Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waar brandmelders aan te raden zijn

3 situaties waar brandmelders aan te raden zijn

Een blog over het aanraden van brandmelders zou heel simpel kunnen zijn. Brandmelders zijn namelijk altijd aan te melden. Dat neemt niet weg dat het goed is om extra na te denken over bepaalde situaties. In veel gevallen hangen brandmelders op de meest voor de hand liggende plekken. Maar het kan zo zijn dat er ook op andere plekken behoefte aan is. Denk eens aan de onderstaande situaties.

In ruimten met verhoogd brandgevaar

In bedrijven waar sprake is van een verhoogd brandrisico is er meestal al gezorgd voor extra brandmelders in ruimtes die extra gevaarlijk zijn. Maar in vrijwel alle bedrijven zijn er plekken waar het risico op brand hoger is. Denk aan een keuken/pantry, maar ook aan een opslagplek of bijvoorbeeld een serverruimte. Het is absoluut verstandig om op deze plekken een extra brandmelder te installeren.

Op afgelegen plekken

Aan een nogal afgelegen plek denk je waarschijnlijk niet direct wanneer het gaat om brandmelders. Maar dit is juíst een plek waar een brandmelder het verschil kan maken. Nu denk je misschien: op een afgelegen plek is een brandmelder niet (goed) te horen. Dat is nu juist het ding: tegenwoordig kun je slimme brandmelders aanschaffen. Deze zijn niet meer alleen afhankelijk van een alarmgeluid. Ze kunnen ook gekoppeld worden aan een brandmeldsysteem of notificaties sturen naar een app op je telefoon. Op die manier kun je dus veel sneller gewaarschuwd worden voor brand op een locatie die zich bijvoorbeeld verder weg van een hoofdgebouw bevindt, of waar doorgaans geen mensen aanwezig zijn.

Op een plek waar altijd mensen zijn

Het tegenovergestelde van zo’n afgelegen plek is een drukke plek waar altijd veel mensen aanwezig zijn. Juist hier is een brandmelder ook handig. Waarom? Omdat je dan zeker weet dat er altijd iemand is die de melding hoort. Denk ook in dit geval aan slimme melders. Het gaat in deze situatie niet direct om een brand in of nabij deze drukke ruimte, maar om een brand op een andere plek. Door een brandmelder te installeren op een plek waar altijd mensen zijn, kan een brand nog sneller worden ontdekt en kan er nog sneller worden opgetreden. Daarmee verhoog je de kans dat de brand op tijd kan worden geblust.

Schaf brandmelders aan in de webshop

Heb je brandmelders nodig? Je haalt ze snel in huis door ze te bestellen in onze webshop. Je hebt keuze uit meerdere modellen. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen: neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company