Terug

ONTVANG EEN GRATIS MUTS BIJ EEN BESTELLING VANAF 95,-

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe vaak moet je een brandblusser keuren?

Hoe vaak moet je een brandblusser keuren?

Op brandblussers moet je altijd kunnen rekenen. Wanneer er brand uitbreekt, moet een blusser optimaal werken. Alleen dan is er een goede kans dat de brand geblust kan worden.

Om de werking van brandblussers te garanderen, is het belangrijk dat deze gekeurd worden. Dit is voor bedrijven zelfs verplicht. Tijdens een keuring wordt nagegaan of de brandblusser nog goed werkt, er nog voldoende druk wordt gegenereerd, er geen defecten zijn en de houdbaarheid van de blusser niet is verstreken. Maar hoe vaak moet je een brandblusser keuren? Daar zijn uiteraard regels voor.

Niet meer altijd jaarlijks

Tot voor kort waren alle bedrijven verplicht om brandblussers jaarlijks te laten controleren. Deze verplichting is aangepast. In de praktijk bleek dit een te grote last voor bedrijven met zich mee te brengen. Zeker voor bedrijven die over zeer veel brandblussers beschikken, is het laten keuren best een operatie. Alle brandblussers moeten namelijk worden weggebracht (of opgehaald) en vervolgens weer worden teruggehangen.

Hoe vaak moet je een brandblusser keuren? In elk geval twee jaarlijks

De regelgeving is nu dat brandblussers in elk geval twee jaarlijks gekeurd moeten worden. Deze verplichting geldt uiteraard alleen voor professioneel gebruik: gebruik in bedrijven. Particulieren hebben geen verplichting om brandblussers te laten keuren. Uiteraard is het ook voor particulieren wel verstandig om dit te doen.

Er zijn uitzonderingen

Er zijn echter uitzonderingen op de verplichting om brandblussers tweejaarlijks te laten keuren. In sommige gevallen kan het zo zijn dat bedrijven worden verplicht om jaarlijks of halfjaarlijks hun blussers te laten keuren. Dat heeft te maken met het feit dat in sommige bedrijven en branches een hoger risico bestaat op brand.

Naast de wettelijke verplichting kan het ook zo zijn dat de verzekering eisen stelt. Het kan dan gebeuren dat de verzekeraar eist om de brandblussers vaker te laten keuren dan de wettelijke interval van twee jaar.

Koop brandblussers online

Heb je (nieuwe) brandblussers nodig? Bestel deze dan direct online in de webshop van ARBO winkel.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 950+ Reviews @ Feedback Company
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »