Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 Situaties waarbij je een BHV hesje draagt

3 Situaties waarbij je een BHV hesje draagt

BHV hesjes zijn nuttige en belangrijke hulpmiddelen in elk bedrijf. Bedrijven met medewerkers in dienst zijn verplicht om BHV’ers te hebben. Om ervoor te zorgen dat BHV’ers hun werkzaamheden zo goed mogelijk kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat zij herkenbaar zijn. Door een BHV hesje te dragen, ben je als BHV’er optimaal te herkennen. Maar wanneer draag je nu een BHV hesje? BHV’er ben je, maar je bent doorgaans natuurlijk gewoon bezig met je normale werkzaamheden. Hierbij drie situaties waarbij je een BHV hesje draagt.

Wanneer je als BHV’er optreedt

De eerste situatie is natuurlijk vrij logisch: je draagt je BHV hesje wanneer je als BHV’er optreedt. Dat betekent wanneer er een calamiteit plaatsvindt, er een ongeval heeft plaatsgevonden, je EHBO verleent, een brand blust of het pand ontruimt. Hierbij geldt natuurlijk wel dat je jouw hesje alleen draagt als dit mogelijk is. Wanneer je het hesje niet direct bij je hebt en je moet kiezen tussen hulp verlenen aan een ernstig gewond slachtoffer of eerst een hesje pakken, dan kies je uiteraard voor het eerste.

Toch is het belangrijk om wanneer het kan het BHV hesje te dragen. Op die manier ben je herkenbaar en weten omstanders dat zij jou de ruimte moeten geven of kunnen helpen/ondersteunen.

Wanneer je als BHV’er herkenbaar moet zijn

Voor sommige BHV’ers is het belangrijk om ook herkenbaar te zijn op momenten dat er niets aan de hand is. Denk bijvoorbeeld aan evenementen of bijeenkomsten. Waar veel mensen bij elkaar zijn, schuilt een ongeval in een klein hoekje. Je weet nooit wanneer iemand behoefte heeft aan hulp van een BHV’er. Daarom is het goed om als het ware “preventief” je BHV hesje te dragen. Mensen die jouw hulp nodig hebben kunnen je direct herkennen en inschakelen.

Tijdens een ontruimingsoefening

Deze derde situatie waarbij je een BHV hesje draagt willen wij heel graag aanstippen. Je draagt je BHV hesje namelijk óók bij een ontruimingsoefening. Ontruimingsoefeningen moeten zo realistisch mogelijk zijn. Zeker wanneer ze onaangekondigd plaatsvinden, is het belangrijk dat iedereen een situatie aantreft zoals deze ook zou zijn bij een echte ontruiming. Bij een ontruiming wil je als BHV’er duidelijk zichtbaar zijn. Vergeet daarom je BHV hesje tijdens en oefening niet.

Schaf BHV hesjes aan in onze webshop.

Heb jij nog BHV hesjes nodig? Deze schaf je eenvoudig aan in onze webshop. Je hebt keuze uit tal van hesjes en kleuren met duidelijke “BHV” opdruk.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company