Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 situaties waarin je een oogdouche gebruikt

3 situaties waarin je een oogdouche gebruikt

Een stof in je oog wil je absoluut voorkomen. Daarom draag je een veiligheidsbril. Ook dan kan het gebeuren dat je iets in je oog krijgt. Dit kan ook gebeuren op een plek of moment waarop je het niet verwacht. Bijvoorbeeld wanneer je geen veiligheidsbril hoeft te dragen. Wanneer je iets in je oog krijgt is het belangrijk om je ogen zo snel mogelijk overvloedig uit te spoelen. Dat kan met een oogdouche. Dit zijn 3 situaties waarin je een oogdouche gebruikt.

Op alle plekken waar geen stromend water is

Een oogdouche is ontworpen om je ogen te spoelen op plekken waar geen stromend water is. Een stof (vast, vloeistof of gas) in je oog kan zeer gevaarlijk zijn. Het kan zorgen voor blijvende schade. Daarom is in veel gevallen tijd van cruciaal belang. Is er geen stromend water in de buurt? Gebruik dan een oogdouche. Je kunt hiermee veilig en effectief je ogen spoelen.

In ruimtes met risico op oogschade maar zonder stromend water moeten daarom altijd oogdouches aanwezig zijn. Dat geldt ook in gevallen waar er op locatie wordt gewerkt. Denk ook aan oogdouches in de auto, voor mensen die veel onderweg zijn.

Bij een splinter in het oog

Een voorbeeld van een concrete toepassing van een oogdouche: een splinter in het oog. Dit is pijnlijk en kan ook heel gevaarlijk zijn. Je wilt de splinter er zo snel mogelijk uit hebben. Ga niet wrijven. Op die manier kun je (nog meer) schade aanbrengen. Een oogdouche zal de splinter eruit spoelen. De vloeistof van de oogdouche is geheel veilig.

Bij een vloeistof of gas in het oog

Een oogdouche is ook effectief bij een vloeistof of gas in het oog. De oogdouche spoelt het oog schoon. Het zorgt ervoor dat alle schadelijke stoffen worden weggespoeld. Gebruik de oogdouche dan ook overvloedig. Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat je oog weer schoon is ga je nog een tijdje door. Met je ogen moet je geen risico nemen.

Oogdouche aanschaffen?

Wil jij een oogdouche aanschaffen? Bestel deze dan in onze webshop. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company