Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips bij het gebruik van een oogdouche

3 tips bij het gebruik van een oogdouche

Je ogen zijn zeer kwetsbaar. Neem daarom altijd goede voorzorgsmaatregelen. Loop je tijdens het uitvoeren van jouw werk risico op oogletsel, draag dan altijd een veiligheidsbril. Oogletsel is helaas nooit helemaal uit te sluiten, ook niet in onschuldige omgevingen. Daarom is een oogdouche zo belangrijk. Met een oogdouche kun je jouw ogen uitspoelen. Bijvoorbeeld wanneer er een splinter/deeltje in zit. Of wanneer je ogen in contact zijn gekomen met een gevaarlijke of schadelijke stof. Lees deze 3 tips bij het gebruik van een oogdouche.

Neem eens de tijd om de instructies te lezen

Het gebruik van een oogdouche is niet heel erg ingewikkeld. Het wijst zich redelijk vanzelf. Toch is het verstandig om eens op een rustig moment de instructies van de oogdouche te bestuderen. Zo weet je van tevoren wat je moet doen. Op het moment dat je de oogdouche nodig hebt, is er misschien sprake van paniek. Ook is de kans aanwezig dat je door problemen met je ogen de instructies niet kunt lezen.

Maak volledig gebruik van de oogdouche: totdat deze op is

Neem nooit risico’s bij oogletsel. Gebruik altijd de oogdouche totdat deze helemaal op is. Alleen dan heb je de grootste kans dat je ogen helemaal zijn schoongespoeld. Oogdouches worden vooral gebruikt op plekken waar niet direct stromend water is. Wanneer je jouw ogen uitspoelt met stromend water, is het advies om dit overvloedig (zeker enkele minuten) te doen. Ook met een oogdouche kun je een behoorlijk lange tijd spoelen. Maak hier gebruik van.

Vergeet niet je ogen heen en weer te rollen

Wanneer jij je ogen spoelt is het belangrijk dat de spoeling overal komt. Houd je oog goed open tussen duim en wijsvinger en rol je ogen heen en weer. Op die manier weet je zeker dat de spoeling overal kan komen. Je wilt niet dat er nog deeltjes of schadelijke stoffen achterblijven.

Schaf een oogdouche aan in onze webshop

Heb jij nog oogdouches nodig? Kijk dan in onze webshop. Bestel de door jou gewenste oogdouche snel en eenvoudig. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company