Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 redenen om gehoorbescherming te dragen

3 redenen om gehoorbescherming te dragen

Je oren zijn kwetsbaar. Je loopt vaak sneller gehoorschade op dan je denkt. Niet alleen dat: wanneer je gehoorschade hebt opgelopen is dit vaak onherstelbaar. Daarom is het dragen van gehoorbescherming van belang. Dit zijn drie redenen om gehoorbescherming te dragen.

Je wilt gehoorbeschadiging voorkomen

De belangrijkste reden om gehoorbescherming te dragen is natuurlijk omdat je gehoorbeschadiging wilt voorkomen. Gehoorbeschadiging is in veel beroepen een groot probleem. Je hebt het misschien niet direct door. Dat maakt het extra gevaarlijk. Veel mensen krijgen na een paar jaar of op latere leeftijd ineens last van hun gehoor. Een piep die niet meer weggaat of minder goed horen zijn twee voorbeelden die vaak voor komen. Vaak ontstaat dit omdat men jarenlang bloot is gesteld aan te hard geluid. Neem dus geen risico en draag altijd gehoorbescherming op plekken waar dit nodig is. 

Bij twijfel: doen

Een belangrijke reden om gehoorbescherming te dragen is twijfel. Beter gezegd. Om twijfel tegen te gaan. Wanneer het gaat om het beschermen van je gehoor hoef je maar aan één ding te denken: bij twijfel, doen! Neem het zekere voor het onzekere. Zoals wij in de inleiding al schreven kun je gehoorschade sneller oplopen dan je denkt. Dit gebeurt vaak onmerkbaar. Vraag jij je af of je op een bepaald moment misschien gehoorbescherming moet dragen, dan is het antwoord: Ja. De kans is namelijk heel groot dat het geluidsniveau al zo hoog is dat schade op de loer ligt. Je kunt maar beter iets te voorzichtig zijn dan teveel risico nemen.

Op veel plekken is het dragen van gehoorbescherming verplicht

Een heel duidelijke reden om gehoorbescherming te dragen is deze: het is vaak verplicht. Let goed op je omgeving. Waar het verplicht is om gehoorbescherming te dragen is dit aangegeven met borden of pictogrammen. Als het goed is wordt dit ook nog in instructies benadrukt.

Schaf gehoorbescherming aan in onze webshop

Heb jij nog goede gehoorbescherming nodig? Schaf deze dan direct aan in onze webshop. Je vindt hier diverse soorten oordopjes en oorkappen.

Reacties

 • Placeholder

  Jessica

  15 / 07 / 2022

  Bedankt voor het delen van je artikel, het is zo nuttig voor mij. <a href="https://safetytrainings.nl">Safety</a>

 • Placeholder

  Monica

  23 / 06 / 2022

  Dit verdient een duim omhoog. https://safetytrainings.nl

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company