Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 manieren om aan te tonen dat je BHV’er bent

4 manieren om aan te tonen dat je BHV’er bent

Niet iedereen mag zich BHV’er noemen. BHV’er (bedrijfshulpverlener) word je na het doen van een cursus. Alleen als je vervolgens slaagt voor je examen mag jij je een jaar lang officieel BHV’er noemen. Na dit jaar dien je opnieuw examen te doen.

Dat blijft zo. Hier is voor gekozen, omdat het belangrijk is dat kennis up to date blijft. Daarvoor moet je jaarlijks bijleren, herhalen en oefenen. Wanneer je BHV’er bent, ben je dat dus vrij kort. Tenzij je een herhalingscursus volgt en opnieuw examen doet. Je wilt natuurlijk aan kunnen tonen dat je BHV’er bent. Maar hoe doe je dit? Daar zijn vier manieren voor.

Je officiële certificaat

Wanneer je slaagt voor je BHV examen ontvang je een officieel BHV certificaat. Met dit document kun je bewijzen dat je BHV’er bent. Het laat ook zien tot wanneer. Het certificaat is vooral bedoeld om schriftelijk te tonen. Bijvoorbeeld bij het solliciteren of wanneer er schriftelijk om bewijs wordt gevraagd.

De officiële draagpas

Daarnaast wil je natuurlijk op elk moment kunnen aantonen dat je BHV’er bent. Je draagt niet altijd en overal je certificaat bij je. Daarom krijg je ook een officiële draagpas. Daarmee kun je eenvoudig op locatie tonen dat je in het bezit bent van een geldig BHV certificaat. Bijvoorbeeld wanneer je wordt gecontroleerd of wanneer je een slachtoffer wilt helpen en aan omstanders wil laten zien dat je BHV’er bent. 

Registratie bij de instelling waar je examen hebt gedaan

Helaas komt het wel eens voor dat je één van de twee officiële documenten kwijt raakt. Raak je ze allebei kwijt dan is dat best lastig. Het zal niet vaak voor komen, maar als het gebeurt: wat dan? Je bent dan natuurlijk nog steeds een BHV’er maar je kan dit niet meer aantonen. Dat zorgt voor een probleem.

Gelukkig kun je alsnog op een andere manier aantonen dat je BHV’er bent. Je kunt contact opnemen met de instantie waarbij je examen hebt gedaan. Zij kunnen een duplicaat van je pas of certificaat aanvragen. Totdat je die ontvangt kun je via de instantie bewijzen dat je echt BHV’er bent. Liever doe je dat zo snel mogelijk weer met een officieel document.

Wanneer op evenementen

Ben je BHV'er op een evenement? Hiervoor zijn verschillende artikelen om dat aan te tonen. Denk aan BHV hesjes of BHV armbanden (zie afbeelding). Schaf deze aan bij ons!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company