Terug

 • Gratis verzending vanaf €100,-
 • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
 • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waarbij je een mondkapje draagt

3 situaties waarbij je een mondkapje draagt

Door de corona pandemie is heel Nederland ineens bewust geworden van het belang van mondkapjes. Dat je tijdens deze pandemie een mondkapje draagt is inmiddels bekend. Ook in andere situaties zijn mondkapjes belangrijk. Dit zijn 3 situaties waarbij je een mondkapje draagt.

Om anderen te beschermen

Wanneer je een mondkapje draagt is soms je eigen verantwoordelijkheid. Buiten een ongebruikelijke situatie, als een pandemie, om ben je niet verplicht om mondkapjes te dragen. Je zult waarschijnlijk zien dat mensen dit vanaf nu wel vaker gaan doen. Een mondkapje draag je in veel gevallen niet om jezelf te beschermen, maar om andere mensen te beschermen. Wanneer je weet dat jij iets besmettelijks bij je draagt, draag je dus een mondkapje.

Bij het werken met gevaarlijke stoffen

In sommige gevallen draag je wel mondkapjes voor je eigen bescherming. Bijvoorbeeld wanneer je met gevaarlijke stoffen werkt. Het dragen van een mondkapje kan voorkomen dat een gevaarlijke of schadelijke stof in je mond of luchtwegen terechtkomt. In deze situaties is het belangrijk om FFP-mondmaskers te dragen. Dit zijn mondkapjes die schadelijke stoffen (grotendeels) tegenhouden. Dit geldt niet voor de meeste niet-medische mondkapjes.

Wanneer je werkgever dit verplicht

Je bent verplicht om je als een goed werknemer te gedragen. Dit betekent dat je instructies van je werkgever opvolgt. Als jouw werkgever het nodig acht om een mondkapje te dragen, dan doe je dit. Werkgevers kunnen hiervoor diverse redenen hebben. In principe zul je hiervoor natuurlijk geïnstrueerd worden.

Vaak is het zo dat je uit voorzorg een mondkapje draagt omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Wanneer er bijvoorbeeld wordt vermoed dat je in een schadelijke of onhygiënische situatie terecht kunt komen kun je uit voorzorg een kapje dragen.

Bestel mondkapjes in onze webshop

Ben je op zoek naar niet-medische mondkapjes? Bestel deze dan online in onze webshop. Je bestelt ze snel en eenvoudig per 10 stuks of per 50 stuks tegen zeer scherpe prijzen. Bij ARBO winkel ben je altijd verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een prettig draagcomfort.

Reacties

 • Placeholder

  Hal van der hijden

  19 / 02 / 2024

  Ik draag ook verplicht een mondkapje en hou dus ook voldoende afstand tot anderen ik hoop dat meer mensen een mondkapje gaan dragen en ook afstand houden

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company