Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waar je een veiligheidsbril draagt

3 situaties waar je een veiligheidsbril draagt

Op tal van plekken is een veiligheidsbril een onmisbaar persoonlijk beschermingsmiddel. Je ogen zijn ontzettend kwetsbaar. Niet alleen dat: oogletsel is vaak ook permanent. Logisch dus dat jij jouw ogen zo goed mogelijk wilt beschermen. Dat doe je met een veiligheidsbril. Dit zijn 3 situaties waar je een veiligheidsbril draagt.

Wanneer je werkt met gevaar op splinters

Eén van de grootste gevaren voor je ogen zijn splinters. Overal waar je werkzaamheden verricht met een risico op rondvliegende splinters, draag je een veiligheidsbril. Vaste deeltjes kunnen al snel gevaarlijk zijn voor je ogen. Wij noemen hier splinters, maar eigenlijk gaat het om alle vaste deeltjes die in je ogen kunnen komen. Ook stof kan namelijk al heel erg vervelend zijn.

Bij gevaarlijke vloeistoffen of gassen

Werk je met gevaarlijke vloeistoffen of gassen? Ook dan is het dragen van een veiligheidsbril cruciaal. Wanneer vloeistoffen of gassen in je ogen terecht komen, is dit vaak zeer gevaarlijk en schadelijk. Dit is dan ook de reden waarom veiligheidsbrillen ook vaak worden gedragen in laboratoria en medische instellingen. Dus echt niet alleen in omgevingen waarin met gereedschappen of machines wordt gewerkt aan vaste stoffen.

Ook wanneer anderen risicovol werk uitvoeren

Wanneer je risicovol werk uitvoert, denk je natuurlijk aan het dragen van een veiligheidsbril. Maar hoe zit dat met het werk van anderen? Werk jij in de nabijheid van collega’s die risicovolle werkzaamheden uitvoeren, dan draag je natuurlijk óók een veiligheidsbril. Schade wordt lang niet altijd door slachtoffers zelf veroorzaakt. Met risicovolle werkzaamheden in je omgeving loop je zelf ook een risico.

Wat nu als je toch iets in je oog krijgt?

Je kunt in onze webshop terecht voor het kopen van een goede veiligheidsbril. Een veiligheidsbril biedt maximale bescherming. Desondanks kan het toch een keer fout gaan. Wat nu als je toch iets in je oog krijgt? Dan is het belangrijk dat je jouw ogen altijd zo snel mogelijk overvloedig kunt uitspoelen. Is er geen stromend water in de buurt, schaf dan oogdouches aan.

Reacties

 • Placeholder

  Pjsmith

  07 / 04 / 2022

  Bij werkzaamheden met oplosmiddelen en of vloeibare chemicaliën is alleen een veiligheidsbril niet voldoende. Een extra gelaatsscherm is dan een must. Bij bijtende vloeistoffen al helemaal.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company