Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 redenen om een slimme rookmelder te kiezen

3 redenen om een slimme rookmelder te kiezen

Steeds meer devices worden “slim”. Was een smart home een jaar of tien geleden alleen nog maar weggelegd voor de echte vroege vogels, tegenwoordig heeft vrijwel elk huishouden slimme apparaten in huis.

Gek genoeg worden daarbij belangrijke veiligheidsvoorzieningen nog wel eens vergeten. Zoals de slimme rookmelder. Dit zijn 3 redenen om een slimme rookmelder te kiezen.

Connectie met je smartphone

Een rookmelder waarschuwt bij brand met een luid alarm. Dat alarm is zeker luid genoeg om je te wekken, waar je ook bent in huis. Precies: in huis. Wat nou wanneer je niet thuis bent? Zo’n melder kan dan wel gaan staan piepen, maar niemand die hem hoort. Een belangrijke reden om voor een slimme rookmelder te kiezen, is omdat deze verbinding maakt met je smartphone. Dit betekent dat je altijd een alarm ontvangt. Ook, juist,  wanneer je van huis bent. Op die manier kun je ook buiten de deur de hulpdiensten inschakelen en schade beperken of voorkomen.

Batterijen testen op afstand

Veel rookmelders zijn aangesloten op het stroomnet, maar dat kan niet in alle gevallen en bovendien moet de rookmelder een back up batterij hebben. Want wat nou als de stroom uitvalt? Je hebt er niets aan als dit betekent dat dan ook de rookmelder ermee stopt. Met een slimme rookmelder kun je eenvoudig de batterijen testen op afstand. Geen gedoe meer met trappen pakken en testknopjes induwen; gewoon een blik op je scherm werpen is genoeg.

Te koppelen met andere slimme apparaten

Een slimme rookmelder is een handige en belangrijke schakel in de gehele slimme keten. Je kunt de slimme rookmelder koppelen met andere smart devices. Dit kunnen andere rookmelders zijn, maar ook bijvoorbeeld Google Home Kit of Apple’s thuisomgeving. Zo kun je de rookmelder onderdeel maken van een home automation systeem.

Slimme rookmelder kopen

Wil je een slimme rookmelder kopen? Bekijk de modellen in onze webshop en haal snel een geschikt exemplaar in huis. Neem bij vragen contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company