Terug

  • Gratis verzending vanaf €100,-
  • Achteraf betalen voor bedrijven vanaf €40,-
  • Gratis cadeau bij iedere bestelling

5 tips om een woningbrand te voorkomen

5 tips om een woningbrand te voorkomen

Een woningbrand is één van de ernstigste dingen die je thuis mee kunt maken. Hoe kun je een woningbrand voorkomen? In deze blog geven wij 5 tips om woningbrand te voorkomen. Omdat het risico op een brand altijd aanwezig blijft geven wij ook tips over wat je kunt doen om een beginnende brand te blussen. Met andere woorden: hoe je kunt voorkomen dat een beginnende brand zich ontwikkelt tot echt gevaarlijke brand.

Hoe kun je brand voorkomen?

Hoe kun je brand voorkomen? Zoals wij net schreven kun je het risico nooit helemaal uitsluiten. Er is genoeg wat je kunt doen om het risico zo laag mogelijk te houden. Het komt vaak neer op logisch nadenken. Vervang oude of defecte apparatuur op tijd. Zorg voor veilige aansluitingen en stopcontacten. Laad geen apparaten op wanneer je niet thuis bent en schakel apparatuur volledig uit. Veel branden ontstaan door verkeerd gebruik van elektronica, of door kortsluiting wanneer mensen niet thuis zijn.

 

Advies van een expert

Wil je weten wat je kunt doen om een woningbrand te voorkomen? Vraag dan eens advies aan een expert. Een brandpreventie specialist kan concrete tips geven voor bij jou thuis.

 

Plaats voldoende rookmelders

Een woningbrand kun je niet altijd voorkomen. Vaak gaat het erom dat je kunt voorkomen dat de brand de kans krijgt om te groeien. Dit begint met het plaatsen van voldoende rookmelders. Rookmelders kunnen een brand vaak eerder signaleren dan dat je dit zelf kunt. Dankzij een rookmelder kun je op tijd ingrijpen. Zeker wanneer je ligt te slapen of wanneer de brand ontstaat in een andere kamer.

 

Schaf brandblussers aan

Een brand op tijd in de gaten krijgen is één ding. Maar wat dan? Een woningbrand kun je voorkomen door deze snel en effectief te blussen. Schaf brandblussers aan. Met een goede brandblusser kun je elke beginnende brand snel en volledig blussen. Zo voorkom je ernstige schade en letsel.

 

Denk ook aan blusdekens

Naast brandblussers zijn ook blusdekens zeer geschikt om woningbrand te voorkomen. Blusdekens kunnen gebruikt worden voor onder andere het blussen van een brand in een pan. Maar ook voor het blussen van personen. Een woningbrand brengt niet alleen schade aan spullen toe. Ook mensen lopen natuurlijk gevaar. Met een blusdeken kun je een persoon die in brand staat snel en volledig blussen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    ARBOwinkel.nl 8,1 / 10 - 1000+ Reviews @ Feedback Company