Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waarbij je een blusdeken gebruikt

3 situaties waarbij je een blusdeken gebruikt

Er zijn verschillende brandblusmiddelen verkrijgbaar. Denk aan een brandblusser of brandslanghaspel. Maar vergeet de blusdeken niet. Een blusdeken kan heel handig en effectief zijn. Dit zijn drie situaties waarbij je een blusdeken gebruikt.

Om een persoon te blussen

Een blusdeken is zeer geschikt om een persoon te blussen die in brand staat. Het gaat dan bijvoorbeeld om brandende kleding. Je kunt effectief blussen met een blusdeken door hem of haar brandende lichaamsdeel helemaal in de deken te wikkelen. Zo wordt de zuurstoftoevoer afgesneden. Wanneer een brand geen zuurstof kan krijgen zal deze doven. Een belangrijke reden waarom een blusdeken geschikt is voor het blussen van personen is omdat deze niet schadelijk is. Je blust er effectief mee en de persoon ondervindt en verder geen hinder van. Een poederblusser is bijvoorbeeld minder geschikt voor het blussen van personen. Het poeder kan gaan irriteren. Een schuimblusser geeft een hoop troep. Altijd geldt: een blusser is natuurlijk beter dan geen blusser. Maar een blusdeken is vaak de beste, snelste en meest effectieve oplossing.

Bij een kleine brand

Een kleine brand kan vaak goed worden geblust met een blusdeken. Wanneer de blusdeken de brandhaard volledig kan omsluiten kun je heel veel verschillende branden hiermee blussen. Ook in deze situatie geldt dat een blusdeken vaak de snelste oplossing is. En het is een oplossing die geen extra troep geeft. Denk aan een brandend stuk speelgoed, prullenbak, of iets anders in huis of in het bedrijf.

Bij een brandend apparaat

Ook voor het blussen van elektrische apparaten is een blusdeken zeer geschikt. Denk aan een brandende tv, een computer, of bijvoorbeeld een broodrooster. Zolang je het apparaat kunt omsluiten met de blusdeken en zo de zuurstof kunt afsnijden, is een blusdeken geschikt. De voordelen die wij in de andere drie situaties hebben benoemd gelden hier nog meer. Hoewel apparaten veilig kunnen worden geblust met bluspoeder en blusschuim geeft dit wel nevenschade. Met een blusdeken kun je de brand snel blussen en heb je bovendien de kans dat het apparaat niet of niet helemaal kapot gaat. Vaak is het nog te redden.

Schaf je blusdeken aan in de webshop

Kortom: het is verstandig om een blusdeken in huis te hebben. Of het nu gaat om je eigen huis of om het bedrijf. Schaf een blusdeken aan in de webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company