Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Drukverband enkel

Drukverband voor de enkel is een belangrijk onderdeel van de eerste hulp bij enkelblessures, zoals verstuikingen of verrekkingen. Je bestelt het bij ARBO centrum

Filters

Drukverband enkel

Het beste drukverband enkel kopen voor scherpe prijzen bij Arbowinkel.nl. Bekijk op deze pagina ons de beste producten om een verzwikte, verstuikte of gekneusde enkel mee in te wikkelen. Heb je vragen? Dan staan onze klantenservice voor je klaar!

Waarom drukverband enkel kopen bij Arbowinkel.nl?

Bescherm je stijve, zwakke of geblesseerde enkel met drukverband van Arbowinkel.nl. Bij ons vind je namelijk verschillende soorten drukverband voor elke situatie. Naast dat onze producten van topkwaliteit zijn en hiermee de kans op een goed herstel van je enkel vergroten, heeft enkel drukverband kopen bij Arbowinkel.nl nog meer voordelen. Hieronder noemen we ze:

 • Onze klantenservice staat elke dag voor je klaar. Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.00 uur. Ook via e-mail en Facebook kunt u bij ons terecht; daar heb je binnen 24 uur een reactie.
 • Voor bedrijven is het mogelijk om achteraf te betalen. Dit is handig wanneer je snel een bestelling wilt plaatsen, maar niet de nodige betaalmiddelen bij je hebt.
 • Snelle levering: doordat we alles op voorraad hebben, kunnen we de bestellingen snel leveren. Een indicatie van de levertijd vind je op de productpagina’s. Afhalen is ook mogelijk bij ons logistiek centrum in Veenendaal.
 • Bij elke bestelling ontvang je een leuk, gratis cadeau!
 • Gratis bezorging bij bestellingen vanaf € 249,-

Heb je vragen over onze producten, over Arbowinkel.nl of over je bestelling? Neem dan contact op met onze klantenservice. We staan je graag te woord.

Wanneer heb je enkel drukverband nodig?

Enkel drukverband kopen is nodig wanneer je enkel verzwikt of verstuikt is. Wanneer je, bijvoorbeeld tijdens het sporten, een enkel verzwikt, is de kans groot dat hij opzwelt. Wanneer een enkel te dik wordt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Het kan namelijk leiden tot slechte doorbloeding, wat uiteindelijk tot beschadiging van de spieren en zenuwen kan leiden. Drukverband kan dit voorkomen en biedt steun en rust bij een kneuzing of verstuiking van de enkel. Let op: bij heel ernstige blessures kun je jouw enkel beter laten bekijken door een (huis)arts. Het kan zijn dat alleen drukverband niet genoeg is om verdere complicaties te voorkomen.

Hoe breng je drukverband aan?

Het aanbrengen van enkel drukverband is gelukkig niet heel moeilijk. Wat heb je nodig, hoe breng je het verband aan en wat zijn de aandachtspunten? Dat leggen we je uit.

Benodigdheden

Om je enkel in te wikkelen met verband heb je (synthetische) watten, ideaalzwachtel of elastische zwachtel (6-8 centimeter breed) en kleefpleister nodig. Deze producten vind je allemaal in onze webshop. Heb je vragen over de producten en weet je niet wat je precies nodig hebt? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Enkel drukverband aanbrengen: de uitvoering

Het is belangrijk om het drukverband met de juiste zwachteltechniek om de enkel te wikkelen. Volg daarbij het volgende stappenplan.

 1. Het liefst houd je de hoek tussen je voet en je onderbeen op ongeveer 90 graden. Als dit te veel pijn doet, kun je het verband aanleggen in een stand die minder pijn doet en prettiger aanvoelt.
 2. Verdeel de watten rond de enkel.
 3. Je kunt nu beginnen met het aanbrengen van het drukverband. Begon bij je voorvoet; de bal van je voet, net onder je tenen. Maak 2 of 3 slagen richting de enkel. Zorg dat elke slag de vorige slag met ongeveer twee derde bedekt.
 4. Na twee of drie slagen, leg je vervolgens een slag midden over de hiel.
 5. Hierna leg je twee slagen van boven naar onder de hiel, zodat je het cijfer acht maakt.
 6. Om het af te sluiten, doe je nog een paar slagen om het onderbeen.
 7. ’Bind’ de zwachtel vast. Dit kun je doen met een kleefpleister.

