Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waar het gehoor van een kind beschermd moet worden

3 situaties waar het gehoor van een kind beschermd moet worden

Het gehoor van een kind is kwetsbaar. Een gehoorbeschadiging loop je vaak sneller op dan je denkt. Dat geldt vooral voor kinderen. Een gehoorbeschadiging is vaak permanent. Schade die wordt opgelopen is dan niet meer te herstellen. Wees dus zeer voorzichtig met kinderen en laat hen gehoorbescherming dragen. Ben je benieuwd wanneer? Dit zijn 3 situaties waar het gehoor van een kind beschermd moet worden.

Bij concerten en evenementen

Bij concerten en evenementen ontkom je niet aan harde geluiden. Het geluidsniveau is vaak constant (te) hoog. Gehoorbescherming betekent niet dat je niet meer goed kunt horen. Het brengt het geluidsniveau terug naar een veilige waarde. Bescherm het gehoor van kinderen in deze situaties. Met goede gehoorbescherming kunnen zij alles nog prima horen. Het risico op gehoorschade neem je wel weg.

 

Tijdens oud en nieuw

Bij concerten en evenementen gaat het vaak om een geluidsniveau dat constant hoog ligt. Bij oud en nieuw is dit anders. Ook dit is een situatie waarin het gehoor van een kind beschermd moet worden. Vuurwerk zorgt voor veel te harde geluidspieken voor een kind. Vuurpijlen en knalvuurwerk dat in de buurt ontploft kan schadelijk zijn voor het gehoor van kinderen. Laat je kind oordopjes of oorkappen dragen en houd het veilig.

 

Tijdens een sportwedstrijd

Een kind dat zelf aan het sporten is draagt geen gehoorbescherming. Gaat je kind samen met jou kijken, dan laat je hem/haar wél gehoorbescherming dragen. Niet alle sportwedstrijden zijn luid. Sportwedstrijden in een stadion vaak wel. Denk aan voetbalwedstrijden. Natuurlijk ook aan autoraces.

 

Bestel gehoorbescherming bij ARBO winkel

De bovenstaande drie situaties zijn voorbeelden van situaties waarin het gehoor van een kind beschermd moet worden. Er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken. Denk als ouder goed na. In elke situatie waarin luide geluiden te horen zijn is het verstandig om je kind gehoorbescherming te laten dragen. In onze webshop vind je oordopjes en oorkappen voor kinderen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company