Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Korte rek zwachtels

Korte rek zwachtels zijn speciaal ontworpen om compressie en ondersteuning te bieden bij blessures, zoals verstuikingen, zwellingen en spataderen. Je bestelt ze hier.

Filters

Waarom korte rek zwachtels?

Met korte rek zwachtels kan je druk uitoefenen. Je kan ze in combinatie met andere producten, zoals watten, gebruiken bij verstuikingen, kneuzingen en voor het stelpen van een bloedende wond. Deze zwachtels zijn gemaakt van dicht geweven katoen en zijn rekbaar. Ben je van plan om korte rek zwachtels te kopen? Je kan deze zwachtel – ook wel ideaal zwachtel genoemd - bij ons per stuk aanschaffen en zo je EHBO-koffer of verbanddoos snel weer aanvullen. Als je deze steunzwachtel per 10 stuks koopt, ben je goedkoper uit. Bekijk hier onze korte rek zwachtels en hun scherpe prijzen!

Korte rek zwachtels: niet elastische verbanden

Een zwachtel – ook wel een windsel genoemd - is een langwerpig, opgerold verband. Zwachtels zijn er in elastische en niet-elastische uitvoeringen. Voor lichaamsdelen die buigen kan je het beste elastische zwachtels gebruiken, voor het geven van druk is een niet-elastische korte rek zwachtel aan te bevelen. De korte rek zwachtel is ideaal voor het bedekken van gekneusd gebied of een wond. Je gebruikt deze zwachtel in combinatie met synthetische watten om de druk te verdelen.

Hoe gebruik je een zwachtel met een korte rek?

De korte rek zwachtel heeft een korte rek van ongeveer 90%. Deze ademende zwachtel kan tegen vet, olie, zalf en zweet, die de zwachtel niet aantasten. De katoenen zwachtel is niet waterproof. Breng eerst synthetische watten aan op de kneuzing of een wondsnelverband op de wond. Daarna breng je de korte rek zwachtel aan en je zet deze vast met een hechtpleister of verbandklemmetjes.

Dit type zwachtel wordt goed door de huid verdragen. Na gebruik kan je de korte rek zwachtel wassen en ontsmetten. Korte rek zwachtels worden ook als compressiezwachtel gebruikt bij een overschot van oedeem.

De eigenschappen van korte rek zwachtels

 • Dit zijn de voordelen en eigenschappen van korte rek zwachtels op een rij:
 • Stevig, niet steriel verband, dat ook wel ideaal zwachtel wordt genoemd
 • De korte rek zwachtel is rekbaar in de lengterichting
 • Vaak gemaakt van 100% niet rafelend katoen of van een mix met katoen
 • 90% uitrekbaar
 • Ademend en huidvriendelijk, daarom is deze zwachtel ook geschikt voor de gevoelige huid
 • Niet elastisch, te gebruiken voor het uitoefenen van druk
 • Geschikt voor het aanleggen van een steunverband en een wonddrukverband
 • Goedkoop artikel, aangezien de korte rek zwachtel wasbaar, ontsmetbaar en herbruikbaar
 • Verkrijgbaar in verschillende breedtes van 4 tot 10 cm
 • De lengte van het verband is meestal 5 m

Ideaal windsel of korte rek zwachtels kopen

De korte rek zwachtel – ook wel ideaal windsel genoemd - geeft steun na verrekking, verstuiking of een blessure en is daarnaast geschikt voor het aanleggen van een wondverband. Deze zwachtel wordt vaak gebruikt samen met synthetische watten. Deze huidvriendelijke wattenrollen helpen drukplekken voorkomen. Net als de ideaal zwachtel kan je deze watten los bij ons kopen. Synthetische watten zitten ook altijd standaard in onze EHBO-koffers voor organisaties en bedrijven. Ook hechtpleister, het fixatietape waarmee je een zwachtel vastzet, is bij ons voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar.

De houdbaarheid van korte rek zwachtels checken

Verbandmiddelen zijn beperkt houdbaar, meestal gedurende een aantal jaren. Ook op het korte rek verband staat een houdbaarheidsdatum vermeld. Controleer dus regelmatig je verbandmiddelen en korte rek zwachtels om zeker te weten of je ze nog kan gebruiken. Wij kunnen als je dat wenst bij je bedrijf of op je vereniging langskomen om de verbandmiddelen in de EHBO-koffer te checken en waar nodig aan te vullen. Dat scheelt een hoop kostbare tijd.

