Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips hoe te handelen bij een val van hoogte

3 tips hoe te handelen bij een val van hoogte

Een val van hoogte maken is één van de gevaarlijkste dingen die kunnen gebeuren tijdens het werk. Dit is iets wat je hoopt nooit mee te maken. Voor jezelf niet, voor collega's niet en voor de omgeving niet. Wanneer dit wel gebeurt is het belangrijk dat je juist handelt. Dit zijn 3 tips hoe te handelen bij een val van hoogte.

Schakel direct BHV in

Bij een val van hoogte gaat alle aandacht als eerste natuurlijk uit naar het slachtoffer. Een val van hoogte kan zorgen voor zeer ernstig en zelfs levensbedreigend letsel. Daarom is het van het grootste belang om direct het slachtoffer de verzorging te bieden die hij of zij nodig heeft. Schakel daarom direct BHV in. Is er een BHV'er ter plaatse, dan kan deze Eerste Hulp verlenen en collega's instrueren of hulpdiensten inschakelen. Is er nog geen BHV’er ter plaatse, zorg er dan voor dat hulpdiensten worden gewaarschuwd. Verdeel taken waar mogelijk. Laat iemand hulpdiensten inschakelen en een ander zich over het slachtoffer bekommeren. Probeer vast te stellen wat er aan de hand is en welke hulp geboden moet worden.

Controleer de gebruikte machines en hulpmiddelen op defecten

Hoe heeft de val van hoogte plaats kunnen vinden? Mogelijk dat dit te maken heeft met een defect van een machine of hulpmiddel. Daarom is het van belang om na een val van hoogte grondig te onderzoeken wat er is gebeurd en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Leg de werkzaamheden stil en zorg ervoor dat niemand werkt op de plek of met de middelen waarmee degene die de val heeft gemaakt heeft gewerkt. Als er namelijk iets mis is, is het risico aanwezig dat hetzelfde nog een keer gebeurt. Dit moet absoluut voorkomen worden.

Neem maatregelen waardoor dit nooit meer kan gebeuren

We schreven in de inleiding al dat je een val van hoogte nooit wil meemaken. Er zijn ook doeltreffende manieren om dit nooit mee te hoeven maken. Want met de juiste voorzorgsmaatregelen is het onmogelijk om een val van hoogte te maken. Valbeveiliging voorkomt dit. Zorg er daarom voor dat je investeert in goede valbeveiliging. Want als iemand een val van hoogte maakt is dit eigenlijk een teken dat het met de veiligheid nog niet goed zit.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company