Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips bij het kiezen van een rookmelder

3 tips bij het kiezen van een rookmelder

We weten allemaal dat rookmelders ontzettend belangrijk zijn. Elke dag weer voorkomen zij dat branden zich kunnen ontwikkelen door hier in een zeer vroeg stadium voor te waarschuwen. Hierdoor worden schade en letsel voorkomen. Maar kun je zomaar een rookmelder kopen, of zijn er dingen waar je op moet letten? Er zijn zeker zaken waar je op dient te letten en dingen om te overwegen. Dit zijn 3 tips bij het kiezen van een rookmelder.

Kies voor een rookmelder die aan de wettelijke eisen voldoet

De eerste tip die wij je geven is verreweg de belangrijkste. Zorg er te allen tijde voor dat je rookmelder aan de wettelijke eisen voldoet. Het is inmiddels wettelijk verplicht om gebruik te maken van rookmelders die zijn aangesloten op het lichtnet. Dit om te voorkomen dat mensen niet doorhebben dat de batterij van hun rookmelder niet meer goed is. Moderne, goedgekeurde rookmelders hebben wel nog een batterij als back-up, voor als de stroom uitvalt. Ze zijn hier echter niet van afhankelijk.

Alleen een rookmelder of ook een hittemelder?

Kies je alleen voor een rookmelder of ook voor een hittemelder? In veel gevallen is een rookmelder voldoende, maar het kan verstandig zijn om ook te investeren in een hittemelder. Niet elke brand produceert veel rook. Daarom kan het soms te lang duren voordat een rookmelder rook detecteert. De brand is dan al flink aan het woeden en de kans om deze te blussen neemt rap af. Soms verspreidt hitte zich sneller dan rook. Een hittemelder detecteert een ongewone en snelle toename in temperatuur en slaat vervolgens alarm. 

Misschien is een slimme rookmelder iets voor jou

Tegenwoordig vormen slimme rookmelders steeds meer de norm. Dat is begrijpelijk. Bijna iedereen beschikt namelijk over de technologie waarmee een slimme rookmelder kan communiceren. Zo kan een slimme rookmelder een alarm sturen naar je smartphone wanneer deze rook detecteert. Dit betekent dat je ook voor een brand wordt gewaarschuwd wanneer je niet thuis bent. Dit is zeer waardevol.

Veel installateurs/beheerders van alarmsystemen kunnen hier een slimme rookmelder aan koppelen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de hulpdiensten automatisch gealarmeerd worden. Het is een soortgelijke oplossing die veel bedrijven gebruiken, namelijk een brandmeldinstallatie.

Koop een goede rookmelder in onze webshop

ARBO winkel heeft de rookmelder die je zoekt. Bestel hem snel en eenvoudig in onze webshop.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company