Je kan deze check van je verbanddoos uiteraard ook zelf doen aan de hand van een checklist. Alle producten die je nodig hebt voor de veiligheid en gezondheid van je werknemers kan je los bij ons aanschaffen in onze webwinkel of in onze fysieke winkel in Ede.

Wat is het verschil tussen lange rek zwachtels en korte rek zwachtels?

Zwachtels zijn ook geschikt voor het tegengaan van oedeem. Een korte rek zwachtel – met weinig lengterek - wordt toegepast bij mensen die mobiel zijn en die hun benen kunnen bewegen. Deze zwachtels met een korte rek hebben een hoge werkdruk en een lage rustdruk en werken vooral bij mensen die regelmatig rondlopen.

Lange rek zwachtels zorgen daarentegen voor een hoge werkdruk en zijn geschikt voor mensen die minder mobiel of immobiel zijn. De lengterek van dit type zwachtel is groot en de zwachtel oefent ook druk uit bij ontspannen spieren. Heb je vragen over de verschillen tussen de diverse zwachtels en windsels die er zijn, dan helpen wij je in onze winkel graag verder. Ook kan je je vragen uiteraard telefonisch of per e-mail stellen aan onze klantenservice. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord.

Een korte rek zwachtel bestellen op ARBOwinkel.nl

Wil je graag voordelig korte rek zwachtels kopen? Wij hebben talloze verbandmiddelen en EHBO-artikelen waar je je verbanddoos thuis, je verbandset in de auto en de koffer op je bedrijf compleet mee kan maken. Deze verbanden en hulpmiddelen zijn los verkrijgbaar of zijn onderdeel van een van onze goed gevulde verbandkoffers. Er zijn ook EHBO-koffers voor kinderen, die te gebruiken zijn op scholen of kinderdagverblijven.

Naast verbandtrommels voor thuis, voor scholen en crèches hebben wij ook voor de industrie, de bouw en voor sportverenigingen speciale koffers met extra producten die passen bij de branche. Zo tref je in de EHBO-koffer voor sport onder meer sporttape en mitella's aan, terwijl de EHBO-koffer voor de bouw is uitgerust met oogspoelampullen en extra lange pleisters. Zo zit je nooit om de juiste spullen verlegen en kan je meteen eerste hulp verlenen.

De afmetingen van korte rek zwachtels

Ideaal zwachtels zijn geschikt om te gebruiken bij volwassenen en kinderen en hebben standaard afmetingen van 5 m x 8 cm en 5 m x 6 cm. Er zijn ook korte rek zwachtels verkrijgbaar die een breedtemaat hebben van 4 cm en 10 cm. De breedte die je nodig hebt hangt af van de grootte van het lichaamsdeel dat je wil verbinden. Bij volwassenen kies je sneller voor de bredere uitvoeringen, terwijl je bij kinderen vaak de zwachtels van 4, 6 of 8 cm breed gebruikt.

Maak bij je bestelling de keuze voor de maat die je nodig hebt en geef het aantal zwachtels aan dat je wil ontvangen. Je kan dit artikel per stuk of meerdere stuks kopen en bij het bestellen van een verpakking met 10 zwachtels wordt de prijs goedkoper.

De voordelen van EHBO-materialen kopen bij ARBOwinkel

ARBOwinkel is ontstaan als initiatief van ARBO centrum, hét centrum waar je terecht kan voor veiligheidscursussen en certificaten. In onze winkel vind je niet alleen EHBO-koffers en verbandmiddelen, maar ook alle soorten veiligheidsartikelen, van keuringsstickers tot hygiëne producten en van veiligheidskleding tot wegbebakening. Of je nu een AED nodig hebt, een blusdeken of bedrukte veiligheidspetten, wij kunnen deze producten snel en uit voorraad leveren.

Je kan bij ons bovendien rekenen op voordelige prijzen en wij staan altijd klaar voor een deskundig advies over de artikelen uit ons assortiment. Wil je graag geïnformeerd worden over de producten die je wil aanschaffen en wil je deze persoonlijk komen bekijken? Je bent dan van harte welkom in onze winkel in Ede. Je kan hier ook langskomen als je zelf je online aankopen wil komen ophalen.

Laat je je bestelling liever bezorgen, dan is de verzending gratis vanaf 249,-. Zorg dat je goed voorbereid bent op ongelukken en bestel je korte rek zwachtels op tijd bij ARBOwinkel.nl!

Wist u dat u ook voor brandblussers bij ons terecht kan?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company