Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 voordelen van valbeveiliging

4 voordelen van valbeveiliging

Werk je op hoogte? Draag dan altijd altijd valbeveiliging. De wet legt de grens voor “werken op hoogte” al op 2,5 meter. Dat is niet overdreven. Vanaf deze hoogte is een val namelijk al dodelijk. Dit zijn 4 voordelen van valbeveiliging.

Je bent altijd beschermd tegen het maken van een val

Het belangrijkste voordeel van valbeveiliging is natuurlijk dat je altijd beschermd bent tegen het maken van een val. Doordat je vast zit aan de bak, of het platform waarop je werkt, kun je nooit te ver over de rand hangen en vallen. Natuurlijk heb je wel genoeg bewegingsvrijheid om te doen wat je moet doen. 

Je voldoet aan wettelijke verplichtingen

Je bent wettelijk verplicht om veilig aan het werk te zijn wanneer je werkt op hoogte. Het dragen van valbeveiliging is op dat gebied onmisbaar. Hiermee weet je zeker dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet. Zo voorkom je niet alleen letsel en schade, maar ook lastige situaties en eventuele boetes of sancties. 

Je kunt je werk zonder zorgen doen

Valbeveiliging beschermt je fysiek, maar ook mentaal. Wanneer je valbeveiliging draagt weet je dat je veilig aan het werk bent en dat je geen val kunt maken. Dit zorgt ervoor dat je jouw werk meer ontspannen en zonder zorgen kunnen doen. Je kunt je focussen op het uitvoeren van je werkzaamheden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je een val maakt.

De voordelen voor omstanders

Ook voor omstanders biedt het dragen van valbeveiliging door jou voordelen. Een eerste voordeel is dat omstanders dankzij jouw valbeveiliging een veel kleiner risico lopen op letsel. Jij kunt niet vallen en op iemand terecht komen en ook de kans dat gereedschappen of andere spullen naar beneden vallen is veel kleiner. Het tweede voordeel is de uitstraling. Wanneer je valbeveiliging draagt ziet iedereen dat je veiligheid serieus neemt. Dat is voordelig voor de uitstraling van jou en het bedrijf.

Schaf valbeveiliging aan in onze webshop

Nog een laatste extra voordeel van valbeveiliging: Het is niet duur. Schaf daarom jouw valbeveiliging aan in onze webshop en werkt veilig op hoogte.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company