Het makkelijkste is om enkel drukverband door iemand anders te aan te laten brengen, zodat het slachtoffer alleen maar de goede hoek en houding aan hoeft te houden. Daarnaast is de kans groter dat het drukverband hierdoor goed en strak wordt aangebracht.

Wat kun je het beste doen nadat je je enkel verzwikt of verstuikt?

Wanneer je tijdens het sporten je enkel blesseert, is de kans groot dat hij binnen een paar minuten tot een paar uur dik wordt. Deze zwelling is in dit soort gevallen heel normaal. Naast dat een zwelling pijn kan doen, heeft het nog een nadeel: een te grote zwelling zorgt ervoor dat je geen drukverband om je enkel kunt wikkelen. Het enkel drukverband kan hierdoor verslappen naarmate de zwelling afneemt. Daarom is het goed om de enkel de eerste dagen goed rust te geven en hem hoog te houden, zodat er minder bloed naar je enkel stroomt. Is de zwelling iets afgenomen? Dan kun je het drukverband plaatsen. Raadpleeg bij twijfel altijd de huisarts voor het beste advies!

Het effect van enkel drukverband

Het drukverband geeft de enkel stevigheid en tegendruk tegen een zwelling die ontstaat na het verzwikken of verstuiken van de enkel. Het verband dient er voornamelijk voor dat de zwelling niet verder toeneemt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen vervelende (pijnlijke) bewegingen kunt maken met je enkel, wat het herstel bevordert.

Het drukverband zorgt er niet direct voor dat je enkel sneller geneest. Wel heeft het indirect een positief effect op de genezing, omdat je door het verband niet in staat bent met je enkel te bewegen en je enkel hierdoor rust krijgt. Een drukverband om je enkel heeft dus zeker zin bij een verstuikte of verzwikte enkel. Wat je in ieder geval niet moet doen, is de pijn en zwelling negeren en intensief blijven bewegen. Je enkel heeft rust nodig.

Waar wordt drukverband van gemaakt?

Een enkel drukverband, bestaat doorgaans uit synthetische watten met daaromheen een zwachtel. Dit materiaal ligt bij de meeste mensen fijn op de huid en zorgt er – mits strak gewikkeld – voor dat je het gewricht niet kunt bewegen, om zo de genezing te bevorderen.

Is er verschil tussen enkel drukverband en steun- of rekverband?

Om meteen antwoord te geven op de vraag: nee, er is geen verschil. Enkel drukverband, steunverband en rekverband betekenen alle drie hetzelfde en worden daarom ook vaak door elkaar gebruikt. Als eerste kwam de term drukverband. Omdat niet officieel bewezen kon worden dat het uitoefenen van druk een positief effect heeft op de genezing van verstuikingen en kneuzingen, werd deze term in 2016 door het Rode Kruis vervangen door de term steunverband. Steunverband wordt ook wel rekverband genoemd, doordat het verband tijdens het zwachtelen uitgerekt wordt zodat het strakker om de enkel zit.

Over Arbowinkel.nl

Arbowinkel.nl is dé plek voor het laten uitvoeren van keuringen (zoals het keuren van brandblussers) en het aanschaffen van veiligheidsartikelen van de hoogste kwaliteit. Dankzij ons uitgebreide assortiment aan veiligheidsartikelen, zoals enkel drukverband, in combinatie met snelle levertijden, deskundig advies en scherpe prijzen, kunnen we elke B2C- én B2B-klant bieden wat ze zoeken.

Van keuringen en veiligheidspictogrammen tot EHBO-artikelen en brandblusmiddelen; dit en veel meer vind je in onze webshop.

Contact opnemen met onze klantenservice

Heb je vragen over onze producten, zoals het drukverband enkel, of wil je meer weten over Arbowinkel.nl? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan op verschillende manieren:

 • Telefonisch op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur via +31 (0) 88 123 0 888
 • Via e-mail (reactie binnen 24 uur): [email protected]
 • Via Facebook (reactie binnen 24 uur)
 • In onze winkel in Ede

Op welke manier u ook contact opneemt, we doen er alles aan om voor 100% tevredenheid te zorgen. We staan u graag te woord of zien u graag langskomen in Ede!

Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company