Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

4 voordelen van rookmelders

4 voordelen van rookmelders

Rookmelders worden in de nabije toekomst overal verplicht. Niet alleen in bedrijven, maar ook in woonhuizen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Rookmelders leveren een zeer belangrijke bijdrage aan de veiligheid. Lees maar eens deze 4 voordelen van rookmelders.

Overal te plaatsen

Rookmelders zijn overal te plaatsen. Sommige rookmelders zijn aangesloten op de netstroom, maar zelfs als dat niet mogelijk is, kun je toch een rookmelder plaatsen. Veel rookmelders kunnen namelijk ook alleen werken op een batterij. Dit betekent dat je ook rookmelders kunt plaatsen op plekken waar geen elektriciteit is. Zo kun je overal zorgen voor meer veiligheid.

 

Snel mensen in veiligheid brengen

Een rookmelder laat een luid alarm horen op het moment dat er rook wordt gedetecteerd. Dit betekent dat je in de wijde omgeving wordt gewaarschuwd en de kans hebt om mensen op tijd te evacueren. Een rookmelder kan rookontwikkeling in veel gevallen namelijk veel eerder detecteren dan mensen. Dit is vooral zo in ruimtes waar op het moment dat er brand ontstaat geen mensen aanwezig zijn.

 

Schade beperken

Omdat een rookmelder je snel en duidelijk waarschuwt, kun je hiermee mogelijk zeer veel schade beperken. Hoe eerder een brand bestreden wordt, des te groter de kans is dat je deze kunt blussen en dat de schade beperkt blijft. Een brand kan ontzettend snel uitslaan, dus elke seconde telt.

 

Te koppelen aan slimme oplossingen

Een rookmelder hoeft niet stand alone te werken. Deze kan de spil zijn in een slim brandbestrijding netwerk. Zo kan een slimme rookmelder gekoppeld worden aan andere slimme oplossingen. Denk aan een alarmeringssysteem dat automatisch de hulpdiensten waarschuwt, meldingen op smartphones of koppeling aan een blussysteem/sprinklerinstallatie.

 

Schaf jouw rookmelder aan in de webshop

In onze webshop vind je altijd een geschikte rookmelder. Heb je nog geen (goede) rookmelder, of nog niet voldoende exemplaren? Schaf dan de door jou gewenste rookmelder(s) aan in onze webshop. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company