Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

5 redenen om je AED te laten onderhouden

5 redenen om je AED te laten onderhouden

Er zijn (nog) geen verplichtingen op het gebied van AED’s. Dus als jij een AED hebt, of je nu een particulier of een bedrijf bent, juichen wij dit absoluut toe. Omdat er geen verplichtingen zijn ben je ook niet verplicht om een AED te laten onderhouden. Hierbij willen wij wel met klem benadrukken dat het wel ontzettend belangrijk en verstandig is om dit te laten doen. Hier zijn 5 redenen om je AED te laten onderhouden.

Het is nodig

Het laten onderhouden van je AED is simpelweg nodig om deze goed functionerend te houden. Alle apparaten slijten of verliezen capaciteit na verloop van tijd. Een AED is hierop geen uitzondering.

 

Je kunt het niet altijd zelf

Het is verstandig om de AED te laten onderhouden door een specialist, omdat je dit niet altijd zelf kunt doen. Zo heb je bijvoorbeeld speciale apparatuur/software nodig om het storings en diagnose geheugen van de AED uit te lezen. Dat zijn spullen waar je zelf niet over beschikt.

 

Eventuele storingen komen aan de orde

Je verkeert misschien in de veronderstelling dat je AED nog perfect werkt. Misschien is dat ook zo, maar misschien komen er juist wel storingen naar boven tijdens onderhoud. Dan ben je maar wat blij dat je dit onderhoud hebt laten doen. Je wilt er absoluut niet achter komen dat er iets niet helemaal in orde is met je AED op het moment dat je deze nodig hebt.

 

Versleten onderdelen kunnen worden vervangen

Niet alleen de AED zelf heeft onderhoud nodig: dit geldt natuurlijk ook voor diverse onderdelen. Sommige onderdelen van de AED moeten na verloop van tijd vervangen worden. Denk aan de batterij of de elektroden. Tijdens onderhoud wordt de gehele staat van de AED gecontroleerd en worden onderdelen vervangen indien nodig.

 

Het kan eenvoudig mee in je andere controles

Je AED laten controleren en onderhouden, is helemaal niet lastig. Dit kan namelijk prima mee met je andere controles. Zeker bij bedrijven zie je dat het heel eenvoudig is om in één keer diverse controles in te plannen. Neem je AED bijvoorbeeld mee in de controle van je brandblussers.

 

ARBO centrum is je graag van dienst

Bij ARBO centrum kun je niet alleen al je AED’s en benodigdheden aanschaffen; wij zijn er ook voor het onderhoud van je AED. Wil je onderhoud laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company