereikend. Ondanks dat alle verbanddozen van ARBO winkel voldoen aan alle eisen en kwalitatief zeer hoogwaardig zijn, beschikken de meeste dozen niet over alle artikelen die in industriële bedrijven nodig kunnen zijn bij ongevallen, ongelukken en ander letsel.

Elke industrie heeft specifieke risico’s. Bij het samenstellen van de verbanddoos voor de industrie zijn deze risico’s geïnventariseerd. Vervolgens is er gezorgd voor een inhoud die gebruikt kan worden in een zeer groot aantal verschillende industrieën.

Hoewel elke industrie specifieke risico’s kent en er letsel op kan treden dat inherent is aan de werkzaamheden, zijn ook alle gangbare artikelen uit een verbanddoos van groot belang. Want ook in een industrieel bedrijf kan er “gewoon” sprake zijn van een valpartij, een splinter in de vinger of een onschuldig snijwondje tijdens de lunch.

De inhoud van de verbanddoos voor industrie bestaat dan ook voor een deel uit artikelen die u in elke verbanddoos tegenkomt. U treft hierin onder andere:

 • Wondpleisters
 • Kleefpleister
 • Driehoeksverband
 • Wondsnelverbanden
 • Ideaalzwachtel
 • Steriele gaasjes/kompressen
 • Desinfectans (flesje)
 • Verbandschaar
 • Witte watten
 • Wondverzorgingskits
 • EHBO-instructie

Wat zit er specifiek in een verbanddoos voor industrie?

In een verbanddoos voor industrie zitten specifieke artikelen die in een reguliere verbanddoos zelden nodig zullen zijn, maar in industriële bedrijven des te belangrijker zijn. Om te zorgen voor een inhoud die in vrijwel alle industrieën kan worden toegepast, is er gekeken naar de risico’s in onder andere de volgende sectoren: productiebedrijven, industriële bedrijven met een grote bedrijfshal, fabrieken, glasindustrie, kunstofverwerking, metaalgieterij en metaalbedrijven, magazijnen, de houtindustrie, staalbedrijven en de elektrotechniek.

Het gebruik van onze verbanddoos voor industrie blijft zeker niet beperkt tot de hierboven genoemde sectoren. Het is puur om te illustreren dat er bij het samenstellen van de inhoud rekening is gehouden met zo veel mogelijk verschillende industrieën en de bijbehorende risico’s.

Aanvullend op de algemene artikelen uit een standaard verbanddoos vindt u in de verbanddoos voor industrie onder andere ook:

 • Brandwonden kompres
 • Co-flex bruine bandage
 • Eye pad & bandage oogkompres
 • Extra lang ideaal windsel
 • Lange vingerpleisters
 • Leukostrip
 • Diverse pleisterstrips
 • Oogspoeling
 • Reddingsdeken

In de industrie moet rekening worden gehouden met diverse scenario’s. Ongelukken en calamiteiten kunnen relatief onschuldig zijn, maar er kan ook sprake zijn van zwaarder letsel. Onze verbanddoos voor industrie speelt hier zo compleet mogelijk op in door alle artikelen te leveren die nodig kunnen zijn bij een bedrijfsongeluk.

Helaas zijn zwaardere ongelukken in de industrie niet te voorkomen. Een verbanddoos is daarbij niet altijd voldoende. Echter blijft deze belangrijk. Zo is onze verbanddoos voor industrie ook uitgerust met belangrijke artikelen die gebruikt kunnen worden in afwachting van de komst van hulpdiensten. Denk hierbij aan een reddingsdeken. Deze zorgt ervoor dat een slachtoffer van een ongeluk warm blijft. In bepaalde situaties kan dit wellicht zelfs levens redden.

Alle artikelen hebben hun waarde bewezen

In de verbanddoos voor industriële bedrijven zult u artikelen tegenkomen die regelmatig worden gebruikt, maar ook artikelen die weinig, zelden of misschien helemaal nooit worden gebruikt. Toch zitten zij er niet in zonder reden. Alle artikelen hebben hun waarde bewezen.

Bij het samenstellen van een goede verbanddoos voor industrie is het van belang dat er met alle scenario’s rekening wordt gehouden. De inhoud van de doos is samengesteld om in zo veel mogelijk verschillende situaties van waarde te zijn. Daarbij kunt u denken aan reguliere verzorging zoals pleisters en het aanbrengen van een kompres, maar ook aan situaties die specifiek van toepassing zijn in industriële bedrijven. Een reddingsdeken is al eerder benoemd, maar oogspoeling is een ander goed voorbeeld. In verbanddozen voor kantoren zult u deze in beginsel niet vaak tegenkomen. In de industrie wordt echter gewerkt met potentieel gevaarlijke stoffen en materialen. (Ernstigere) oogschade kan gelukkig vaak voorkomen worden dankzij speciaal uitgeruste verbanddozen.

Toegankelijk voor alle werknemers

Gelukkig wordt een verbanddoos vaker gebruikt bij kleine ongelukken en relatief onschuldig letsel. Maar ook dan is het belangrijk dat er snel en goed gehandeld kan worden. Daarom is onze verbanddoos voor industrie niet alleen kwalitatief hoogwaardig (en voldoet deze aan de gestelde eisen); hij is ook gebruiksvriendelijk.

Het is belangrijk dat alle medewerkers de verbanddoos kunnen gebruiken en niet alleen getrainde EHBO’ers of BHV’ers. Uiteraard zijn deze medewerkers de primaire hulpverleners bij calamiteiten, maar eenvoudige handelingen zoals het ontsmetten van een wond of het aanbrengen van een pleister of verband kunnen ook door leken worden uitgevoerd. Ook leken kunnen gebruik maken van deze verbanddoos. Zeker met behulp van de duidelijke instructies en kleurcodes.

 

Bij EHBO is tijd vaak een belangrijke factor. Hoe eerder er geholpen kan worden, des te kleiner de kans is dat er ernstig of blijvend letsel optreedt. Daarom is het belangrijk dat alle medewerkers de verbanddoos kunnen hanteren. Bijvoorbeeld wanneer zij wachten tot een BHV’er het over kan nemen.

Weten werknemers waar de verbanddozen zijn?

De verbanddoos voor industrie van ARBO winkel is zo ontworpen dat deze aan de muur kan worden opgehangen. Hierdoor is hij niet alleen optimaal zichtbaar, maar ook snel toegankelijk. Wanneer er op meerdere plekken verbanddozen worden opgehangen, vergroot dit de veiligheid binnen het bedrijf aanzienlijk.

Zijn alle dozen goed gevuld?

Een complete verbanddoos is belangrijk. U weet nooit wanneer deze nodig is. Waarom zou u het risico nemen dat belangrijke producten uit de verbanddoos ontbreken wanneer u deze nodig heeft? Daarom raden wij aan om altijd te zorgen voor volledig gevulde dozen.

Natuurlijk wordt de inhoud van de verbanddoos voor industrie aangevuld tijdens de periodieke controle. Indien u in de tussentijd echter producten hebt gebruikt, is het verstandig om daarna te controleren hoeveel hiervan nog aanwezig zijn. Sommige producten zijn in groten getale aanwezig, maar van andere zitten er slechts een paar in de verbanddoos. Verbruikte producten kunnen direct worden aangevuld. Natuurlijk kunt u hiervoor bij ARBO winkel terecht.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze verbanddoos voor industrie of onze andere verbanddozen? Stel ze gerust. U kunt ons bellen, mailen of een bericht sturen op Facebook. Wij doen altijd ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden wanneer u ons een bericht stuurt. Vaak is dat zeer snel, maar altijd binnen 24 uur. Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company