Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

3 tips voor het aanschaffen van een AED

3 tips voor het aanschaffen van een AED

Op steeds meer plekken in het land hangen AED’s. Bij bedrijven maar ook bij mensen thuis. Met een AED kun je levens redden. De kans om een slachtoffer van een hartstilstand succesvol te reanimeren is veel groter met een AED. Wil jij een AED kopen? Dat is een verstandige beslissing. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze hebben wij hier 3 tips voor het aanschaffen van een AED.

Hoeveel hulp heb je nodig?

Een AED maakt reanimeren eenvoudiger. Omdat het apparaat het grootste gedeelte van het werk doet. Bij het werk dat jij moet doen kan het apparaat helpen. De vraag is: hoeveel hulp heb je nodig van de AED? Heb je nog nooit een AED gebruikt, dan is het verstandig om te kiezen voor een AED die veel hulp biedt. Wat houdt dat in?

Elke AED geeft instructies. Dit gebeurt meestal in gesproken vorm. Er zijn AED’s die niet alleen gesproken instructies hebben. Uitgebreidere AED’s hebben video-instructies. Je hoort dan niet alleen aanwijzingen maar ziet ook op een scherm duidelijke instructies. Zo kan zelfs een leek eenvoudig de AED gebruiken.

Halfautomaat of volautomaat?

Een andere belangrijke keuze die je kunt maken is die tussen een halfautomatische AED en een volautomatische AED. Het verschil is niet zo groot maar wel belangrijk. Een volautomatische AED geeft automatisch een schok af. Wanneer de AED is aangesloten en een schokbaar ritme heeft vastgesteld zal er vanzelf een schok worden gegeven. Bij een halfautomatische AED moet er dan eerst nog op de schokknop worden gedrukt.

Waarom zou je kiezen voor een halfautomaat? Wanneer je een schok toedient moet de omgeving veilig zijn. Professionele hulpverleners kiezen daarom vaak voor een halfautomaat. Op het moment dat het slachtoffer vrij ligt (niet wordt aangeraakt) wordt er een schok toegediend. Hiermee wordt een gevaarlijke situatie voor omstanders voorkomen.

Zekerheid van capaciteit

De prijs van een AED is deels afhankelijk van de capaciteit. Een AED met een krachtige accu en uitgebreide zelftests is duurder. Daar staat tegenover dat je minder vaak de batterijen moet vervangen en er vaak minder onderhoud nodig is. Denk goed na over wat in jouw geval de beste oplossing is.

Bestel jouw AED in de webshop

Heb je een geschikte AED gevonden? Bestel deze dan in onze webshop. Heb je eerst nog een vraag? Neem gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company