Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 redenen waarom rookmelders verplicht zijn per 1 juli 2022

3 redenen waarom rookmelders verplicht zijn per 1 juli 2022

Wellicht weet je het al: per 1 juli 2022 zijn in alle woningen rookmelders verplicht. Dus als je nog geen rookmelders hebt geïnstalleerd, heb je nog maar even de tijd om dit te doen. Het is ontzettend belangrijk om rookmelders te hebben. Waarom? Deze drie redenen zeggen genoeg.

Om dodelijke slachtoffers te voorkomen

De belangrijkste reden om rookmelders verplicht te stellen, is uiteraard veiligheid. Door brand vallen heel veel slachtoffers. Vooral door rook. Dat is iets waar misschien niet iedereen bij stilstaat. Verstikking vormt bij brand het grootste gevaar. Tenminste wanneer men kijkt naar het aantal dodelijke slachtoffers. Rookmelders kunnen dit voorkomen. Rookmelders kunnen rook namelijk veel eerder detecteren dan dat mensen dit zelf kunnen. Helemaal terwijl je slaapt. Dat is een moment waarop veel slachtoffers vallen. Het verplicht stellen van rookmelders zal absoluut helpen om het aantal slachtoffers van verstikking tegen te gaan. 

Om alle regels gelijk te trekken

In bedrijven zijn rookmelders al lange tijd verplicht. Net als in nieuwbouwwoningen. Maar in oudere bestaande particuliere bouw nog niet. Waarom is dat eigenlijk? Je zou zelfs kunnen zeggen dat het brandgevaar in oudere woningen hoger is. Het is tijd om de regels gelijk te trekken. Daarom komt er per 1 juli 2022 een verplichting tot het plaatsen van rookmelders in alle woningen. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt in de leeftijd van de woning. 

Om sneller meldingen te kunnen ontvangen

Rookmelders worden verplicht. Het gaat om rookmelders die aan moderne eisen en standaarden voldoen. Natuurlijk hoopt de wetgever dat mensen kiezen voor slimme rookmelders. Door slimme rookmelders te plaatsen kunnen nog meer slachtoffers worden voorkomen. Ook kan schade worden beperkt. Slimme rookmelders kunnen bijvoorbeeld notificaties sturen naar je smartphone, maar ook naar eventueel gekoppelde alarmsystemen om zo meldingen naar hulpdiensten te verzenden.

Bestel jouw rookmelders in onze webshop

Rookmelders worden verplicht op alle woonlagen. Heb jij dit nog niet voor elkaar? Geen probleem: bestel jouw rookmelders in onze webshop. Wij verkopen diverse soorten. Bestel eenvoudig online of stel eerst jouw vraag om het perfecte exemplaar te kunnen vinden.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company