Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips bij het kiezen van de juiste schuimblusser

3 tips bij het kiezen van de juiste schuimblusser

Een schuimblusser is de populairste brandblusser. Je vindt hem bij mensen thuis en in bedrijven. Het is een uitstekende blusser voor het blussen van veel verschillende soorten branden. Ten minste: wanneer je de juiste schuimblusser kiest. Maar wat is voor jou nu de juiste schuimblusser? Lees deze 3 tips om je te helpen bepalen.

Hoeveel capaciteit heb je nodig?

Het is goed om eerst te kijken naar de benodigde bluscapaciteit. Ook met een compacte schuimblusser ben je verzekerd van ruim voldoende bluscapaciteit. Maar is dat genoeg? Dat hangt van de risico’s af. Wil je er zeker van zijn dat je lang genoeg kunt blussen, kies dan voor een grotere blusser. 

Moeten er speciale branden mee kunnen worden geblust?

Er zijn verschillende soorten branden. Al deze branden worden ingedeeld in een categorie. De meeste schuimblussers zijn zogenaamde “AB” blussers. Branden in categorie A zijn brandende vaste stoffen. Categorie B bestaat uit vloeistoffen. Met een AB-blusser kun je dus veel verschillende branden blussen.

Ook hier is het goed om je weer af te vragen: is dit voldoende? Bij privégebruik moet je bijvoorbeeld de keuken niet vergeten. Vetbranden vallen in categorie C. Wil je met een schuimblusser bijvoorbeeld een brandende (frituur)pan met vet kunnen blussen, dan heb je een ABC-blusser nodig. Dat geldt ook voor toepassing in de horeca en veel andere bedrijven. Ook gasbranden kennen een aparte categorie.

Moet de schuimblusser vorstbestendig zijn?

Waar ga je de schuimblusser gebruiken? Is dit binnenshuis of in een bedrijfspand, dan hoeft de schuimblusser niet vorstbestendig te zijn. Wordt de schuimblusser buiten opgehangen, of bijvoorbeeld in een zeer koude ruimte of schuur zonder verwarming, dan heb je wél een vorstbestendige schuimblusser nodig. Deze blusser is voorzien van speciaal schuim dat niet kan bevriezen. Zo weet je zeker dat de blusser onder alle omstandigheden goed werkt.

Vind de juiste schuimblusser in onze webshop

In onze webshop vind je diverse formaten en typen schuimblussers. Bestel jouw ideale blusser eenvoudig online. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company