Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips bij het plaatsen van brandmelders

3 tips bij het plaatsen van brandmelders

Brandmelders vervullen een belangrijke taak. Deze melders kunnen brand vaak eerder detecteren dan mensen. Bovendien waarschuwen zij je ook wanneer je niet aanwezig bent op de plek waar de brand uitbreekt. Daarbij heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor slimme brandmelders die notificaties sturen naar je smartphone of naar hulpdiensten. Maar waar je ook voor kiest: alles begint met een goede plaatsing. Lees daarom deze 3 tips bij het plaatsen van brandmelders.

Kies een centrale plek waar de melder duidelijk te horen is

Het is belangrijk dat mensen een brandmelder goed kunnen horen. Daarom is het zaak om in elk geval één brandmelder op een centrale plek te plaatsen. Let op: daarmee willen wij niet zeggen dat dit genoeg is. Het kan namelijk zo zijn dat een brand elders ontstaat. Maar als er brand uitbreekt op een centrale plek, gaat het vaak om een plek waar veel mensen aanwezig zijn. Bovendien kunnen slimme brandmelders aan elkaar gekoppeld worden. Ontstaat er ergens op een rustige of verder gelegen plek brand, dan kan een centrale melder ook alarm slaan.

Geef ruimtes met extra risico op brand een eigen melder

Ruimtes met een verhoogd risico op brand worden idealiter voorzien van een eigen brandmelder. Wanneer er brand uitbreekt, is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk wordt opgemerkt. En dat mensen direct worden gealarmeerd. Wanneer je weet dat er ergens een verhoogde kans is op brand houd je hier natuurlijk rekening mee. 

Hang brandmelders hoog genoeg op

Hitte stijgt op. Rook van een brand zal zich in eerste instantie naar boven verplaatsen. Zorg ervoor dat je jouw rookmelders hoog genoeg ophangt. Hang je ze laag bij de grond, dan is de kans aanwezig dat een brand op grotere hoogte veel te laat wordt opgemerkt. Dit geldt zowel voor rookmelders als hittemelders. Kies daarom een plek hoog in de ruimte.

Schaf je brandmelders aan in de webshop

Ben jij nog op zoek naar goede brandmelders? Kijk dan in onze webshop. Hierin vind je diverse exemplaren. Er is altijd een brandmelder die bij jouw wensen en eisen past. Heb je advies nodig? Geen probleem. Neem contact met ons op. Onze deskundige medewerkers beantwoorden graag jouw vragen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company