Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe leg je een verband aan?

 • Door Mark
 • 12 / 11 / 2020 0
Hoe leg je een verband aan?

Een verband aanleggen is een van de meest voorkomende handelingen tijdens EHBO. Maar hoe leg je een verband aan? In een goede EHBO koffer is voldoende drukverband aanwezig. Maar hoe gebruikt men dit precies? Wij leggen het uit.

Wanneer wordt een drukverband gebruikt?

Een drukverband wordt gebruikt bij kneuzingen, verstuikingen of verzwikkingen. Een drukverband wordt aangelegd om te zorgen voor meer stevigheid en om verdere zwelling te voorkomen. Dit lukt alleen wanneer het verband correct wordt aangelegd.

Hoe leg je een verband aan? Stap voor stap handleiding

Iedereen kan goed een verband aanleggen met deze stap voor stap handleiding.

 1. Leg het geblesseerde lichaamsdeel in een comfortabele houding voor het slachtoffer. Het aanleggen van het verband kan onaangenaam zijn, dus is het belangrijk om dit zo aangenaam en soepel mogelijk te doen.
 2. Rondom het gebied van de blessure kan een laag watten worden aangebracht. Een laagje watten zorgt voor een goede verdeling van de druk en maakt het verband comfortabeler voor het slachtoffer.
 3. Gebruik een ideaalzwachtel voor het aanleggen van een drukverband. Maak slagen en leg het verband hierbij kruislings aan. Zo ontstaat er een goede druk. Wees niet bang om enige druk uit te oefenen door aan het verband te trekken tijdens het aanbrengen. Breng het echter niet te strak aan. Er moeten geen knellingen ontstaan.
 4. Wanneer de laatste slag met de zwachtel is gemaakt, gebruikt men een kleefpleister om het drukverband goed vast te houden.

Zorg voor goede verbanden

Eerste hulp is belangrijk. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en men weet nooit wanneer er een verband aangelegd moet worden. Met de juiste EHBO koffer weet men zeker dat de juiste materialen in huis zijn. EHBO koffers van ARBO winkel zijn altijd voorzien van duidelijke instructies, zodat ook leken de inhoud goed kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company