Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

Hoe vaak moet je een brandblusser keuren?

Hoe vaak moet je een brandblusser keuren?

Op brandblussers moet je altijd kunnen rekenen. Wanneer er brand uitbreekt, moet een blusser optimaal werken. Alleen dan is er een goede kans dat de brand geblust kan worden.

Om de werking van brandblussers te garanderen, is het belangrijk dat deze gekeurd worden. Dit is voor bedrijven zelfs verplicht. Tijdens een keuring wordt nagegaan of de brandblusser nog goed werkt, er nog voldoende druk wordt gegenereerd, er geen defecten zijn en de houdbaarheid van de blusser niet is verstreken. Maar hoe vaak moet je een brandblusser keuren? Daar zijn uiteraard regels voor.

Hoe vaak moet je een brandblusser keuren?

Bedrijven moeten wettelijk brandblusapparatuur laten controleren door een REOB erkend bedrijf volgens NEN-2559 voorschriften. ARBO centrum is als erkend onderhoudsbedrijf verplicht om brandblussers jaarlijks volgens NEN-2559 te controleren en dient dit te markeren op de gele controlesticker. Verzekeringsmaatschappijen stellen vaak ook eisen aan jaarlijkse controles, net als producenten van brandblussers volgens hun onderhoudsnormen. Particulieren zijn principieel niet verplicht, tenzij verzekeringsmaatschappijen dit voorschrijven, bijvoorbeeld.

Het is belangrijk om te benadrukken dat je nooit zelf probeert om reparaties uit te voeren aan een brandblusser. Laat dit altijd over aan een professional om ervoor te zorgen dat de brandblusser correct functioneert en voldoet aan de wettelijke eisen.

Er zijn uitzonderingen

Er zijn echter uitzonderingen op de verplichting om brandblussers tweejaarlijks te laten keuren. In sommige gevallen kan het zo zijn dat bedrijven worden verplicht om jaarlijks of halfjaarlijks hun blussers te laten keuren. Dat heeft te maken met het feit dat in sommige bedrijven en branches een hoger risico bestaat op brand.

Naast de wettelijke verplichting kan het ook zo zijn dat de verzekering eisen stelt. Het kan dan gebeuren dat de verzekeraar eist om de brandblussers vaker te laten keuren dan de wettelijke interval van twee jaar.

Cruciaal belang

Het regelmatig keuren van je brandblusser is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert en klaar is voor gebruik in geval van nood. Voer maandelijkse controles uit om het drukniveau, de verzegeling en de fysieke conditie te controleren. Daarnaast moet je jaarlijks een uitgebreide keuring laten uitvoeren door een erkende professional. Door deze stappen te volgen, kun je erop vertrouwen dat je brandblusser optimaal functioneert en effectief zal zijn bij het bestrijden van een brand.

Koop brandblussers online

Heb je (nieuwe) brandblussers nodig? Bestel deze dan direct online in de webshop van ARBO winkel.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company